Lente menu’s bij onze favoriete restaurants

Geschreven op 5 april 2023
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester

Het is lente. De bloemen hebben hun kopjes boven de grond uitgestoken en de bomen staat weer prachtig in de bloesem. In de supermarkten zie je ook dat de winter weer voorbij is. Spruitjes zijn al niet meer te krijgen en het zomerfruit wordt weer verder in het zicht geschoven.

Dus ook de tijd voor de betere restaurants om hun menukaart aan te passen. Wat logisch is, want deze restaurants maken hun menu op met voornamelijk dagverse producten en producten van het seizoen. Wij geven je hier al een voorproefje van een aantal lente menu’s bij onze favoriete restaurants.

Lieve lente in Oisterwijk

Welke restaurant is beter om mee te beginnen dan restaurant Lieve Lente in Oisterwijk. Lieve lente is een gezellig eetcafé met een Engelse uitstraling. Ze serveren hier een regelmatig wisselende menukaart, aangepast aan de seizoenen. Je kan altijd kiezen uit de standaard gerechten van de menukaart, maar je ook laten verrassen door een met zorg samengesteld 3-gangenmenu. Het 3×3 verrassingsmenu bestaat uit 9 vers bereide seizoensgerechten. Als je iets meer op save wilt gaan, kies je voor het lentemenu waarbij je zelf kan kiezen welk hoofdgerecht je neemt.

gerecht met kwartel ei

Spaans restaurant Destino in Rotterdam

Spaans restaurant Destino is voortdurend in de weer om een aantal heerlijke seizoensgerechten op tafel te zetten. De menukaart van Destino bestaat dan ook vooral uit seizoensgebonden tapas en in de lente dus uit heerlijke lente gerechten. Met natuurlijk een aantal all-time favorites, aangevuld met een ruim assortiment dagelijks wisselende tapas buiten de kaart om. Dus laat je verrassen en geniet van de heerlijkste tapasgerechten samengesteld uit dagverse producten. Bekijk hier de hele menukaart.

Destino Rotterdam

Restaurant Elea in Den Haag

Restaurant Elea heeft haar roots liggen in Rijswijk, maar is inmiddels een gevestigd restaurant van naam op het Haagse Noordeinde. En niet zonder reden. Chefkok Takis laat je met zijn team genieten van een uitgebreid diner op hoog culinair niveau. De nadruk ligt op pure smaken en verse producten van het seizoen. Het menu wisselt dan ook regelmatig waardoor je iedere keer weer opnieuw wordt verrast. Dus zeker de moeite waard om deze lente een bezoek te brengen aan Elea.

Elea lente

Laura’s Sabor in Zeist

Laura’s Sabor is wel een heel bijzonder restaurant. Ze werken hier namelijk met het huiskamerrestaurant concept. Hierbij draait het allemaal om social dining. Bij Laura’s Sabor in het eigen Huiskamerrestaurant aan de grote boomstamtafel of als het lekker weer is heerlijk tussen de fruitbomen. Maar je kan er ook voor kiezen om het diner plaats te laten vinden bij jou op je eigen locatie. Laura’s Sabor kookt met de seizoenen en zoveel mogelijk uit eigen kas, moestuin en kruidentuin. Het lente menu is verkrijgbaar van maart tot en met mei.

The Penthouse zalm

Villa Augustus in Dordrecht

Restaurant Villa Augustus is echt een unieke plek om van je lentemenu te genieten. Het restaurant is gelegen midden in de eigen groentetuin. Hier is  Nederlandse seizoen van het vroege voorjaar tot diep in de winter zichtbaar en oogstbaar. Alle groenten, fruit en kruiden direct na de oogst naar de koks gaan, wat verse en seizoensgebonden gerechten belooft. Dus laat je verrassen door de gerechten uit de eigen tuin en geniet van de lente.

moestuin groentetuin

Eet smakelijk alvast!


Credits foto’s: genoemde restaurants en Canva.com

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox