Lente menu’s bij onze favoriete restaurants

Geschreven op 5 april 2019
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Ester
Ester

Het is lente. De bloemen hebben hun kopjes boven de grond uitgestoken en de bomen staat weer prachtig in de bloesem. In de supermarkten zie je ook dat de winter weer voorbij is. Spruitjes zijn al niet meer te krijgen en het zomerfruit wordt weer verder in het zicht geschoven.

Dus ook de tijd voor de betere restaurants om hun menukaart aan te passen. Wat logisch is, want deze restaurants maken hun menu op met voornamelijk dagverse producten en producten van het seizoen. Wij geven je hier al een voorproefje van een aantal lente menu’s bij onze favoriete restaurants.

Restaurant Elea in Rijswijk

Na de uitwisseling van de koks tussen Restaurant Elea en Villa La Ruche en het heerlijke vegetarische menu tijdens de Nationale Week zonder vlees is het nu tijd voor het lente menu bij Elea in Rijswijk. Uiteraard wordt er in dit heerlijke menu gewerkt met asperge, doperwten en tuinbonen. Zo kan je onder andere genieten van corvina met venkel, avocado, keffir lime en groene asperge. of een heerlijk gegaarde kwartel met doperwt, wortel, polenta en saus van wortel en kokos.

Natuurlijk ontbreekt ook de lam niet. Met kikkererwt, artisjok en frikase. Ook de nagerechten geven je de smaak van de lente mee. Bijvoorbeeld de lychee, rabarber, rozen en ruby chocolade. En een Griekse touch bij de banaan, kalamsi, pinda en Salepi. Wel even van te voren reserveren. Eet smakelijk!

Elea lente

Fouquet in Den Haag

Zo kan je bij Frans Restaurant Fouquet in Den Haag met Menu Fouquet genieten van gerechten met heerlijke dagverse en seizoengebonden producten. Maar je kan natuurlijk ook gewoon een keuze maken uit het nieuwe á la carte menu of een samenstelling maken van het Menu du Marché. De á la carte is op deze kaart opgedeeld in eigentijdse gerechten en Fouquet classics zoals onze huis-gerookte Schotse zalm op brioche, bisque d’homard en coq au vin. Kijk snel op de dinerpagina voor de menukaart en alle gerechten.

En omdat Fouquet op 28 april maar liefst 30 jaar bestaat presenteren ze de gehele lente en zomer een prachtig jubileummenu. Dit menu bestaat uit een 4 gangenmenu met de populairste gerechten van afgelopen jaren. Je bestelt dit menu voor € 35,- per persoon. En wanneer je bij Fouquet reserveert onder vermelding van OpstapmetLisa, wordt je ook nog eens verwelkomt met een heerlijke cocktail van het huis. Deze cocktail maken ze met onze eigen geïnfuseerde wodka met specerijen en citrus en is een heerlijk fris en kruidig aperitief.

Les Copains in Delft

In Delft vind je het geweldige visrestaurant Les Copains op de Breestraat. Dit restaurant is onlangs helemaal verbouwd en heeft een prachtige en sfeervolle uitstraling. Ook hier hebben ze om de lente te vieren een nieuwe menukaart. Het lente menu wordt ook nog eens voor een mooie prijs aangeboden. Een 5-gangen menu voor de prijs van een 4-gangen menu á € 46,00 met een bruisend aperitief. Je kan je hier dus laten verassen maar ook kiezen uit een van de heerlijkheden van het á la carte menu. Oesters, soep van langoustine, coquilles, dorade, tarbot of kreeft. Maar ook voor de vlees liefhebber is er een heerlijke kalfstartaar en tournedos te krijgen.

Les Copains lente menu

Laura’s Sabor in Zeist

Laura’s Sabor is wel een heel bijzonder restaurant. Ze werken hier namelijk met het huiskamerrestaurant concept. Hierbij draait het allemaal om social dining. Bij Laura’s Sabor in het eigen Huiskamerrestaurant aan de grote boomstamtafel of als het lekker weer is heerlijk tussen de fruitbomen. Maar je kan er ook voor kiezen om het diner plaats te laten vinden bij jou op je eigen locatie. Laura’s Sabor kookt met de seizoenen en zoveel mogelijk uit eigen kas, moestuin en kruidentuin. Het lente menu bestaat uit frisse, pure smaken met producten als miso, mango, citroen, gember, steranijs en zeewier. Het lente menu is verkrijgbaar van maart tot en met mei.

The Penthouse in Den Haag

Op de 42 etage van de Haagse Toren kan je genieten van het nieuwe menu van The Penthouse. Vooraf kan je bijvoorbeeld genieten van heerlijke coquilles met zeekraal, lardo en mango chutney, krab, carpaccio en Burrata met watermeloen, tomaat, bleekselderijsap en krokante basilicum. de hoofdgerechten bestaan uit gerechten met Argentijnse rode garnaal, tournedos Rossini en tarte tartin van witlof. Om natuurlijk af te sluiten met een van de heerlijke nagerechten die ze altijd serveren.

The Penthouse zalm

Eet smakelijk alvast!