Krua Thai Classic, waanzinnig Thais eten in Amsterdam

Geschreven op 18 november 2016
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Krua Thai Amsterdam

Eterrassen rond de Staalstraaten aantal weken geleden hadden wij een feestje in Amsterdam. En om dan ook maar gelijk van de gelegenheid gebruik te maken, besloten we al snel om dan ook lekker uit eten te gaan. Dit werd deze keer Krua Thai Classic.

De buurt zelf ademt al volop sfeer en gezelligheid uit

Helemaal bekend in dit deel van Amsterdam waren we niet, dus vanaf de parkeergarage zijn we om ons gemak door alle straatjes in de buurt gaan wandelen om goed de sfeer van de buurt te proeven.
Het was nog aardig weer en zoals altijd op vrijdagavond in Amsterdam, leefde het volop. Overal zagen we mensen nog lekker buiten, dan wel onder de terrasverwarming, genieten van hun drankjes.

De winkels die we in deze straatjes zagen hadden stuk voor stuk een authentiek karakter, door de sfeervolle gevels, in combinatie met de smalle straatje en de unieke spullen die ze aanbieden. Wat zou ik daar graag eens overdag op mijn gemak willen rondneuzen met als doel lekker shoppen.

omgeving Staalstraat Amsterdam

Krua Thai Classic

Toen we aankwamen bij Krua Trai bleken we geluk te hebben. We hadden beter kunnen reserveren, maar als we op tijd klaar zouden zijn hadden ze nog een tafeltje voor ons beschikbaar. De ober die ons hielp wat een hele lieve en hilarisch Thaise man.

We moesten moeite doen om hem te verstaan, maar door de manier van doen lieten we hem al vrij snel voor ons besluiten wat we te eten zouden krijgen. Ik ben hier normaal gesproken helemaal niet van maar door zijn charmes gaf ik me hier helemaal aan over.

Het eten

Ronald houdt erg van pittig en ik van wat milder. Hij begon dan ook met een soepje vooraf waarvan werkelijk de vlammen uit je ogen schieten. Ik had garnalen ingepakt in lotusblad, waar ik bijna ook mijn vingers bij had opgegeten.

Tussendoor kregen we een amuse van peperblad. Nog nooit zoiets bijzonders gegeten. Je kan niet definiëren wat je proeft, maar bij iedere keer dat je kauwt proef je iets anders.

Ons hoofdgerecht bestond uit twee verschillende rijstgerechten, waarvan de ene weer pittiger was dan de andere. Vooral de witvis was er weer eentje waar Ronald flink van kon genieten en voor mij een heerlijke schotel met groentes en pepergarnalen.

Krua Thai Amsterdam

Ook al konden we deze keer niet langer blijven omdat we door moesten naar dat feest, is Krua Thai Classic voor ons echt een beleving geworden van sfeer en lekker eten waarvoor we graag weer een keer terugkomen! www.kruathai.nl

Tot Snel,

Ester

Links: Amsterdam – Restaurants