OpstapmetLisa locaties waar je nog terecht kan

Geschreven op 19 maart 2020
Leestijd 8 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Deze ondernemers zijn nog open

Op 16 maart kregen alle Nederlandse horeca en sportlocaties te horen dat ze hun deuren per direct moesten sluiten. Inmiddels geldt ook voor de kapsalons dat de deuren dicht moeten houden en bieden andere wellness salons al geen behandelingen meer aan waarbij direct contact noodzakelijk is.

Deze noodzakelijke maatregelen zijn heftig voor iedereen die er bij betrokken is, maar roept ook de creativiteitszin van de Nederlandse ondernemers op. Ook verschillende locaties waar wij mee samenwerken hebben ons laten weten dat zij hun klanten graag blijven bedienen, maar dan wel op een alternatieve wijze. Zie hier ons overzicht:


Restaurant Les Copains

les CopainsLes Copains aan huis

Visrestaurant Les Copains in Delft heeft speciaal voor haar gasten een fijne selectie van haar heerlijke gerechten gemaakt die je kan bestellen en lekker thuis kan laten bezorgen. Zo kan je kiezen uit een aantal losse gerechten of een compleet menu:

 • Brood met boter en tomaten jam – € 2,50
 • Huis gemaakte garnalen kroketjes ( zelf frituren ) met truffel mayonaise per stuk – € 1,50
 • Oesters (sjalotten azijn) – € 2,00
 • Gebakken tonijn (furika, wakame en soja mayonaise) – € 9,50
 • Gegrilde hele kreeft (Spaanse peper en knoflook) – € 24,50
 • Hele kreeft (salade van aardappel, augurk, appel, truffelmayonaise) – € 24,50
 • Gegrilde griet (crème van rode biet, meiknol, gele wortel en schaaldieren saus) – € 15,50
 • Panna cota – € 4,50
 • Fles huiswijn Wit (Peyene Cuvee marine Frankrijk) – € 12,50
 • Fles huiswijn Rood (Clamor tinto, Costers del Segre, Spanje) – € 12,50
 • Fles Cava (Cava,Codorníu,ecologisch,brut spanje) – € 14,50

Bestellen kan via 📞 ‪0152144083 of per mail ‪lescopains@live.nl

www.lescopains-aan-huis


Restaurant Elea

Restaurant EleaELEA AT HOME!

Restaurant Elea uit Rijswijk vindt dat wij ook de aankomende weken van hun kookkunsten moeten kunnen genieten. Vanaf vrijdag 20 maart tot en met zondag 5 april bieden zij daarom dagelijks de mogelijkheid om gerechten af te halen in ons restaurant of om gerechten te laten bezorgen.

Chef Takis heeft een speciaal menu samengesteld met heerlijke gerechten. In de uitvoering simpeler, maar uiteraard wel met de kwaliteit en smaken die je van ze gewend bent.

De gerechten worden bereid als traiteurpakket en hoeven alleen nog verwarmd te worden.
Zo zet je eenvoudig en snel een restaurantdiner op tafel. Bestellen kan via https://restaurantelea.nl/elea-at-home/

Maar ook voor de mensen die liever wachten tot ze weer in het restaurant zelf kunnen plaatsnemen hebben ze een mooi aanbod. Namelijk een cadeaubon met een mooie korting: Een 6 gangen menu, compleet verzorgd ter waarde van € 145,- per persoon voor maar € 100,-. Je kan deze bon aanschaffen via https://restaurantelea.nl/cadeaubon


Blitz Wellness

Blitz WellnessBij Spa en skincare salon Blitz Wellness in Heemstede kan je nog steeds binnenlopen voor een zonnesessie of het aanschaffen van producten. Zij hanteren hierbij uiteraard wel strikt de richtlijnen van het RIVM. Je kan hier dus heerlijk zonnen en jouw weerstand opbouwen. Want zonnen versterkt jouw immuunsysteem door de aanmaak van Vitamine D!


VR Escape Room Time

Quarantaine spel

VR Escape Room TIME geeft een positieve en draai aan het huidige thuiszitten: het Quarantaine Bordspel. Vanwege de enorme omzetdaling als gevolg van het Coronavirus moeten kleine ondernemers creatief zijn. Tijdens het bordspel zullen spelers zo snel mogelijk naar het vaccin moeten komen zonder besmet te raken.

Ondernemer Marvin Chin moest de deuren van zijn VR Escape Room Time sluiten en kwam op het idee voor een bordspel. “Eerst dachten we aan een escape room bezorgdienst, maar dat is logistiek niet haalbaar”, aldus Marvin. “Nu veel mensen thuis zitten, zullen velen van hen misschien meer spelletjes gaan spelen. Zo kwamen wij op het idee van Het Quarantaine Bordspel. Het is een soort ganzenbord, maar nu is het doel om een vaccin te bereiken zonder besmet te raken. Daarnaast zijn er veel grappige vragen en opdrachten die je tijdens het spel moet uitvoeren. Het geeft een beetje een positieve draai aan deze vervelende situatie” ‘

Zo zitten er in het spel grappige vragen over “quarantaine-situaties”: Wat doe je als tijdens een confrontatie in de Supermarkt?

 1. Pak beide een komkommer en houd een komkommergevecht
 2. Pak een granaatappel, haal het pinnetje er uit en schuil achter de boomstammetjes.
 3. Ga beide zitten in je winkelwagentje, neem een banaan mee en een champignon en speel MarioKart.

