Outdoor Escape Hoeven

Legenda Basilicae uitgelicht

Outdoor Escape Hoeven is geen gewone escape room, maar een Outdoor Escape Game! Bij deze Escape Game staat de heilige Agatha van Sicilië centraal.

De Legende van de Basiliek

Groepsuitjes Legenda BasilicaeDe Basiliek van Oudenbosch heette vroeger de St. Agatha Kerk, vernoemd naar Agatha van Sicilië. Zij is een van de 7 primaire heiligen. Agatha werd geboren in het jaar 225 na Christus en als christen opgevoed door haar welvarende ouders. Toen Agatha 25 jaar was, werd Claudius Quintianus de opdracht gegeven alle christenen te vervolgen. Ook Agatha werd vervolgd. Agatha was inmiddels getrouwd en toen ze gevangen genomen werd, werd ze weggerukt van de liefde van haar leven.

Gevaarlijke verliefdheid

Legenda Bacilicae outdoor escape gameMaar het bleef niet bij gevangenschap alleen. Claudius Quintianus werd tot over zijn oren verliefd op de beeldschone Agatha. Hij wilde haar als vrouw en hij deed er alles voor om haar voor zich te winnen, maar tevergeefs. Agatha was immers al getrouwd met haar ware liefde.

Claudius was des duivels! Als straf liet hij Agatha wekenlang martelen tot ze uiteindelijk stierf op 5 februari 251. Ze heeft haar ware liefde nooit gedag kunnen zeggen.

Volg de aanwijzingen

het mysterie van Legenda BascilicaeVolgens de legende is Agatha nog altijd op zoek naar haar ware liefde. Maar wie was haar geliefde? En waar is de originele trouwakte van Agatha gebleven? Heeft Claudius deze vernietigd uit woede? Er zijn mensen die een vrouwenstem hebben gehoord in de Basiliek. Bij het beeld van de Heilige Agatha zijn spullen gevonden die daar op een onverklaarbare wijze terecht zijn gekomen. Heeft Agatha die hier neergelegd als aanwijzing? De spullen bevatten aanwijzingen naar één locatie…

Vind jij de oplossing?

Jarenlang zijn de gevonden spullen verzameld en alle gegevens zijn genoteerd. Aan jou nu de taak om met al deze aanwijzingen de legende op te lossen. Los jij Legenda Basilicae op en weet jij een recordtijd neer te zetten? Dus trommel je gezin, je vriendinnen of je collega’s op en wie weet staan jullie straks bovenaan in het Klassement!

Doen!

Je krijgt 60 minuten de tijd om het mysterie op te lossen. Je gaat op onderzoek uit op een prachtige locatie in de bossen van Hoeven, Halderberge. Dus reserveer snel!

 

Contactinformatie:

A: Picknicktafel T-splitsing Oude
Antwerpsebaan / Bovenstraat Hoeven
T: 06-30 39 99 98
W: escape-outdoor.nl
F: Facebook