Lezen met een wijntje in de hand

Geschreven op 9 juli 2019
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Lezen met een wijntje

Er is weinig meer gelukzalig dan een strandbedje, mooi weer, een lekker wijntje en een fijn boek om te lezen. Vooral als dat boek als onderwerp ‘wijn’ heeft! OpstapmetLisa dook in de wereld van de wijnboeken en we hebben weer een paar leuke voor een zwoele zomer gevonden. En superhandig: je kan ze meteen bestellen bij Paagman!

Ilja Gort

De onbetwiste wijnboekenkoning is Ilja Gort. Naast informatieve boeken over wijn (met een gezonde dosis humor) schrijft Ilja ook romans. Die staan altijd in het teken van Frankrijk, lekker eten en goede wijnen. Wil je meer leren over wijnen dan is de Nieuwe Wijnsurvival Gids een absolute must-read! Ook weer super grappig geschreven en voor vele uurtjes vermaak aan het zwembad of op het strand. Ook de Slurp Vakantiegids, Slurpen zonder Grenzen, Leven als Gort in Frankrijk en Chateaukoken voor Iedereen zijn aanraders. Liever een roman lezen? Dan zijn De Druivenfluisteraar en De Vrouwenslagerij zeker wat voor jou! Dit is slechts een greep uit zijn titels!

De Bonavre triologie – Tineke Aarts

Juliette Bonavre staat in het eerste deel van de Bonavre triologie (Familiebezit) op het punt te trouwen in het Franse dorp waar haar grootouders een oude wijnboerderij bezaten. Ze realiseert zich vlak voor de bruiloft dat trouwen een vergissing is. Ze blaast alles af en trekt in in het verlaten familiebezit. Langzaam went de Nederlandse Juliette aan het leven in Frankrijk en leert ze steeds meer over het wijnvak. Wanneer Juliette de man van haar dromen ontmoet moet zij ineens kiezen tussen de liefde en de wijnboerderij. Wat is belangrijker? Pak ook meteen deel 2 (Marguerite) en deel 3 (Geboren uit een Roos) in, want je wilt zeker door gaan lezen!

zomer boeken

Wine up – Mieke Kosters

In Wine up – bekentenissen van vrouwen met een fantastisch rotleven, lees je verschillende losse blogs. Al deze blogs hebben een eigen thema maar hebben hetzelfde gemeen: namelijk dat het leven van een vrouw van 40 niet over rozen gaat. Dat je het leven met een flinke korrel zout en een grote dosis humor moet nemen is zeker waar. Dit boekje is een aanrader voor alle vrouwen van alle leeftijden. Geheid dat je herkenbare situaties tegenkomt en regelmatig dubbel ligt van het lachen. Heerlijk! Bestel hem als e-book!

Als koppige wijn – Catherine Cookson

Behalve de titel (Als Koppige Wijn) heeft dit boek verder niet veel met wijn te maken, maar het leest wel lekker weg. Kate Hannigan groeit op in de sloppen langs de rivier de Tyne. Zij gaat op zoek naar een beter bestaan voor haar dochtertje en haarzelf. Tegelijkertijd zet dokter Rodney Prince zijn veelbelovende carrière opzij om zich in te zetten voor de armen van Newcastle. Zijn koele maar beeldschone vrouw is daar fel op tegen. Natuurlijk vallen Kate en Rodney als een blok voor elkaar. Hun droom wordt keer op keer wreed verstoord door de wisselvalligheden van het lot. Maar ze weigeren de strijd zomaar op te geven. Tikkeltje voorspelbaar maar oh zo lekker om te lezen!

vakantie boek

Storm in een glas wijn – Petra Heckman

Geheel van eigen bodem en daar speelt het zich ook af is de roman Storm in een Glas Wijn. Tanja en Ronald Dijkema leiden een normaal leven tot een onverwachte erfenis alles op z’n kop zet. Ronald, die door het verleden niet goed in zijn vel zit, besluit zijn baan deels op te geven en huisman te worden. De erfenis en de nieuwe levensstijl brengen niet de rust en vrede waar hij zo naar verlangt, maar juist onrust en hij wordt ziek. De weg naar herstel is lang en vol hobbels en het huwelijk van Tanja en Ronald komt in zwaar weer terecht. Ze stevenen af op een huwelijkscrisis. Lukt het hen om er toch samen uit te komen? Het lijkt een zwaar boek om te lezen, maar het is doordrenkt met humor, emotie en romantiek.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de laatste blogs, events en winacties? Wordt dan lid van onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets!