Hoe slaat gastblogger Silvia zich door de coronacrisis?

Geschreven op 16 april 2020
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Coronadagboek van Silvia

In deze serie geven de bloggers en gastbloggers van OpstapmetLisa een kijkje in hun leven tijdens de coronacrisis. Zeker vermakelijk en misschien ook handig! Want zij hebben misschien tips voor je om het zo aangenaam mogelijk te maken. Dit keer is gastblogger Silvia aan de beurt.

Het begint te wennen

Silvia coronacrisis (3)

We gaan nu de vijfde week in van thuiswerken, kinderen thuis begeleiden bij hun huiswerk, weinig tot geen persoonlijke sociale contacten, 1.5 meter afstand houden op straat, nadenken over waar we welke boodschappen kunnen halen, uitkijken naar de wandelingen alleen of met z’n tweeën, dankbaar zijn voor de zonnige dagen die we hebben…

Ik moet zeggen dat het begint te wennen. En ik begin zelfs het bijzondere van deze periode in te zien. Want dit gaan we hopelijk maar één keer in ons leven meemaken.

Ook positieve kanten

Want we zien onze kinderen nu elke dag van heel dichtbij. We maken hun ontwikkeling van heel direct mee. We zien hoe zelfstandig en serieus ze met school bezig zijn. Hoe flexibel ze zijn en deze periode gewoon accepteren. We hebben meer gesprekken, nemen de tijd om spelletjes als Catan uit te leggen. We nemen de tijd om samen te lunchen, te praten en te koken. Goede vrienden blijven manieren zoeken om (virtueel) contact te onderhouden. Maar ook ik verzin steeds creatievere manieren om met elkaar deze periode door te komen. Koken voor elkaar, een online spel spelen, virtueel borrelen, een bloemetje of ander cadeautje als verrassing langs brengen.

Creatief zijn

Vasco Wijn (3)Het creatieve in mijzelf komt steeds meer naar boven merk ik. Ik was net voor het Coronavirus in Nederland uitbrak begonnen met het geven van wijnproeverijen en wijnworkshops via Vasco Wijn. De boekingen voor de weken erna stonden al in de agenda gepland. Die moesten worden geannuleerd. Wat nu..? Gewoon even stoppen of iets anders bedenken? En toen kwam ik samen met mijn wijn businesspartner op het idee om onze eigen wijnproeverij boxen te maken. Een compleet verzorgde box met twee wijnen naar keuzes en alles wat je nodig hebt om te leren proeven als een pro. Met of zonder online workshop, via een videocall van één van ons. En wat is het gaaf om te zien dat mensen hier zo enthousiast op reageren.

Dat mensen de boxen aan elkaar cadeau doen.  Dat je complimenten krijgt hoe mooi het eruit ziet. Dat mensen het een feestje vinden om hem te openen. En dat ze blij zijn met deze nieuwe manier om toch met elkaar te kunnen zijn. Ben je zelf ook benieuwd geworden naar onze wijnboxen? Neem dan even een kijkje op Vasco Wijn.

Sterk uit de strijd

Hoewel ik zeker weet dat we corona gaan overwinnen, moeten we waarschijnlijk nog door een economisch diep dal gaan. Maar ik hoop dat we met elkaar sterker uit dat dal gaan komen. Dat we de momenten die we nu meemaken met elkaar koesteren, dat we de kleine gebaren gaan waarderen, niet meer alleen aan onszelf denken maar vooral ook aan de ander. Dat we op een andere manier gaan leven, liever gaan zijn voor de aarde en voor elkaar. Geluk dichterbij gaan zoeken. Lokale ondernemers gaan steunen. De vitale beroepen nu écht gaan waarderen en belonen. Dat we veranderen hoe het was.

Never waste a good crisis.

Groetjes, Silvia

Blogger Miss Wine and Wine & mede oprichtster Vasco Wijn