Lekker veel dans bij Korzo de komende maanden!

Geschreven op 26 november 2019
Leestijd 2 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Korzo danser uitgelicht

In december en januari zijn er weer mooie producties van Korzo Theater in Den Haag te bewonderen! In deze blog zetten we er een aantal in de schijnwerpers die volgens ons zeker bezocht moeten worden!

Hitting True North

Pak Indiase-, hedendaagse- en urban dans bij elkaar, kneed het tot een mix en je hebt Hitting True North! Kalpanarts is het enige dansgezelschap die deze dansvormen samenbrengt tot een unieke danstaal. Tijdens deze voorstellingen geniet jij van complexe ritmes, krachtig voetenwerk, explosieve gezichtsexpressies en livemuziek.

Bij Hitting True North gaan vier dansers samen met violist Oene van Geel en accordeonist Oleg Fateev op zoek naar de beste balans in steeds wisselende situaties, culturen en contexten.

Hitting True North is te bewonderen op vrijdag 6 en zaterdag 7 december vanaf 20:30 uur.

Musical Utopias

Na het grote succes van de eerste editie, keert Musical Utopias op 20 en 21 december terug! Dit jaar staat het festival helemaal in het teken van “sonic embrace”. Hierin worden bezoekers twee dagen lang meegevoerd op een optische ontdekkingstocht naar het onbekende. Net als vorig jaar staat de relatie tussen mens en samenleving, maatschappelijke en politiek activisme en de natuur centraal.

Tijdens dit festival brengen Korzo en Ensemble Klang de beste muzikanten en artiesten bij elkaar. Met behulp van muziek en installaties komen er verschillende genres voorbij. Denk daarbij bijvoorbeeld aan geluidsmeditatie, minimalisme, rituele dans grooves en nog veel meer!

Musical Utopias is te zien op 20 en 21 december. Er zijn beide dagen twee voorstellingen te zien. Met een passe-partout zie je nog meer dans!

For all we Know

Een ode aan de permanente creativiteit, dát is wat Korzo in samenwerking met het Nederlands Dans Theater wil presenteren. Het resultaat is For all we know. Tijdens deze voorstelling moet je niet verwachten dat je antwoorden krijgt op al je levensvragen, maar wel een frisse, energieke en soms tekenfilmachtige humor met heel veel technische beheersing. De show krijgt absoluut haar charmes van de in Nederland neergestreken Franse choreograaf Antonin Comestaz, samen met de speelse, absurdistische toon en een ongelooflijke inventiviteit in bewegingen.

For all we Know is te zien van 23 tot en met 25 januari 2020 bij Korzo.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste blogs en winacties? Schijf je dan vandaag nog in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!