De leukste kerstmarkten deze kerst!

Geschreven op 10 november 2019
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Kerstmarkten 2019 uitgelicht

De kerst staan weer voor de deur! Dat betekent dat er weer allemaal leuke en gezellige dingen worden georganiseerd. In deze blog laten we je zien waar je de leukste kerstmarkten van 2019 kan vinden!

Want je kan natuurlijk naar kerstmarkten in België en Duitsland gaan, maar ons eigen land kan er ook wat van!

De drijvende kerstmarkt van Leiden

Kerstmarkt dingen voor in de boomDit jaar wordt voor de achtste keer de drijvende kerstmarkt van Leiden gehouden! Dit is de enige drijvende kerstmarkt van Nederland en met haar 84 kramen ook nog eens de grootste! Ook dit jaar kan er naast de kerstmarkt weer geschaatst worden op de drijvende schaatsbaan en is er voor de kleinste bezoekers een nostalgische kermis.

De kerstmarkt is er van 13 tot en met 24 december, maar er is veel meer te doen! Van 23 november tot en met 5 januari zijn er namelijk de Winter Wonder Weken! Vier de intocht van de Sint mee en geniet van nog veel meer andere leuke, winterse activiteiten!

De kerstmarkt in de grotten van Valkenburg

Kerstmarkt genieten van een drankjeValkenburg is ook dit jaar weer dé kerststad van Nederland! Ieder jaar opnieuw is de kerstmarkt in de grotten van Valkenburg een hele belevenis. Wat een spectaculaire locatie voor een kerstmarkt! De nostalgische kerstmarkt onderaan de bekende Cauberg (de Gemeentegrot) is één van de meest bezochte kerstmarkten van Europa. Laat je onderdompelen in een magische wereld vol lichtjes, muziek en gezellige kramen. Je komt deze kerst zeker aan met bijzondere cadeaus en mooie kerstversieringen.

Kinderen aan het schaatsenDe kerstmarkt is er van 15 november tot en met 29 december. Maar er is dit jaar nog veel meer te beleven! Zo is er van 15 november tot en met 5 januari een grote schaatsbaan. Schaatsliefhebbers mogen Valkenburg on Ice echt niet overslaan. Van 7 december tot en met 5 januari is er voor de allerkleinsten ook een leuk Winters Sprookjesbos en kan je genieten van de mooiste Zandsculpturen bij Zandsculpturen in Winter Wonderland van 15 november tot en met 5 januari.

Ice Village Amsterdam

Kerstmarkt gezelligIce Village Amsterdam is veel meer dan alleen een kerstmarkt. Het ijzige evenement vindt plaats vanaf 16 november en duurt maar liefst tot en met 2 februari 2020! De kerstmarkt vindt plaats van 16 december tot en met 26 december.

Je kan er schaatsen, shoppen, genieten van de enorme kerstboom en nippen aan je warme chocolademelk (of een ander lekker drankje) terwijl je je ogen uitkijkt naar al het moois rond het Museumplein.

De Kerstmarkt van Dordrecht

Kerstmarkt levende kerststalDe kerstmarkt van Dordrecht is de grootste kerstmarkt van Nederland. Met ruim honderd kramen en diverse podia wordt het historische centrum van Dordrecht omgetoverd in magische sferen van kerst. Het leuke is dat ook alle monumenten die zich op de route van de kerstmarkt bevinden in kerstsferen zijn ondergedompeld. De kerstmarkt vindt plaats van 13 t/m 15 december. Bezoek ook de levende kerststal en het kersttheater. Er is echt voor ieder wat wils!

De Kerstmarkt van Maastricht

Kerstmarkt ReuzenradOok Maastricht weet al jaren hoe je in de kerst sferen komt. Het wordt niet voor niets Magisch Maastricht genoemd. Vanaf 29 november tot en met 31 december kan je daar genieten van gezellige kraampjes en de Dickens Village.

Uiteraard wordt ook aan de inwendige mens gedacht. Je vindt de grote Kerstmarkt van Maastricht op het Vrijthof, maar er zijn ook wat kleinere kerstmarkten door heel Maastricht te vinden.

Eigenlijk door de hele stad heen. Op het Vrijthof is ook weer de 900m² grote schaatsbaan. Dit jaar is deze zelfs overdekt met een transparant dak! En er is een reuzenrad van 45 meter hoog. Van hieruit heb je een waanzinnig uitzicht over de stad. Voor de kinderen is er een draaimolen en een overdekte glijbaan (14 meter) en vanaf 7 december is het huis van de Kerstman te bezoeken!

Kleinere lokale kerstmarkten

Kerstmarkt gelukkig vrouw in de sneeuwUiteraard worden er ook lokaal kleinere kerstmarkten gevierd zoals de Zweedse kerstmarkt in Groningen, de Country & Christmas Fair bij Kasteel de Haar, het Dickens Festijn in Deventer enzovoort. Het is onmogelijk om alle kerstmarkten van Nederland in deze blog en onze kalender op te nemen, maar als we wat leuks tegenkomen laten we je het weten. Hou de kalender dus in de gaten!

Wil je op de hoogte gehouden worden van de laatste blogs en winacties? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief!