Liz Dans Flamenco

Castagnetten

foto: Alex Schroder

Liz Dans Flamenco is de grootste Flamenco dansschool in Den Haag. De lessen worden gegeven door Lizzy Verloop in de mooie dansstudio van Theater Dakota/ Zuid 57 aan de Zuidlarenstraat 57 in Den Haag.

Liz Dans Flamenco is gestart in 2014 en is uitgegroeid tot een grote Flamenco dansschool met Flamenco lessen op 5 verschillende niveaus, lessen in castagnetten spelen en dansen, cursussen Sevillanas, cursussen Palmas (ritme klappen) en cursussen Flamenco techniek.

Leer zelf Flamenco dansen in Den Haag

Leer nu deze prachtige Spaanse dans met de karakteristieke trotse houding, de mooie hand- en armbewegingen, het ritmische klappen (palmas) en het krachtige voetenwerk!

flamenco bij LizdansIn de Flamenco danslessen wordt veel aandacht besteed aan alle technieken en de expressie. Je kan ook later instappen in het seizoen.

Er wordt het hele dansjaar gewerkt aan een danschoreografie in een bepaalde Flamenco stijl (palo). Zo heeft iedere les zijn eigen danschoreografie. Wanneer je twee lessen per week volgt, leer je dus twee verschillende choreografieën.

Liz Dans Flamenco werkt samen met Flamenco gitarist Vicente José Santiago Santiago. Hij begeleidt regelmatig de Flamenco lessen en optredens en geeft de cursus Palmas.

Flamenco show

Jaarlijks presenteert Liz Dans Flamenco presenteert haar Flamenco show: in 2020 is dat op 5 juli in de Rijswijkse Schouwburg. Met Daniel Navarro, Erminia Fernandez Cordoba, Vicente José Santiago, Ron van Holland.

Flamenco show

Flamenco workshop

Ook voor een Flamenco Workshop kan je bij Liz Dans terecht. De workshop wordt geheel aan jouw wensen aangepast. Bijvoorbeeld met live gitaarbegeleiding of muziek op mp3. Maar ook een workshop techniek en korte choreografie of een workshop Sevillanas dansen (2 aan 2). Dit kan als teambuilding voor jouw bedrijf of als gezellige middag voor een feest zoals een verjaardag, vrijgezellenfeest of anders. Als de zaal vrij is op onze locatie kan dit eventueel met een drankje en tapas in het Theater café of bij jou op locatie.

Flamenco lesrooster Liz Dans 2020:

Vanaf 11 september begint het nieuwe dans-seizoen weer en worden er verschillende cursussen aangeboden.

Flamengo dansers van Liz Dans

Dinsdag
19.00 – 20.00 uur       Gevorderd (4 jr) Guajiras
20.00 – 21.00 uur       Half gevorderd (3 jr) Farruca
21.00 – 22.00 uur       Cursussen 8 wk – Sevillanas / Techniek / Palmas (start op 10 september)

Donderdag
19.00 – 20.00 uur       Begin/Half gevorderden (1,5 jr) Tangos (nieuwe choreo)
20.00 – 21.00 uur       Beginners nieuwe les (o jr) alle basis en Rumba

Vrijdag
18.30 – 19.30 uur      Castagnetten (1 jr) Sevillanas en choreo’s
19.30 – 20.30 uur      Gevorderd (4 jr) Alegrías (nieuwe choreo)
20.30 – 21.30 uur      Gevorderd (5 jr) Taranto (nieuwe choreo)
21.30 – 22.00 uur      Choreo’s dansen (bulerias, seguiriyas, soleá, fandangos, alegrías, sevillanas, tangos, soleá por bulerias)

Leer nu Spaans dansen, leer nu Flamenco dansen bij Liz Dans in Den Haag.

Voor meer informatie over het programma kan je terecht op de website: Lizdans.nl