Highest Tea bij The Penthouse

Geschreven op 30 juli 2019
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Highest Tea Penthouse uitgelicht

Een tijdje geleden nam Sonja haar vriendin Chantal mee voor de Highest Tea bij The Penthouse in Den Haag. Ze is namelijk 40 geworden en dat moest natuurlijk op een bijzondere manier gevierd geworden!

The Penthouse in het Strijkijzer

Restaurant en Skybar The Penthouse zit gevestigd op de 40ste en 42ste verdieping in wat in de volksmond “Het Strijkijzer” wordt genoemd. Je kan hier in de avond ontzettend lekker dineren waarbij je een adembenemend uitzicht hebt over de stad. Vooral bij helder weer zie je miljoenen lichtjes fonkelen. Daarnaast staat The Penthouse bekend om haar goede kwaliteit en de bijzondere gerechten van chef-kok Bart Middendorp. Wanneer je een tafel hebt gereserveerd, mag je gratis omhoog naar de 42ste etage waar je zelfs deels rondom buiten kan lopen. Dat is wel een beetje spannend vanwege de hoogte, maar zeker de moeite waard.

The Penthouse van hun eigen facebook pagina

Highest Tea

Nu was ik overdag nog niet eerder in The Penthouse geweest, dus dat zou een heel nieuwe ervaring worden. Aangezien Chantal niet heel goed tegen wijn kan, werd het voor ons de Highest Tea. Je kan namelijk ook gaan voor de Highest Wine. Dat het de Highest Tea werd was absoluut geen straf omdat we allebei erg van lekkere zoete dingen houden. We waren dus erg benieuwd! Maar omdat we erg vroeg waren, hadden we voor we aan tafel gingen meer dan genoeg tijd om een goed naar buiten te kijken.

Highest tea Penthouse uitzicht

Best wel spannend, zo hoog!

Overdag lijkt het allemaal nog wat hoger en enger dan in de avond, omdat je dan de diepte wat minder goed kan zien. Nu heb ik best wel hoogtevrees, maar het plateau waar we op liepen was (op het eerste stukje na) goed te doen. Het was een mooie, heldere dag dus we hadden een prachtig uitzicht! Het is echt heel leuk om je op grote hoogte te oriënteren in je geboortestad. Wel moest ik mijn rokje in de gaten houden want het waait behoorlijk op de 42ste etage, maar ook dat kwam helemaal goed. Daarna konden we, tot opluchting van Chantal ;-), naar onze plaatsen.

Highest tea Penthouse foto met theepot

Eerst hartig, dan zoet

Toen we op onze plaatsen zaten kwam de serveerster ons vertellen wat de bedoeling was van de Highest Tea. Achter ons stond een grote theepot waar onbeperkt thee uit gehaald kon worden. Ook stond er een grote theedoos met heel veel verschillende soorten luxe thee. Alles werd ook regelmatig bijgevuld. We hadden net een lekker theetje ingeschonken, toen we de eerste gang al kregen. We begonnen met de hartige hapjes. Een heerlijk (pittig!) pompoensoepje met een stukje hartige taart en twee sandwiches. Helaas zag alles er zo lekker uit dat ik helemaal ben vergeten een foto te maken. Het was dus allemaal al op voordat ik daar aan dacht, haha.

Taartenletterbak

De zoete hapjes werden heel grappig opgediend, namelijk in een soort letterbak. Daarin stonden allerlei verschillende taartjes en warme scones. Heerlijk. Gelukkig heb ik daarvan wel een foto gemaakt voor we daarop aanvielen. Het viel ons op dat er vooral taartjes waren, misschien had daar wat meer variatie in kunnen zijn. Maar we klagen niet hoor, want we hebben ervan gesmuld. We hadden intussen al een flink deel van het thee-arrangement getest en alles was goedgekeurd. Het was een bijzondere Highest Tea op grote hoogte!

Highest tea penthouse taartenletterbak

Wel een andere sfeer

Wat mij wel opviel in vergelijking met het diner van The Penthouse is dat de sfeer totaal niet te vergelijken is. Het diner is echt heel luxe, met bijzondere gerechten en heerlijke wijnen. Omdat het donker was toen wij het diner deden, had alles echt iets magisch. De Highest Tea voelde veel meer informeel aan, hoewel het nog steeds een luxe sfeer over zich heeft. Voor een high tea was dat uiteraard prima! Degenen die de high tea bij The Penthouse al een hebben gedaan, maar nog niet hebben gedineerd, moeten dat ook echt eens uitproberen, gewoon om dat ook te ervaren. Dit was weer een unieke ervaring!

Wil jij op de hoogte blijven van onze blogs en leuke winacties? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer wat!