Juni: de maand van het spannende boek

Geschreven op 4 juni 2019
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Spannende Boek uitgelicht

Juni is uitgeroepen tot de maand van het spannende boek. En laten wij daar bij OpstapmetLisa nu heel erg van houden! Het maken van dit lijstje was dan ook niet eenvoudig. Simpelweg omdat er teveel keuze is. Hopelijk zit er iets voor je tussen. Ook nu kan je de boeken eenvoudig via Paagman bestellen!

Horen Zien Zwijgen – J.D. Barker

Het eerste spannende boek is meteen al lekker gruwelijk. In Horen Zien Zwijgen wordt Chicago al vijf jaar geterroriseerd door een moordenaar die de kinderen van zondaars ontvoerd. De volgende dag ontvangen de ouders een pakketje met daarin een oor. Een dag later de ogen en ten slotte de tong. Deze ijzersterke thriller voor mensen met een sterke maag. Dit is de eerste in de Sam Porter serie. Er komen er dus nog meer! Yes!

Echo – Thomas Olde Heuvelt

Thomas Olde Heuvelt is een schrijver van Nederlandse bodem die al heel wat teweeg heeft gebracht met zijn spannende boek Hex. Zijn nieuwe boek Echo is minstens net zo spannend, misschien nog spannender! Nick Grevers en zijn klimvriend Augustin willen de mysterieuze Maudit, een afgelegen berg in de Zwitserse Alpen te beklimmen. Eenmaal daar hebben de twee het gevoel dat ze niet alleen zijn. Niet veel later is Augustin dood en ontwaakt Nick zwaar verminkt uit coma. Maar naast het trauma dat hem achtervolgt, heeft hij ook het gevoel dat er iets in hem is ontwaakt…

boeken roman

Verlaten – Jane Harper

Een heel ander soort thriller is Verlaten van Jane Harper. Zij schreef eerder al De Droogte en Wildernis. Al haar boeken spelen zich af in de Australische Outback. Verlaten is niet echt een puntje op je stoel thriller, maar daardoor niet minder goed. Het verhaal gaat over drie broers waarvan er een is komen te overlijden in de gruwelijke Australische hitte. Het duurt niet lang of iedereen bekijkt elkaar met wantrouwen, maar langzaamaan komt er ook steeds meer aan het licht, waardoor je alles weer vanuit een ander perspectief gaat bekijken. Zit heel knap in elkaar!

Laatste Adem – Robert Bryndza

Laatste Adem is het vierde deel van de Erika Foster serie. Je kan ze los van elkaar lezen, maar ik zou wel aanraden de andere boeken ook te lezen. Dat zijn: Het Meisje in het IJs, De Stalker in de Nacht en Donker Water. In Laatste Adem is Erika Foster als eerste ter plaatse bij het lichaam van een gemartelde jonge vrouw, maar het is haar zaak niet. In het gevecht om een plek in het onderzoeksteam vindt Erika een link tussen deze en een onopgeloste moord van een paar maanden eerder. Wanneer een vrouw wordt ontvoerd terwijl ze wacht op haar date, wordt het ineens een race tegen de klok. Zou het Erika en haar team lukken de dader te pakken?

boeken romans

In de maneschijn – M.J. Arlidge

In de Maneschijn is alweer het achtste deel van de Helen Grace serie. Je kan ze los lezen, maar dat is zonde, want de rest is ook de moeite waard! In dit deel waart er iets gruwelijks door het bos. Eerst had het het voorzien op wilde paarden, maar nu zijn onschuldige mannen en vrouwen tijdens het campingseizoen het slachtoffer. Ze hangen met pijlen doorboord aan de bomen in het bos. Hoe gaat Helen deze zaak oplossen voor het te laat is? Lees ook: Iene Miene Mutte, Piep Zei De Muis, Pluk Een Roos, Klikspaan, Naar Bed, Naar Bed, Wie Niet Weg Is en Klein Klein Kleutertje.

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste blogs en winacties? Word dan lid van onze nieuwsbrief!