Hoe gaat Roundhill Indoor Ski & Snowboard te werk tijdens corona?

Geschreven op 1 oktober 2020
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Roundhill maatregelen

Sportlocaties waren in Nederland een van de laatste beroepsgroepen die tijdens de Corona-maatregelen hun deuren weer mochten openen. Zo ook indoor ski- en snowboardschool Roundhill in Dordrecht. Ondanks dat normaal gesproken het wintersportseizoen dan al is afgesloten, zijn in Dordrecht de deuren opengegaan.

Mark-Jan Buijs, bedrijfsleider van Roundhill vertelt hoe ze deze rare tijd zijn doorgekomen en welke maatregelen ze hebben genomen om het nieuwe seizoen goed en veilig van start te gaan.

De wereld kwam tot stilstand

Begin maart was het team van Roundhill nog druk bezig met het geven van ski- en snowboard lessen en vol in voorbereiding van de familiereis eind april naar Val Thorens, de jaarlijkse seizoensafsluiting. Maar toen moesten de deuren sluiten. “Ieder jaar opnieuw kijken wij erg uit naar deze reis, die wij samen met onze klanten maken. Maar die moesten wij cancellen en waren hier na de sluiting erg druk mee. Zowel wij, als onze reisorganisatie hadden daarin flink te schakelen en de handen vol. Gelukkig hebben veel klanten laten weten volgend jaar gewoon mee te gaan. Nu hebben we langer de tijd om er naar uit te kijken, des te beter de reis wordt haha!

Daarnaast moesten wij ook met onze gezinnen op zoek naar een manier om thuis alles in goede banen te lijden. Thuiskantoor, thuisonderwijs, thuis BSO. Wij hadden het, net als velen met ons, daar ook erg druk mee,” verzucht Mark-Jan.

Van een drukke gezellige boel, naar helemaal niemand

Nadat alle regelzaken waren afgerond bij Roundhill bleef heel erg het leeg. “Toen we dicht moesten, bleven uiteraard ook al onze klanten weg. En dat is wel hetgeen wat we allemaal het meest van alles gemist: het klantcontact. Veel klanten zie je elke week. Daardoor spreek je elkaar ook over andere dingen. Je weet wat meer van elkaar en hebt interesse in hoe het gaat. Maar ook de gezelligheid onderling, de grappen, de interactie met elkaar misten we. En natuurlijk het skiën en snowboarden!”

Skiles bij Roundhill in Dordrecht

Alle maatregelen en voorbereiding voor het nieuwe seizoen zijn getroffen 

Toen de deuren op 1 juli weer open mochten, is ook Roundhill weer open gegaan. Normaal gesproken zou het seizoen juist zijn afgelopen, maar het team wilde haar klanten de mogelijkheid bieden om toch nog te komen skiën. En daar is enthousiast gehoor aan gegeven! Alle veiligheidsmaatregelen die vanuit de RIVM zijn ingesteld zijn dus al helemaal in orde. “Inmiddels hebben wij het seizoen afgesloten en starten wij het seizoen weer vanaf september. Wat de lessen betreft zal er niet veel veranderen. Wij hebben banen van 9 meter lang dus de normale 3 personen zullen straks op onze banen kunnen skiën. Ook onze ruimte is qua vierkante meters groot genoeg alle mensen kwijt te kunnen. Uiteraard hebben we daarnaast de nodige maatregelen genomen.

Zo hebben wij bij binnenkomst een desinfectie zuil staan waar je de handen kunt desinfecteren. Desgewenst kan je daar een mondkapje pakken. Ook hebben wij looproutes om de klant in een route langs de balie, ski’s en schoenen te leiden. Het is natuurlijk fijn als mensen hun eigen spullen (lees schoenen) bij zich hebben. Daarnaast zullen wij elk uur onze balk schoonmaken en iedereen vragen om de stokken die zij eventueel krijgen heel het uur bij zich te houden. Na dat uur zullen wij ook die weer schoonmaken. De toiletten zullen vaker schoongemaakt worden, er wordt gevraagd te pinnen en ook bij ons hangt er een scherm bij de balie.”

Wintersport.nl heeft al een kijkje genomen bij Roundhill en maakten een video waarin ze uitleggen, wat je kan verwachten tijdens jouw skilessen in eigen land.

“Kortom; wees welkom, wij zijn er klaar voor!”