De leukste tips voor de kerstvakantie

Geschreven op 2 december 2019
Leestijd 6 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Kerstvakantie

De kerstvakantie staat weer voor de deur! De meeste mensen hebben het gevoel geleefd te worden tijdens de feestdagen en daarom is het juist zo leuk om er met het gezin op uit te gaan. Wij hebben de leukste tips voor de kerstvakantie zodat jij even je hoofd leeg kan maken in deze hectiek.

Trek de schaatsen maar uit het vet!

Je hebt geen temperaturen onder nul meer nodig om te kunnen schaatsen. Er zijn namelijk veel veilige schaatsbanen in Nederland waar je heerlijk kan schaatsen. Bij Plaswijckpark in Rotterdam kan je elke vrijdag en zaterdag lekker schaatsen vanaf 17:00 uur. Dus eerst lekker spelen en dan lekker schaatsen want je betaalt niets extra als je er al bent op die dagen. Liever alleen schaatsen? Dat kan ook! Je kan van 17:00 uur tot 19:00 uur onbeperkt schaatsen voor maar € 5,-. Voor maar € 3,- erbij kan je ook nog een lekkere pannenkoek gaan eten bij Pannenkoekenhuis “de Boshut”. De rest van het park is dan wel gesloten, dus hou daar rekening mee.

Veel schaatsplezier heb je ook tijdens de Winter Efteling in het IJspaleis. Je kan daar terecht vanaf 12 november tot en met 2 februari 2020. Schaatsen mag je zelf meenemen (maar geen noren!) of je kan ze voor € 2,- per paar huren. Geen zin om te schaatsen? Je kan altijd nog gaan roetsjen! Meer leuke schaatstips vind je hier!

Bezoek een gezellige kerstmarkt

Een kerstvakantie is natuurlijk niet compleet zonder het bezoeken van een kerstmarkt. En daarvoor hoef je echt niet naar het buitenland! Zo heb je de gezellige kerstmarkt van Maastricht, de drijvende kerstmarkt van Leiden en de grote kerstmarkt van Dordrecht. Wil je weten welke kerstmarkten in Nederland nog meer de moeite waard zijn te bezoeken? Ga dan snel naar onze blog over kerstmarkten!

Kerstmarkt

IJsvrij Park Festival

In Rotterdam wordt dit jaar op een nieuwe locatie het IJsvrij Park Festival gehouden. Dit jaar vind je dit festival van 14 december tot en met 12 januari op Plein 1940 in het centrum. Je kan er schaatsen, maar er is nog veel meer! Zo kan je er gezellig borrelen in het IJsvrij Café, dansen, genieten van muziek en theater, sporten en schaatsclinics volgen. Daarnaast is er ook veel culinair vermaak.

Leuk voor de kids!

Een leuke activiteit gericht op kinderen is Villa Zebra. Bij Villa Zebra komen kinderen op een speelse manier in aanraking met hedendaagse beeldende kunst. Dit unieke kindermuseum voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar vind je in Rotterdam. Villa Zebra stimuleert de verbeelding, creativiteit en nieuwsgierigheid van kinderen door middel van workshops en educatief materiaal. Dit alles op basis van hun eigen Villasofie!

Villa Zebra Locatie Moestuin

Ook in het Archeon kunnen de kinderen volop op ontdekkingstocht, maar dan met een reis door de tijd. Ga héél ver terug in de tijd naar het kamp van de jagers-verzamelaars, bezoek het Romeinse stadje en de middeleeuwse stad Gravendam uit de 14e eeuw. Tijdens de kerstvakantie kan je nog veel meer leuke dingen doen. Dan opent Archeon de poorten voor ‘Vier de Winter’ in Archeon. Het park is omgetoverd tot een Hollandse Winter Wereld. De eerste sneeuw is al gevallen. Je kan naar een goochelshow, schaatsen op de ijsbaan of lekker opwarmen bij een zelfgemaakt vuur.

Leuke activiteit voor de hele familie

Wil je in de kerstvakantie met de hele familie iets origineels doen? Boek dan de Kerstvakantie speurtocht van Stad Unique in een stad naar keuze! De kerstvakantie Speurtocht biedt voor ieder wat wils. Jullie trekken er op uit in een stad die jullie zelf hebben uitgezocht. Daar doen jullie verschillende locaties aan. Soms zullen jullie een denk-opdracht moeten uitvoeren, soms een doe-opdracht. Door de denk-opdrachten uit te voeren, verzamelen jullie letters om de uiteindelijke code te kraken. De doe-opdrachten vertellen jullie waar de verzamelde letters komen te staan. Lukt het jullie om na 3 uur de code te kraken?!

Bezoek een kasteel!

Tijdens de kerstvakantie is het altijd leuk om een kasteel te bezoeken. Veel Nederlandse kastelen krijgen een gezellige kerstsfeer en vaak wordt er van alles georganiseerd. Zo organiseert het Muiderslot dit jaar winterse rondleidingen. Je kan naast de rondleidingen ook luisteren naar winterse kasteelverhalen, workshops volgen op het atelier op zolder en spelen op de spelletjeszolder.

Kasteel de Haar organiseert voor de achtste keer “Sprookjes van de Haar” tijdens de kerstvakantie. Van 25 december tot en met 5 januari Assepoester en haar gemene stiefzussen een paar dagen op het grote Kasteel. In het kasteel vind je raadsels en aanwijzingen waarmee jij een rol kunt spelen in dit mooie sprookjesavontuur. Help, ontdek, speur mee en breng het avontuur van Assepoester en haar prins tot een goed einde. Het wordt vast een onvergetelijk bezoek! Alle dagen tijdens de kerstvakantie geopend, behalve 31 december 2019 en 1 januari 2020.

Kasteel de Haar

Groot Kerstcircus Den Haag

Het malieveld is van 21 december 2019 tot en met 5 januari 2020 omgebouwd tot enorme circustent. Hier kun je naartoe voor een kerstshow vol spektakel, humor en sensatie. Internationale topartiesten staan te popelen om jouw kerstvakantie onvergetelijk te maken. Van acrobaten op Arabische paarden, duizelingwekkende acts in de lucht tot clowns die je laten schuddebuiken van het lachen. Het Groot Kerstcircus in Den Haag heeft alles in huis voor een heerlijke dag uit!

Vind je een kerstcircus een beetje teveel van het goede, dan kan je in de kerstvakantie natuurlijk ook lekker naar de bioscoop. Er draaien rondom de feestdagen altijd leuke en gezellige films in de bios, ook voor de kinderen! Zo kan je kijken naar The Addams Family, Buurman en Buurman, Mees Kees en Spionnengeheimen. Wil je weten wat voor andere leuke films er draaien de komende tijd? Lees dan snel onze bioscopen blog!

Het Spoorwegmuseum wordt omgetoverd tot winterstation!

Van 21 december 2019 tot en met 5 januari 2020 is het Spoorwegmuseum helemaal in winterse sferen. Je kan dan schaatsen tussen de treinen door, genieten van de vele lichtjes en kerstdecoraties en wegdromen in een echte antieke carrousel! Dus neem je handschoenen mee en geniet tijdens de kerstvakantie van het Spoorwegmuseum!

Wil jij het hele jaar door op de hoogte blijven van leuke activiteiten en uitjes in Nederland? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks onze tips in je mailbox!