Activiteiten – Escaperoom Groenlo

escaperoom_groenlo het gezinsuitje van de achterhoek

Ga de uitdaging van Escaperoom Groenlo aan!

Escaperoom Groenlo is een uitdagend en zenuwslopend spel gebaseerd op de Slag om Grolle in 1627.

Volg het verhaal achter de Slag om Grolle. In het gebouw waar de escape room gevestigd is (midden in het centrum van Groenlo, oftewel: Grolle), zat in die tijd het verzet tegen de Spanjaarden, die op dat moment al 20 jaar heer en meester waren in Grolle. Je beste vriend Kobus komt met spannend nieuws: Prins Frederik Hendrik wil Grolle weer terug veroveren!

Een moordcomplot waarbij jij de sleutel bent in de redding

De hele stad wordt omsingeld door de Prins en zijn troepen. Maar jij komt erachter dat de leider van de Spanjaarden een complot smeedt om Frederik Hendrik te vermoorden. De Prins moet gewaarschuwd worden! Maar de stad zit volledig op slot om de herovering af te slaan. Hoe zorg je ervoor dat je Prins Frederik Hendrik op tijd waarschuwt? Hoe kan je Grolle redden?

Escaperoom Groenlo heeft alles in huis voor een top dag met je vrienden! Een spannend verhaal, een geweldige locatie en super verrassende elementen.

Escape game bij escaperoom groenlo

De beleving van Marieke en haar vrienden

Fanatiek escaperoomspeelster Marieke, speelde het spel en deelt graag haar ervaringen.

“Ik ga gewoon vast met de deur in huis vallen: dit was echt veruit de BESTE escape room tot nu toe! We hebben eigenlijk de hele tijd met open mond door het huis gewandeld en riepen steeds: ‘Dit is écht heel vet!’. Ferdi stak op een gegeven moment zelfs z’n duimen op, toen hij een camera ontdekte, zó enthousiast was hij. Je moet deze escape room echt spelen!

Het verhaal zit bizar goed in elkaar en je speelt echt een rol in het verhaal. De jongens die deze escape room hebben gebouwd hebben er zoooooveel tijd in gestoken. Het verhaal komt regelrecht uit de geschiedenis en je kan goed merken dat ze er een boel geschiedenisboeken op nageslagen hebben om alles goed uit te voeren. Super leuk! Het thema en verhaal passen ook perfect bij het pand. Eens een keer geen stoffig fabriekspand, maar echt een oud gebouw in het centrum, met een mooi verhaal.

escaperoom_groenlo interieur

Dat merk je ook in de aankleding. Want, wauw, wauw, WAUW, wat ziet die escape room er práchtig uit. Zodra de deur opengaat, waan je je in een andere tijd. Ze hebben hier zó goed over nagedacht en het zó mooi uitgewerkt. Ze vertelden op een gegeven moment dat ze zelfs de schroeven waarmee de boel in elkaar gedraaid zit, hebben weggewerkt, omdat ze die niet in die tijd hadden… Gewone spijkers mochten wél zichtbaar blijven. Geloof me, daar gaat ons escape room hart sneller van kloppen!

En dan natuurlijk de puzzels. Want zonder goede puzzels geen goede escape room. Gelukkig zit dat bij escaperoom Groenlo ook hélemaal goed. Zoals altijd verklap ik niet teveel, maar de puzzels waren leuk, soms lastig en ze pasten perfect in het verhaal en in de ruimte. Ik verklap je wél alvast dat er meerdere wendingen zijn en een héleboel verrassende elementen!

Ja, deze escape room krijgt een dikke vette 9,5 en staat keihard bovenaan de lijst! 

Dol enthousiast bij escaperoom Groenlo

Speel escaperoom Groenlo zelf

Heeft Marieke jou nieuwsgierig gemaakt? Duik dan snel zelf in het spel.

Je kan het spel spelen met een groep van 3-6 personen. Als de groep groter is, dan worden er meerdere teams gemaakt. Dus, boek snel een tijdvak en sleep jouw vrienden, collega’s of familieleden mee naar Groenlo in hartje Achterhoek!

Credits beeldmateriaal: Lawrence Mooij en Marieke

Contactinformatie

Escaperoom Groenlo
A: Beltrumsestraat 10, 7141 AL Groenlo
T: +31(0)640219941
@: info@escaperoomgroenlo.nl
W: escaperoomgroenlo.nl/

Openingstijden

Maandag tot en met zondag
10.00 uur – 23.00 uur
(alleen op reservering)