Het spel bevat een bord, professors als pionnen, een dobbelsteen en kaartjes met vragen en opdrachten. Vanaf 20 maart is het bordspel te verkrijgen via de website escaperoomtime.nl/het-quarantaine-bordspel en kost €19,95.


Kado om de Hoek

kado om de hoekKado om de Hoek is de leukste cadeauwinkel van Den Haag. Vooralsnog is deze gezellige winkel op Hogewal Links nog gewoon open. Maar als je toch liever de deur niet uitgaat kan je ook gewoon vanuit je luie stoel de leukste cadeaus en gadgets bestellen via hun webshop: https://www.kadoomdehoek.nl/


Wijnbar&Zo

Wijnbar en ZoKom jij wel eens bij Wijnbar & Zo in Alphen aan den Rijn? Helaas is ook deze gezellige wijnbar gesloten door de maatregelen in de strijd tegen het Coronavirus. Gelukkig heeft Wijnbar&Zo niet alleen haar bar, maar ook een webshop waar je de heerlijkste wijnen online kan bestellen en thuis laten bezorgen: https://www.wijnwinkelenzo.nl/

En op dit moment hebben ze meer dan 30 wijnen in de aanbieding. Dus kijk snel rond in de webshop en bestel de lekkerste wijnen voor jouw borrel thuis.


Stad Unique

Stad UniqueBij Stad Unique boek je door het hele land heen de leukste groepuitjes, acitiviteiten en city games. Helaas zijn door het Coronavirus de meeste uitjes uitgesteld. Maar gelukkig kan je een van hun games ook gewoon spelen in je eigen huiskamer; de Escapebox!

Hiermee zitten jullie niet in een aparte ruimte, maar vast aan een kist, de Escapebox. De eerste uitdaging is om de box open te krijgen. Met de materialen die in de box zitten, gaan jullie proberen jezelf te verlossen. Jullie hebben hier 1 uur de tijd voor. Hoe sneller dit lukt, hoe meer punten jullie verdienen. Komen jullie er niet uit, dan is het mogelijk om tegen inlevering van punten een aanwijzing bij de spelleider te krijgen. Lukt het jullie om los te komen zonder dat alle punten op zijn?

Je kan de Escapebox boeken via: https://www.stadunique.nl/contact/reserveren/169/Escapebox.html


PMU Salon

PMU SalonOok PMU Salon in Den Haag doet er alles aan om zo lang mogelijk open te blijven.

Omdat eigenaresse Janneke 1 op 1 werkt is de kans op besmetting zeer klein en om dat zo te houden neem ik de volgende maatregelen:

 • Bij binnenkomst en weggaan schudden we geen hand.
 • Iedereen wast bij binnenkomst de handen.
 • Kom alleen en neem geen extra personen mee.
 • Ben je verkouden, snotterig of heb je een ander symptoom dat kan duiden op corona bel mij dan aub om de afspraak te verzetten.
 • Is er iemand anders binnen je gezin met deze verschijnselen bel mij dan aub om de afspraak te verzetten.
 • Ik let zelf ook extra op de hygiëne en zal na elke klant de salon nog meer ontsmetten als normaal al gedaan wordt.

https://pmusalon.nl/contact/


Outdoor Escape Hoeven

Legenda BasilicaeBij Legenda Basilicae speelt de hele escape game zich af in de buitenlucht. Hierdoor kunnen zij met het volgen van de richtlijnen van het RIVM voorlopig nog openblijven en kan jij jouw escape skills hier nog steeds testen.

Dus ben je het binnen zitten beu? Maak dan snel een reservering!

Ze nemen extra voorzorgsmaatregelen om besmetting en verspreiding tegen te gaan zoals het aanbieden van desinfectie handgel, afstand houden tot elkaar en helaas even geen hand schudden. https://escape-outdoor.nl


Hudson Voorschoten

HudsonOok bij Restaurant Hudson in Voorschoten kan je terecht voor een heerlijke maaltijd aan huis.

🍔 …T A K E M E H O M E…🍔

Van 19 maart tot en met 6 april voert Hudson Voorschoten van donderdag tot zondag een aangepast ‘take me home’ menu met 20% korting!

Het menu bevat hun favorite ‘easy to go’ burgers en een aantal side-dishes! Bestellen kan van donderdag tot zondag tussen 17.00-21.00u. Bel jouw bestelling door via 📱 071-200 4000 en plaats de bestelling voor het aankomend weekend! Ze doen zowel bezorgen als afhaal en contactloos betalen is mogelijk!

We need your support these weeks! Stay positive! Team Hudson!


Chocolaterie Pierre

Chocolaterie PierreWill jij de heerlijke chocolade en bonbons van Chocolaterie Pierre niet missen? Geen nood, je bestelt ze gewoon vanaf de bank op hun webshop. Naast een ruim assortiment aan heerlijkheden kan je mixen voor chocolade mouse, brownies, chocolade druppels, marsepein en complete rufflers bestellen. Zo heb je niet alleen de heerlijkste chocolade thuis, maak duik je ook gezellig de keuken is en ga je zelf aan de slag. https://www.chocolateriepierre.nl/webshop


Quinto Kappers

Ook Quinto kappers in Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk heeft haar verantwoordelijkheid genomen en daarom de salons gesloten. Wel is het nog mogelijk om producten te kopen, te bestellen of afspraken te maken voor na 6 april. Je kan contact opnemen met beide vestigingen.

Berkel en Rodenrijs: 010 512 04 28

Bleiswijk: 010 521 86 82