Hoe gaat het met gastblogger Barbara in coronatijd?

Geschreven op 17 april 2020
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Barbara uitgelicht

In deze serie geven de bloggers en gastbloggers van OpstapmetLisa een kijkje in hun leven tijdens de coronacrisis. Zeker vermakelijk en misschien ook handig! Want zij hebben misschien tips voor je om het zo aangenaam mogelijk te maken. Dit keer is gastblogger Barbara aan de beurt.

Geen stress?

Barbara tijdens coronacrisis

Na vijf weken thuiswerken maak ik de balans op: het valt me mee, ik verveel me niet en ben gedisciplineerder dan ooit. Voer voor een psycholoog zou ik zeggen, want ik had wat anders verwacht. Misschien wat meer stress, een tikje angstig en met een zak snoep vastgelijmd in mijn hand. Maar niets van dit al. Dat is wat anders bij onze kat Sara. Sinds een week of twee ontwikkelt ze symmetrische kaalheid op haar flanken. Stress zei de dierenarts. Wat is er sinds een aantal weken anders dan?

Ik werk thuis… Dus ook huisdieren kunnen, al is het indirect, stress hebben van de coronacrisis. Ah, gossie. Hopelijk knapt ze snel op.

Mensen helpen

In mijn hoofdbaan als vitaliteitsadviseur ben ik altijd bezig met mensen helpen. Als er een tijd is waarin je er voor mensen kan zijn dan is dat nu. Het geeft me een verhoogd gevoel van toegevoegde waarde. Dat is een van mijn drijfveren in het leven. We kijken nu vooral naar hoe de dienstverlening voor onze klanten door kan gaan op digitale wijze en ik ben verhoogd frequent op social media bezig om mensen te wijzen op onze programma’s. Ook van dat laatste word ik blij. Leuk om nieuwe invalshoeken te bedenken.

Beautytips voor thuis

Barbara coronablog

In mijn (bij)baan als stylecoach houd ik me vooral bezig met schrijven. Ik probeer zoveel mogelijk evergreen content te maken, tijdloze blogs over styling en esthetiek. Je vindt ze op mijn website. De quarantaine die voortvloeit uit de coronacrisis maakt dat ons verzorgingsritueel buiten de deur wegvalt. Vorige week heb ik iets geschreven over welke thuisalternatieven er zijn op het gebied van verzorging. Dat vind ik heerlijk om te doen. Mijn kennis delen en hopen dat ik er iemand mee kan helpen. Dat is mijn missie.

Amouresse

De sieradenlijn Armouresse, onderdeel van mijn werk als stylecoach, ligt een beetje stil momenteel. De winkel waar ik periodiek mijn sieraden verkoop is gesloten. Voor de eigenaresse en mijn lieve vriendin een ramp. Geen verkoop, geen omzet. Ze maakt zich zorgen over haar toekomst. En ik met haar. Een nieuw project van Armouresse ligt ook even plat want daar werk ik samen aan met een andere vriendin die nu hoogzwanger is. Met haar man en twee kinderen woont ze in een klein huisje bij de boerderij van haar schoonmoeder. In relatieve rust kan ze van haar zwangerschap genieten. Het gaat goed met haar en de kleine. Na de bevalling gaan we weer verder met ons project.

Lekker creatief

Barbara coronacrisis

Ondertussen ben ik, als ik niet aan het werk ben als vitaliteitsadviseur, te vinden in mijn creatieve hoek in een kamer (zie foto). Ik schrijf mijn blogs en ben bezig met het bewerken van tassen met ornamenten.

De ornamenten sloop ik van allerlei sieraden af en bewerk ze met antiek goud. Zo heb ik van een oorbel een ornament kunnen maken dat me na aan het hart ligt: het burning heart symbool.

Even stilstaan

Ik probeer elke dag een wandeling te maken als het werk het toelaat en ben drie keer per week aan het roeien. Mijn man werkt vlak bij huis maar gaat wel naar kantoor vanwege zijn vitale beroep als hoofd communicatie. Wel gezellig want de pauzes doen we samen.

Het leven is los van het werk een versnelling lager te komen liggen. Voor mezelf een goed moment om eens de balans op te maken. Ben ik blij waar ik sta in het leven? Het antwoord is ja. Ik ben blij met de mensen om me heen, al is dat bij sommigen nu op afstand. Ik mis wel het knuffelen met mijn dierbaren. Ik houd van mijn werk en last but not least voel ik me gezegend dat ik gezond ben. Hopelijk komen we snel door deze crisis heen en kunnen we elkaar snel weer van dichtbij ontmoeten.

Groeten,

Barbara