Landelijk eten in Delft bij Café Du Midi

Geschreven op 17 juni 2016
Leestijd 2 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Café Du Midi in Delfgauw

Ik ga graag uit lunchen. Of het nou voor mijn werk is of om lekker bij te kletsen met vriendinnen. Wanneer het zonnetje maar een klein beetje schijnt, is Café Du Midi een van mijn favorieten. Lekker dichtbij aan de rand van Delft, maar toch alsof je je in een heel andere wereld begeeft. Als ik hier ben, voel ik me altijd een klein beetje op vakantie, al is het maar voor een uurtje.

Lekker boers en landelijk karakter

Du Midi is een boerse locatie, aan de rand van Delftse Hout. Juist door deze landelijke omgeving kan ik de waan van de dag én de drukte van de stad even helemaal vergeten. Ook mijn tafelgenoten zijn steeds weer positief verrast wanneer ik ze voor het eerst hier mee naartoe neem. De route er naartoe alleen al geeft je, door het smalle plattelandsweggetje en het Frans aandoende landschap, het gevoel even op vakantie te gaan.

Dumidi Delftse HoutHelemaal af door het landje met boerderijdieren en het aangrenzende hotel

De plek zelf is ook geheel in landelijke stijl ingericht, een beetje boers. Inclusief een stukje land met geitjes en kippen, dat grenst aan het terras. Dus ook voor met de kinderen is het een leuke plek om naartoe te gaan. Direct naast Du Midi vind je landgoed De Uylenburg, waar je ook nog eens kan blijven overnachten. Dus als jet het optimale vakantiegevoel wilt krijgen, dan blijf je gewoon!

Het eten is biologisch, lekker en veel

Op de kaart vind je heerlijke boerse gerechten met daarbij het heerlijke dikke, donkere brood, maisbrood en alles biologisch en zelf gemaakt. In de zomer zitten we heerlijk op het terras met het gevoel tijdens de drukke werkdag even te vluchten naar ‘de boerderij’ en in de winter kruipen je gewoon  knus aan tafel in de buurt van de houtkachel.

Heb jij ook een favoriete lunchplek die voor ons leuk is om te ontdekken? Deel deze met ons. Laat in het reactieveld hieronder de naam om website van jouw tip achter en wij gaan er op af!

Tot snel! Ester