De leukste wijnbars in Den Haag, Alphen, Rotterdam, Haarlem en Utrecht

Geschreven op 27 oktober 2019
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Ester
Ester
wijnbar

Zo op zijn tijd heb je er behoefte aan om lekker te ontspannen en je hoofd leeg te maken met een leuk gezelschap. Helemaal na een week hard werken is het heerlijk om even een drankje te drinken en ongedwongen te kletsen. Waar doe je dat beter dan in een sfeervolle wijnbar? Hier geniet je van gezelligheid met je vriendinnen, lief of collega’s én je geniet van de heerlijkste wijnen en hapjes. Wij hebben voor jou een paar van onze favorieten per stad op een rijtje gezet.

De leukste wijnbars in Den Haag

Wicked Wines is een gezellige wijnbar en restaurant op het sfeervolle Anna Pallownaplein. Je kan hier lunchen, borrelen en dineren terwijl je geniet van de uitgebreide wijncollectie. Wicked Wines staat bekend om haar high wine en zodra het weer het toe laat zit je heerlijk te genieten op het terras op het plein. Bouzy Wine & Food vind je in het hart van het centrum op de Denneweg. Iedere middag en avond geniet je hier van heerlijke wijnen van de kaart en seizoensspecials. En natuurlijk kan je ook verschillende lekkere tapas en borrelhapjes bestellen.

Bouzy wijnbar

De leukste wijnbars in Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn staat bol van de caféetjes en gezellige plekken om met elkaar te zijn. FIJN wijn & foodbar op de Hooftstraat is een hele gezellige wijbar om bij elkaar te komen voor een lekker wijntje en heerlijke hapjes. Naast borrelen kan je hier ook heerlijk blijven zitten voor een volledig diner. En als het weer een beetje meehelpt, zit je heerlijk op hun terras dat uitkijkt op het water.

Wijnbar & Zo op de Julianastraat is ook heel gezellig. Bij deze sfeervolle wijnbar ben je van dinsdag tot en met zaterdag aan het eind van de middag tot in de late uurtjes welkom om te genieten van een (of meer…) van de maar liefst 250 verschillende wijnen en heerlijke borrelplanken of tapas. Iedere 1e zondag van de maand organiseert Wijnbar & Zo een leuk feestje, zoals hun vinyl party’s of speciale thema avonden.

Wijnbar & Zo Alphen

De leukste wijnbars in Rotterdam

Winebar Mendoza vind je in het Rotterdamse Hillegersberg aan de plas. Een wijnbar met Argentijns karakter waar je heerlijk kan vertoeven, genietend van wijn en heerlijke Argentijnse hapjes. En wanneer het goed weer is kan je een picknickmand regelen en met een van hun sloepen jouw borrel dobberend op de plas voortzetten.

Wijnbar Janssen en van Dijk vind je in de Westewagenstraat. Dé Rotterdamse straat die bekend staat om het avondleven, lekker de kroeg in of na het stappen nog een drankje (of hapje) halen. Deze wijnbar heeft dan ook niet de uitstraling van een hippe wijnbar, maar van een heerlijk ouderwetse kroeg waar je de heerlijkste wijnen kan drinken van super kwaliteit.

Janssen en van Dijk

De leukste wijnbars in Haarlem

Wijnlokaal Louwtje vind je in de Lange Veerstraat en is een gezellige plek om lekker te borrelen met een hoog huiskamer gevoel. Ze hebben hun wijnen in 8 smaakvarianten onderverdeeld, waardoor het voor jou makkelijker kiezen is. De wijnen variëren regelmatig, maar er zijn altijd 32 verschillende soorten wijn per glas te verkrijgen.

Diga is niet in een eerste instantie een wijnbar, maar een prachtig Italiaans restaurant waar je heerlijk kan lunchen en dineren. Maar wanneer je het restaurant binnenstapt en hun enoteca ‘Digateca’ ziet, begrijp je waarom we Diga ook zeker in dit lijstje moesten vermelden. De enoteca is een prachtige wijnkamer, met een grote verzameling mooie wijnen. Een walhalla voor de wijnliefhebber. Weet je door de hoeveelheid niet waar je voor moet kiezen? Bestel dan een Italian high wine. Je krijgt dan een glas prosecco en drie heerlijke Italiaanse wijn spijs combinaties.

De leukste wijnbars in Utrecht

Wijnbar VinVin was in 2011 de allereerste wijnbar in Utrecht en inmiddels heeft de wijnbar al meerdere mooie prijzen mogen ontvangen waaronder de beste wijnbar van Nederland. Een wijnbar die dus zeker een keer bezocht moet worden! Ze serveren meer dan 30 wijnen per glas en natuurlijk kan je er ook hier wat lekkere bites bij bestellen. Schuif ook eens aan bij de open wijnproeverij. Die organiseren ze iedere eerste zondag van de maand. Iedereen kan zich hier voor inschrijven. Of je nu een leek bent, of een echte kenner.

De Twijnstraat is een van de gezelligste straatjes van Utrecht. En daar vind je Wijnbar Zies. Naast een wijnbar, zijn ze ook een bistro en boutique hotel. Als je dus net een wijntje teveel hebt gedronken, kan je lekker blijven slapen ;-). Op de kaart staan de grote wijnlanden Frankrijk, Italië en Spanje centraal aangevuld door de kleinere wijnlanden rondom de Middellande Zee zoals Portugal, Marokko, Libanon, Israël, Griekenland en Cyprus. En naast genieten van mooie glazen wijn kan je ook heerlijke Mediterrane Gourmet Tapas van de kaart bestellen.

Wijnbar VinVin

Wil jij op de hoogte blijven van andere leuke plekjes en uitjes die onze blogsters ontdekken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Je maakt dan gelijk ook kans op leuke acties en prijzen!