Lekker eten in Rijswijk bij Bijna Thuis

Geschreven op 24 juli 2018
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Restaurant Bijna Thuis

Een van mijn hobby’s is het uitproberen van nieuwe restaurants. Mooie, luxe restaurants met een hoog niveau cuisine. Maar ook internationale keukens met traditionele gerechten uit het land van herkomst en restaurants op prachtige locaties. Maar ook de onverwachte pareltjes die bij je om de hoek blijken te liggen. Zo heb ik laatst wel een heel bijzonder plekje ontdekt, en wel letterlijk bij mij om de hoek: Brasserie Bijna Thuis.

Bijna Thuis

Brasserie Bijna Thuis is zelfs zo’n nieuw pareltje, dat ze officieel eigenlijk nog niet open zijn. Maar omdat chef/eigenaar Remco er al klaar voor was, hebben ze toch de deuren al geopend!

Bijna Thuis is gevestigd in het Overvoorde Park op de rand van Rijswijk en Den Haag. Midden tussen het groen en natuur kom je aan op de binnenplaats van het pand waarin niet alleen de Brasserie is gevestigd, maar ook hotel Hoevevoorde. De binnenplaats dient ook gelijk als terras. Er zijn veel verschillende plekjes waar je uit kan kiezen. Op een van de loungebanken, aan een tafeltje onder de overkapping, midden op het binnenplein of op een van de Franse bistro stoeltjes of lekker onder de parasol.

Inluiden van de zomervakantie

Ik had wel zin om met mijn gezin de zomervakantie in te luiden op vrijdagavond en besloot dus gezellig met z’n viertjes uit eten te gaan. Ik had al gehoord dat Bijna Thuis haar deuren alvast had geopend en leek het mij dus het perfecte moment om daar eens een kijkje te nemen. En aangezien Bijna Thuis bij ons om de hoek zijn we lekker gaan wandelen en namen de kinderen hun stepjes mee. Na een kleine wandeling door het park kwamen we aan op de binnenplaats en werden gelijk gastvrij verwelkomd.

We bestelden wat te drinken en namen rustig de menukaart door terwijl de kinderen al richting het speeltuintje aan de andere kant van de binnenplaats vertrokken.

Bijna Thuis Rijswijk

Het menu

De kaart van Bijna Thuis is overzichtelijk en eenvoudig maar bevat wel heerlijke gerechten. Wij kozen voor de Oosterse garnalen vooraf. Mijn man nam als hoofdgerecht een kogelbiefstuk en ik een Mexicaanse kipsalade. De kinderen namen allebei een kindermenu’tje met patatjes en een frikandel

Het eten zag er heel mooi uit en smaakte echt heerlijk.

menu Bijna Thuis

Het personeel deed heel erg hun best om het alle gasten naar wens te maken en we zaten heerlijk in het zonnetje op de mooie binnenplaats. Als afsluiter hebben wij onszelf nog getrakteerd op een Grand Dessert en ook dat wat zeker een feestje om op te mogen eten.

Natuurlijk ben ik ook nog even binnen gaan kijken naar het restaurantgedeelte en trof daar een ruime zaal aan met een mooie opstelling van tafels om ook bij minder weer lekker binnen te eten.

Wij gaan hier zeker vaker terug komen!