Lekker (uit) eten met kerst

Geschreven op 5 december 2021
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
thuis uit eten met kerst

Vorig jaar was de horeca tijdens de feestdagen gesloten. Of de horeca de komende kerst open is, weten we nog niet zeker. Vandaar dat we bij OpstapmetLisa uitgaan van twee scenario’s: dat we weer uit eten kunnen en dat we de lekkerste gerechten voor thuis kunnen bestellen!

Hoera! We mogen weer uit eten!

We gaan gewoon uit van het meest gunstige scenario: dat we weer lekker na 17:00 uur uit eten mogen. Hier volgen onze tips voor een lekker kerstdiner in een goed restaurant. NB: helaas is tijdens de persconferentie van 14 december bekend geworden dat de huidige maatregelen verlengd gaan worden. Maar veel van de onderstaande restaurants hebben ook de optie tot afhalen.

Restaurant Destino in Rotterdam

Houd je van Spaanse tapas? Dan is Restaurant Destino in Rotterdam echt een aanrader voor je. Achter de schermen is hard gewerkt aan een heerlijk menu voor de kerst. Maar het kan natuurlijk zijn dat de huidige Coronamaatregelen worden verlengd. Maar ook dan zorgt Destino ervoor dat jij een lekker diner thuis hebt. Het is heel eenvoudig: je haalt je gerechtenbox op bij Destino en thuis zet je het in de oven. Even geduld en smullen maar!

thuis uit eten met kerst

Het kerstdiner van Hudson Voorschoten

Ook Hudson Voorschoten is druk in de weer met het maken van een lekker kerstmenu. Mocht het nu zo zijn dat de huidige maatregelen worden verlengd, dan kan dit restaurant heel eenvoudig omschakelen naar een afhaalconcept, dus je hoeft niets van ze te missen! Wat trouwens wel heel fijn is: je kan bij Hudson Voorschoten genieten van een lekker kerstontbijt of lekkerte kerstlunch. Meer info en het menu vind je hier.

Luxe kerstlunch bij Restaurant Elea in Rijswijk

Restaurant Elea staat bekend om haar bijzondere gerechten. Chefkok Takis weet er ook altijd een Grieks tintje in te verstoppen. Vanwege de sluiting van de horeca om 17:00 uur staat er nu in elk geval een kerstlunch gepland op 26 december. Je kan kiezen uit een 4-gangen of een 6-gangen kerstlunch. Wanneer het diner toch ook weer ‘savonds mag worden geserveerd, dan staat Restaurant Elea voor de klaar voor het kerstdiner op 24, 25 en 26 devember. Houd de website daarom goed in de gaten en reserveer op tijd!

Helaas, de maatregelen worden verlengd!

Dan is er nog geen nood aan de man. Natuurlijk is uit eten gaan met de kerstdagen gezellig en sfeervol, maar ook thuis is het gezellig! Hier een aantal tips voor wanneer de horeca met de kerstdagen nog gesloten is.

thuis uit eten met kerst

Brasserie Uit ’t Zuiden in Rotterdam

Brasserie Uit ’t Zuiden heeft van tevoren al het zekere voor het onzekere genomen en is met de kerstdagen gesloten. Maar, ze hebben wel een heerlijk kerstmenu samengesteld die jij heel eenvoudig kan afhalen in het Restaurant!

Believe by Les Copains uit Delft

Een heerlijke traiteur die ook een fijn kerstmenu voor thuis heeft samengesteld is Believe by Les Copains in Delft. Als je voor 20 december besteld ben jij gegarandeert van een heerlijk kerstmenu dat je heel eenvoudig thuis verder kan bereiden. Believe is een visrestaurant, dus ben je een visliefhebber, dan zit je daar zeker goed!

Een heerlijk thuismenu voor kerst van Villa La Ruche

Villa La Ruche neemt met haar kerst traiteurmenu geen enkel risico. Zij bieden twee verschillende kerstmenu’s aan én een kindermenu. Daarnaast is er ook nog een luxe borrelbox te bestellen en kan je het kerstmenu helemaal afmaken met een wijnarrangement. De menu’s zijn te bestellen tot uiterlijk 23 december (12:00 uur) en  bestelde traiteurmenu’s zijn op 24 december af te halen bij Villa La Ruche in Voorburg.

thuis uit eten met kerst

Een heerlijk afhaal kerstmenu bij Restaurant 1397 in Bergen op Zoom

Wil je thuis bijzonder uit eten? Dan is het afhaal kerstmenu van Restaurant 1397 echt iets voor jou. De menu’s zijn zo gemaakt dat iedere thuiskok in een handomdraai een bijzonder gerecht op tafel kan zetten. De bestelde menu’s zijn dagelijks af te halen tussen 9:00 uur en 11:00 uur.

Ben je op zoek naar nog meer tips om deze kerst thuis uit eten te gaan? Kijk dan ook zeker eens in ons eerder verschenen blog. Eet smakelijk en fijne feestdagen!


Credits foto’s: www.canva.com

Dit blog is redactioneel tot stand gekomen in combinatie met een aantal van onze partners. Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze blogs en winacties? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.