Activiteiten – Utours Utrecht

kanovaren in Utrecht met Utours

Voor de leukste fietstours, kanotours en stadswandelingen in Utrecht

Utrecht is een bijzondere stad. Door de grachten, werven, prachtige gebouwen en gezellige terrassen is dit een fijne plek om tijd door te brengen. Je kan hier lekker winkelen, wandelen, eten of gezellig borrelen. Maar je kan er in de Utrechtse binnenstad ook goed op uit, want er is van alles te beleven. Laat je rondleiden door de Utrechtse steegjes en hofjes tijdens een stadswandeling, ontdek de stad met een gezellige fietstour of bewonder de grachten en werven vanaf het water met een avontuurlijke kanotocht. Utours begeleid je hierbij.

Maak kennis met Utrecht

Utrecht heeft een geweldige geschiedenis waar Utours jou graag kennis mee laat maken. Wist jij bijvoorbeeld dat Utrecht 500 jaar lang de belangrijkste stad van Nederland was? En dat er verschillende paleizen van de bisschop en van de keizer op het Domplein stonden? Ook was Utrecht toen al een heel bedrijvige stad. In de middeleeuwen was het een heuse handelsstad met de Oudegracht als levensader. Boten met hout, graan en bier voeren hier af en aan. En deze Oudegracht is nog steeds de gezelligste plek van de stad.

Oudegracht Utrecht Utours

Ontdek Utrecht met Utours op een leuke en actieve manier

Utours laat jou Utrecht tijdens de rondleidingen op een hele andere wijze ontdekken. Zelfs de eigen inwoners vinden tijdens de rondleidingen steeds weer nieuwe dingen die voor hen onbekend waren. Verborgen plekjes waar de tijd stil heeft gestaan. Dagelijkse plekken met een bijzonder verhaal, zoals het eerste fietspad van Nederland. En tijdens de kanotour kom je al varend door de Oudegracht alles te weten over het leven in de middeleeuwen en het ontstaan van de werven.

verborgen plekken van Utrecht

De bijzondere verhalen van Utrecht vertelt

De rondleidingen van Utours zitten vol met prachtige verhalen, mensen en plekken. Zo ontmoet je de eerste vrouwelijke studente van Nederland, hoor je over de beruchte Utrechtse torenwachters en wordt er stilgestaan bij de enige Nederlandse paus, een Utrechter! En, … je komt ook nog te weten waar je het beste vanille-ijs ter wereld kan kopen!

Laat je begeleiden door Raphaël

Raphaël is de gids van Utour. Hij is in Utrecht geboren en getogen en de stad verrast ook hem nog steeds iedere dag. Op zijn rondleidingen neemt hij je mee naar bijzondere plekken met een mooi verhaal erbij. Onderweg is er tijd voor een drankje, een goed gesprek en natuurlijk voor al je vragen.

Of je nu door Utrecht fietst, wandelt of vaart, hij laat je met liefde de mooiste plekken van de stad zien. Maak je bezoek onvergetelijk, kies een tour en reserveer je plek snel. Veel plezier!

Utours de leukste fietstours, kanovaren en stadswandelingen in Utrecht

Rondleidingen in de buitenlucht zijn volledig coronaproof. Er wordt gepaste afstand gehouden en alle fietsen en kano´s zijn gereinigd.

Kijk voor alle informatie over de tours en rondleidingen op de website van Utours.

Contactinformatie

A: Domplein 4 in Utrecht
T: 06 13 04 77 27
W: Www.utours.nl
@: info@utours.nl
F: https://www.facebook.com/UtoursUtrecht