Hoe slaat De Avenue zich door de Coronacrisis heen?

Geschreven op 15 februari 2021
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
De Avenue Studio's

Tijdens de eerste lockdown zijn wij gestart met de blogserie ‘Het gezicht achter,…’ om zo de mensen achter de locaties waarmee wij samenwerken te leren kennen. Veel van deze locaties hebben door de pandemie hun zaak moeten sluiten, of een aangepaste dienstverlening moeten bedenken.

Zo ook De Avenue. Waar we jullie vorige keer nog voorstelden aan Rens de Grauw die vertelde over deze prachtige locatie in Breda waar hij met zijn team vol passie spectaculaire dinnershows organiseerde, is hij door de Corona maatregelen een nieuwe weg ingeslagen met De Avenue: De Avenue L!VE Studio’s. Rens vertelt ons hier graag meer over.

Omslag gemaakt in aanbod

“De Avenue is een evenementenlocatie in oude theaterstijl, met diverse evenementen en ontzettend leuke dinnershows. Sinds maart 2020 zijn alle bruiloften, evenementen, dinnershows, zakelijke bijeenkomsten en andere boekingen geannuleerd, verzet, omgeboekt en uiteindelijk moesten we alsnog dicht.

Daardoor ben ik gaan kijken naar waar de behoefte ligt en dit heeft geresulteerd in onze L!VE Studio’s. Hier kan je samen met ons een online event of uitzending gaan maken.”

Avenue Studio

De Avenue Studio’s

Door alle beperkingen en maatregelen zit iedereen thuis. Waar heel Nederland in de eerste lockdown redelijk lamgeslagen en in afwachting was van wat er ging gebeuren, is de bedrijvigheid nu veel meer op gang aan het komen. Bedrijven en onderwijsinstelling organiseren hun activiteiten nu online, er zijn volop online meetings en ook steeds meer evenementen worden online georganiseerd. Zo is iedereen inmiddels ook beter bekend met de term livestream. En hier bieden de Studio’s van De Avenue een prachtige oplossing voor.

Zij hebben namelijk alle benodigde faciliteiten; licht-, geluid en beeld-apparatuur en kennis en kunde in huis om een perfecte live stream te verzorgen voor bijvoorbeeld een presentatie, een seminar, een vergadering, evenement en ga zo maar door. Tevens bieden de Studio’s de mogelijkheid om een publiek van maximaal 30 personen per Studio te ontvangen. Erg handig voor bijvoorbeeld een online college. Dus zoek jij een locatie of Studio voor jouw livestream? Dan moet je bij De Avenue Studio’s zijn.

alle faciliteiten voor een livestream aanwezig

Een blik op de toekomst

Wij vroegen of Rens verwacht of De Avenue in 2021 weer snel dezelfde voet als normaal op kan pakken. “Nee dat verwacht ik voorlopig zeker nog niet”, antwoordt Rens, “maar ik hoop dat we aan het eind dit jaar in onze kleine zaal wel weer wat voorstellingen te kunnen gaan geven”.

We hebben in de afgelopen maanden onze Studio’s gebouwd en veel geïnvesteerd in goede film-, video- en geluidstechniek. Hiermee hebben wij onze blik op vooruit gezet en gewerkt aan een service die wij niet alleen tijdens deze crisis aan onze opdrachtgevers kunnen bieden, maar als aanvulling op de service die De Avenue altijd al biedt. Wij kunnen evenementen hierdoor meer in hybride vorm plaats laten vinden en nog meer de interactie opzoeken met de gast en de opdrachtgever.”

Op de vraag of Rens als ondernemer door de crisis creatiever is geworden in zijn werk vertelt hij: “We waren al super creatief, maar dit is alleen maar meer geworden. Ook op marketing vlak zijn we tot nieuwe inzichten gekomen. Hoe moeilijk het allemaal ook is op dit moment, ik ben trots op de creativiteit en het resultaat dat wij daarmee als team hebben neergezet met de Studio’s. En dat we daarmee nog veel mensen blij mogen maken en dat het vanaf nu alleen maar weer beter mag gaan”.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met De Avenue.