Shoppen – El Mercado

El Mercado Spaanse Delicatessen

Een stukje Spanje midden in Den Haag

El Mercado is dé Spaanse delicatessenwinkel en traiteur van de Haagse Prinsestraat. Je vindt hier de beste Spaanse olijfolie, sherryazijn, paellarijst, kruiden, bouillons en peulvruchten. Maar ook typische Spaanse visconserven voor bij de borrel en allerlei olijven en chips met Spaanse smaakjes. Koekjes, chocolade en andere zoete lekkernijen ontbreken natuurlijk ook niet.

De lekkerste delicatessen voor op de borrelplank

Ook vind je hier een uitgebreide selectie aan ham en andere verse vleeswaren voor op de borrelplank, zoals chorizo, lomo, salchichón, sobrasada, chistorra en verschillende patés. Kazen zijn er uit verschillende Spaanse streken en in diverse smaken. Bijvoorbeeld blauwe schimmelkaas, Manchego, gerookte kaas en de apart vormgegeven Tetilla uit Galicië.

Spaanse worst El Mercado

Geniet van een uitgebreid Spaans drankenassortiment

Om dit alles met smaak weg te spoelen hebben ze ook een ruim assortiment aan dranken. Witte wijn, rode wijn, bier, vermout en sherry, maar ook Cacaolat, sprankelend bronwater van Vichy Catalán en het alcoholvrije aperitief Bitter KAS. En natúúrlijk wijn uit de Rioja, maar ook overheerlijke Albariños uit Rías Baixas, de Baskische Txakoli en wijn uit minder gangbare gebieden, zoals Priorat. Wie eens iets anders wil proeven dan de bekende Freixenet, kan bovendien kiezen uit cava’s van uitstekende kwaliteit.

Spaanse producten en gerechten voor de hele dag

Als je een keer geen zin hebt om in de keuken te staan, kan je ook bij El Mercado terecht voor lekkere belegde broodjes, tortilla de patatas (aardappelomelet) in verscheidene uitvoeringen (bijvoorbeeld met ham of chorizo) en de typische Spaanse kroketjes met ham, chorizo, kip, kaas of paprika. In het weekend heb je ook de keuze uit paella’s met onder andere kip en konijn, groente en paddenstoelen, zeevruchten en zwarte rijst.

El Mercado broodjes

Voor wie wél graag zelf paella maakt, zijn er paellapannen in allerlei maten en uitvoeringen, geschikt voor koken op gas of op keramische en inductiekookplaten. Er zijn ook gasstellen om buiten, in de tuin of op het balkon, grotere paellapannen op kwijt te kunnen.

El Mercado paella

De gezichten achter El Mercado

El Mercado wordt gerund door Franck (uit Rotterdam) en Sergio (uit Barcelona). Na jarenlang over de wereld te hebben getoerd met Cirque du Soleil, zijn ze uiteindelijk neergestreken in Den Haag. Daar delen ze nu hun voorliefde voor Spaanse lekkernijen met het winkelend publiek.

Sergio, van huis uit verpleger, heeft zich toegelegd op het bereiden van de gerechten. Hij gebruikt hiervoor de recepten van zijn moeder, die soms per Facetime nog weleens tips geeft. Authentieker kan het bijna niet!

Franck, ooit afgestudeerd aan de Hoge Hotelschool in Maastricht, legt uit dat alle producten rechtstreeks in Spanje worden ingekocht bij zorgvuldig geselecteerde leveranciers. “Op die manier is de kwaliteit gewaarborgd en kunnen we ook onze prijzen redelijk houden.”

Vegetarische Dinsdag

Onlangs is El Mercado begonnen met Vegetarische Dinsdag. Op die dag bieden ze wisselende gerechten, zoals paella met groente en paddenstoelen, croquetas met paprika, champignons of kaas, en heerlijke salades.

De winkel is populair bij zowel Spanjaarden die in Den Haag en omstreken wonen, als bij Nederlanders (en andere nationaliteiten) die op zoek zijn naar een echte Spaanse smaakbeleving. Of je nu alleen uit nieuwsgierigheid een kijkje komt nemen, een broodje bestelt, of voor een compleet Spaans festijn van alles en nog wat inslaat, iedereen is van harte welkom bij El Mercado.

Kom sfeer proeven!

Contactinformatie

A: Prinsestraat 52, 2513 CE Den Haag
E: hola@el-mercado.nl
T: 070 2121268
W: www.el-mercado.nl
Webshop: el-mercado.myonline.store