Lekker coronaproof schaatsen!

Geschreven op 9 december 2020
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Schaatsen 2020

UPDATE: Helaas is 14 december bekend geworden dat ook de schaatsbanen die in dit blog staan in elk geval tot en met 19 januari 2021 gesloten moeten blijven. Natuurlijk hopen we dat alles weer wat soepeler kan na die periode, maar dat is nog onzeker. We houden je in elk geval op de hoogte!

We waren even bang dat geen enkele schaatsbaan dit jaar geopend zou worden. Helaas hadden onder andere de organisatoren van Ice Amsterdam en de drijvende schaatsbaan van Leiden al besloten dit jaar niet open te gaan. Maar er is goed nieuws: er kan toch geschaatst worden. En nog helemaal coronaproof ook!

Cool Event Scheveningen

Schaatsen 2020 canva

Van 5 december tot en met 17 januari 2021 kan je weer naar hartenlust schaatsen op de overdekte schaatsbaan op het Kurhausplein! De Cool Event schaatsbaan van 600 m2 is iedere dag (ook tijdens feestdagen) geopend van 10:00 uur tot 22:00 uur! Van tevoren reserveren met een tijdslot is aan te raden, maar je kan ook kaarten aan de kassa kopen. Je loopt dan wel het risico dat je vanwege drukte niet wordt toegelaten. Wil je meer informatie over het Cool Event? Kijk dan even hier.

Schaatsbaan Rotterdam

Schaatsen canva

Rotterdam heeft zowel een 400-meter baan, een funbaan én een curlingbaan waar je heerlijk over het ijs kan glijden. Ze werken met een tijdslot, dus helemaal coronaproof. De Rotterdamse schaatsbaan is nog open tot en met 28 februari 2021. Let op: dit is wel onder voorbehoud dus kijk altijd even op de website. De schaatsbaan is dagelijks geopend van 8:00 uur tot 23:00 uur (met uitzondering van maandag en woensdag (dan 9:00 uur open). Op feestdagen kunnen de openingstijdens afwijken. Meer informatie vind je hier.

IJsbaan Haarlem

Schaatsen canva

Ook in Haarlem kan lekker geschaatst worden, zeker in de kerstvakantie. Want van 19 december tot en met 3 januari 2021 is de IJsbaan van Haarlem extra lang geopend. Je starttijd reserveren is verplicht. Ze hebben een 400 meter baan om lekker sportief bezig te zijn en een familie schaatsbaan van 30 x 60 meter. De ijsbaan is een open complex maar het is wel overdekt zodat je ook bij minder weer prima kan schaatsen! Kijk hier voor meer informatie.

Schaatsen in Middelburg

Schaatsen canva

Het is helaas nog niet helemaal zeker, maar als het aan de organisatie van Zeeland houdt van Schaatsen ligt is er ook dit jaar weer een schaatsbaan in het centrum van Middelburg. Als de vergunningen rond zijn als de schaatsbaan te bezoeken zijn van 14 december tot en met 3 januari 2021. Houd dus zeker de website in de gaten de komende tijd.

Nog meer schaatspret

Schaatsen canva

Woon je in de buurt van Tilburg? Dan kan je lekker schaatsen op de Ireen Wüst IJsbaan. In Leeuwarden is deze winter de Elfstedenhal geopend voor schaatsend publiek en ook op de IJsbaan Twente ben je van harte welkom om te komen schaatsen. Voor alle locaties geldt dat er van tevoren gereserveerd moet worden en dat je je van tevoren even moet inlezen in de coronamaatregelen die op de verschillende websites beschreven staan. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Veel plezier met schaatsen!

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze laatste tips, blogs en winacties? Meld je dan vandaag nog aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief