Cultuur – NATIONAAL MILITAIR MUSEUM

Nationaal Militair Museum

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg, bakermat van de Nederlandse luchtmacht, ligt het Nationaal Militair Museum: een enorm gebouw, even uitgestrekt als het landschap eromheen.

TE ZIEN

Nationaal Militair Museum Soesterberg

In het NMM komen verleden, heden en toekomst van de Nederlandse krijgsmacht tot leven tijdens een compleet dagje uit voor jong én oud. Dwaal tussen de tanks, vergaap je aan vliegtuigen (er hangen er maar liefst 19 aan het plafond!) en leef mee met de spannende verhalen van onze militairen in het grootste museum over de Nederlandse krijgsmacht.

Het Nationaal Militair Museum is zelfs voor 2021 uitgeroepen tot ‘Leukste uitje van de provincie Utrecht’, door de ANWB én Museumkids!

TIJDELIJKE TENTOONSTELLING ‘HIJ OF IK’

Tentoonstelling Hij of ik Militair Museum

Voor de bevrijding van Europa is een bittere strijd gevoerd. In de aangrijpende tentoonstelling ‘Hij of ik’, te zien tot eind 2021, beleef je deze strijd door de ogen van twee militairen: een Canadees en een Duitser. Hun strijd en ontberingen vormen een aangrijpend schouwspel. ‘Hij of Ik’ is persoonlijk, rauw en waargebeurd.

Adviesleeftijd: 12+ jaar

KLAS VAN ’45 XPERIENCE

Nationaal Militair Museum klas45
Hoe was het om als kind de Tweede Wereldoorlog mee te maken? Stap binnen in De Klas van ’45: een indringende historische belevingswereld waar je de oorlog beleeft door de ogen van vijf schoolkinderen.

Adviesleeftijd: vanaf 9 jaar

TE DOEN

Veel te doen in het Militair Museum

Wist je dat dit een museum is waar heel veel te doen is? Bestuur een tank of voer een speciale missie uit te paard! Er zijn tactische games, een F-16-simulator en nog veel meer. Energie over? Ook buiten is van alles te doen. Zorg dat je de snelste tijd hebt op de stormbaan of ga lekker spelen op één van de speelplaatsen.

Heb jij stalen zenuwen? In de escaperoom Bunker 83 stap je met je team een commandobunker binnen tijdens de Koude Oorlog. Durf jij de juiste beslissing te nemen? Reserveer vooraf aan je bezoek op bunker83.nl.

GA OP MISSIE!

Leuke activiteiten in de zomer bij het Nationaal Militair Museum

Ben jij er klaar voor om deze zomervakantie op missie te gaan bij het NMM? Van 10 juli t/m 5 september barst het museum van de zomeractiviteiten. Daarvoor moet je wel wat in je mars hebben! Test je skills en voer stoere soldatenactiviteiten uit, kruip zelf achter het stuur van de mini-jeep én rij mee op een echt militair voertuig!

Het is deze zomer zelfs mogelijk om zelf in een tank te rijden! Een stoere mini-tank wel te verstaan! Pak de sticks stevig beet en scheur zelf over het uitdagende buitenparcours. Er staat een compleet nieuw bataljon mini-tanks op je te wachten. Kom jij ze testen?

Bekijk het volledige zomerprogramma op nmm.nl/vakantie.

Contactinformatie

Nationaal Militair Museum
Verlengde Paltzerweg 1 3768 MX Soest
W:  nmm.nl
F:  www.facebook.com/NationaalMilitairMuseum/
I: www.instagram.com/nationaal_militair_museum/