Leuke activiteiten die je coronaproof kan doen

Geschreven op 10 november 2020
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Collage activiteiten canva

Op dinsdag 3 november zijn er weer nieuwe maatregelen bekend geworden. Een van die maatregelen is dat je buiten nog maar met één andere persoon (buiten je gezin) mag zijn. Daarnaast zijn veel leuke plekken zoals dierentuinen, musea en theaters voor twee weken gesloten. Naar de horeca kunnen we ook niet meer, maar wat mogen we nog wel? Nou best veel! Zolang we ons maar wel aan de maatregelen houden want zo krijgen we dat vervelende virus onder controle.

Doe een leuke city-game van Stad Unique!

City Game canva

Stad Unique is een organisatie die overal in Nederland de leukste city games aanbiedt. Helemaal veilig, want je speelt ze met je mobiel! Nu met de nieuwe maatregelen geldt wel dat je, als je niet tot één gezin behoort, je het spel naar keuze speelt in tweetallen. Er worden hiervoor geen extra kosten in rekening gebracht. Dus wilde je normaal het spel met 4 personen spelen, dan speel je datzelfde spel nu 2 x 2. Toch heel leuk, leerzaam en spannend!

Ga lekker naar buiten!

Naar buiten activiteiten

Het weer is misschien wat instabiel de laatste tijd, maar dat betekent niet dat je niet naar buiten kan! Helaas is de superleuke fietstour van Inside Rotterdam nu even niet mogelijk, je kan wel zelf op pad met een vriendin of je partner/gezin. Ga lekker fietsen of wandelen! Dat kan op het strand, in de duinen of in de bossen. In onze blogserie fietsen en wandelen in… hebben wij de beste fiets- en wandeltips per provincie voor je verzameld. Buiten activiteiten zijn niet alleen heel fijn, maar ook nog eens heel gezond. Je voelt je ook meteen een stuk vrolijker als je lekker actief in de buitenlucht bent geweest.

Doe een escape game thuis!

Een spelletje doen met het gezin is altijd een goed idee, maar je kan het ook wat spannender maken en een echte escapegame spelen! Nu zijn er een heleboel verschillende escapegames te koop bij de speelgoedwinkels en op internet bij bedrijven als Bol.com. Maar wat ook leuk is, is een echte escapegame zoals Unlock the Bottle! Het is de bedoeling dat je tijdens dit spel de familie Von Traub helpt. Zij zien hun levenswerk in rook opgaan. Kan jij voorkomen dat ze alles kwijt raken?

Ook Restaurant t’ Binnenhof in Paasloo heeft leuke activiteiten voor je in petto in deze coronatijd. Zo hebben zij een Online Pubquiz, een Online Bingo én een Online Prison Escape Challenge voor je! Klik hier voor meer informatie. En het leuke is, als je in de buurt van Steenwijk/Paasloo woont kan je ook meteen een lekkere maaltijd meebestellen!

Leer iets nieuws!

Leer iets nieuws

Deze coronaperiode kan ook een goede tijd zijn om iets nieuws te leren. Of leer een nieuwe taal via een app. Onze favorieten zijn Babbel, Duolingo of Mondly. Superleuk in maar een paar minuten per dag! Doe je liever iets met je handen? Kies dan een nieuwe hobby! Wij hebben tips voor hobby’s verzameld in een overzichtelijke blog.

Inspiratie voor activiteiten na coronatijd

We zitten nu natuurlijk middenin de tweede coronagolf, maar ooit zal er een eind aan corona komen. Om alvast inspiratie op te doen zou je ons gratis e-book kunnen downloaden met de leukste activiteiten van Nederland per provincie! Je kan het e-book hier downloaden.

Ben je op zoek naar nog meer activiteiten, blogs, tips en winacties? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief