Hoe gaat Roundhill Indoor Ski & Snowboard te werk tijdens corona?

Geschreven op 16 mei 2021
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Roundhill maatregelen

Na de tweede lockdown in Nederland voor de Corona-maatregelen mogen de binnensportlocaties hun deuren eindelijk weer openen. Zo ook indoor ski- en snowboardschool Roundhill in Dordrecht. Ondanks dat normaal gesproken het wintersportseizoen al is afgesloten, gaan in Dordrecht de deuren tot half juli open.

Mark-Jan Buijs, bedrijfsleider van Roundhill vertelt hoe ze deze rare tijd zijn doorgekomen en welke maatregelen ze hebben genomen om het nieuwe seizoen goed en veilig van start te gaan.

De wereld kwam tot stilstand

De eerste lockdown in maart 2020 kwam als donderslag bij heldere hemel. Het team van Roundhill was nog druk bezig met het geven van ski- en snowboard lessen en vol in voorbereiding van de familiereis eind april naar Val Thorens, de jaarlijkse seizoen afsluiting. Maar toen moesten de deuren sluiten. “Ieder jaar opnieuw kijken wij erg uit naar deze reis, die wij samen met onze klanten maken. Maar die moesten wij cancellen en waren hier na de sluiting erg druk mee. Zowel wij, als onze reisorganisatie hadden daarin flink te schakelen en de handen vol. Helaas moeten we deze reis nu nog een jaar langer voor ons uitschuiven. Maar gelukkig hebben veel klanten laten weten volgend jaar gewoon mee te gaan. Nu hebben we langer de tijd om er naar uit te kijken, des te beter de reis wordt haha!

Ook de tweede lockdown in december kwam heel plotseling en heeft er nog harder ingehakt. “Het skiseizoen was net aan het opstarten en de piek van het seizoen, in januari en februari moest nog starten. Daarnaast moesten wij ook deze keer met onze gezinnen thuis alles weer in goede banen zien te lijden. Thuiskantoor, thuisonderwijs, thuis BSO. Wij hadden het, net als velen met ons, daar ook erg druk mee,” verzucht Mark-Jan.

Van een drukke gezellige boel, naar helemaal niemand

Nadat alle regelzaken waren afgerond bij Roundhill bleef het voor de tweede maal heel erg leeg. “Toen we weer dicht moesten, bleven uiteraard ook al onze klanten weg. En dat is wel hetgeen wat we allemaal het meest van alles missen: het klantcontact. En zeker omdat we een grote groep nu al meer dan een jaar niet hebben kunnen ontvangen. Veel klanten zie je elke week. Daardoor spreek je elkaar ook over andere dingen. Je weet wat meer van elkaar en hebt interesse in hoe het gaat. Maar ook de gezelligheid onderling, de grappen, de interactie met elkaar missen we. En natuurlijk het skiën en snowboarden!”

Skiles bij Roundhill in Dordrecht

Alle maatregelen voor veilig skiën en snowboarden zijn getroffen 

Sinds 19 mei zijn de deuren weer open bij Roundhill. Normaal gesproken zou het seizoen juist zijn afgelopen, maar het team wil haar klanten de mogelijkheid bieden om toch nog te komen skiën of boarden. Alle veiligheidsmaatregelen die vanuit de RIVM zijn ingesteld zijn dus al helemaal in orde. “We hopen hiermee onze klanten en geïnteresseerden de mogelijkheid te geven om toch nog even van het ski- of snowboard gevoel te kunnen genieten. We verlengen het seizoen tot 16 juli en starten daarna in september weer vol energie het nieuwe seizoen op. Wat de lessen betreft zal er niet veel veranderen. Wij hebben banen van 9 meter lang dus de normale 3 personen zullen straks op onze banen kunnen skiën. Ook onze ruimte is qua vierkante meters groot genoeg alle mensen kwijt te kunnen. Uiteraard hebben we daarnaast de nodige maatregelen genomen.

Zo hebben wij bij binnenkomst een desinfectie zuil staan waar je de handen kunt desinfecteren. Desgewenst kan je daar een mondkapje pakken. Ook hebben wij looproutes om de klant in een route langs de balie, ski’s en schoenen te leiden. Het is natuurlijk fijn als mensen hun eigen spullen (lees schoenen) bij zich hebben. Daarnaast zullen wij elk uur onze balk schoonmaken en iedereen vragen om de stokken die zij eventueel krijgen heel het uur bij zich te houden. Na dat uur zullen wij ook die weer schoonmaken. De toiletten zullen vaker schoongemaakt worden, er wordt gevraagd te pinnen en ook bij ons hangt er een scherm bij de balie.”

Wintersport.nl heeft al een kijkje genomen bij Roundhill en maakten een video waarin ze uitleggen, wat je kan verwachten tijdens jouw skilessen in eigen land.

“Kortom; wees welkom, wij zijn er klaar voor!”