Mooi verzorgde wenkbrauwen met permanente make-up

Geschreven op 21 juni 2019
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Ester
Ester
permanente wenkbrauwen bij PMU Salon

Ik dacht altijd dat ik wel redelijk wereldwijs was en mijn mannetje weet te staan. Maar toen ik laatst op de behandeltafel lag bij Janneke van PMU Salon realiseerde ik mij dat ik op sommige vlakken nog zo groen ben als gras.

Permanente make-up

Ik had namelijk een afspraak met Janneke gemaakt om permanente make-up aan te laten brengen op mijn wenkbrauwen. Naïef misschien, maar pas op de behandeltafel realiseerde ik mij dat ik een soort tatoeage ging laten zetten.

Wat betreft zelfkastijding ben ik nooit verder gekomen dan een paar gaatjes in mijn oren en een navelpiercing. Ik had dan ook geen idee of dit dan ook pijn zou gaan doen, zoals bij het plaatsen van een echte tatoeage. Want je hebt het toch over getatoeëerde wenkbrauwen, maar dan in een andere huidlaag.

tatoeëren

Zorgvuldig samen de vorm en kleur bepalen

Gelukkig kon Janneke mij snel geruststellen. Permanente make-up aanbrengen doet lang niet zo veel pijn als een ‘echte’ tatoeage. Volgens haar kon ik het vergelijken met het epileren van je wenkbrauwen.

Maar goed, om te beginnen moesten we nog bespreken wat ik precies wilde wat betreft stijl, kleur, dikte en vorm. Ik had mij al wat voorbereid door op de Facebookpagina van PMU salon te kijken naar de foto’s van eerder werk.

Daar vond ik een foto van een dame die haar wenkbrauwen door Janneke had laten doen, met precies het resultaat dat ik wil hebben. Janneke vertelde mij dat deze dame een ombre behandeling had gehad en dat ze die ook bij mij kon doen. Wel gaf ze aan dat de haren en huid van de betreffende dame lichter waren dan die van mij, dus dat de lichtere kleur die ze bij haar wenkbrauwen had gebruikt, bij mij te licht zou worden. Ik kon beter net een tintje donkerder kiezen.

voorbeeld permanente make-up

Eerst intekenen

Vervolgens ging ze aan de slag met het intekenen van de vorm van de wenkbrauwen. Janneke nam hier ruim de tijd voor en ging aan de slag met een potlood, liniaal en andere attributen waarmee ze de perfecte wenkbrauw bij mij kon aftekenen. Toen dat klaar was mocht ik het resultaat met haar samen bekijken en bespreken.

Het was wel even wennen, want de getekende vorm was toch wel echt even anders dan ik gewend ben en de tekening was best donker gekleurd om de vorm straks goed in te kunnen kleuren met de permanente make-up. Daar moest ik dus wel even doorheen kijken. Maar na nog wat detailaanpassingen waren we het eens dat dit het moest gaan worden.

Ik nam plaats op de behandeltafel terwijl Janneke geconcentreerd en secuur aan de slag ging met de permanente make-up.

ingetekende wenkbrauwen

Het aanbrengen van de permanente make-up

Terwijl Janneke hard aan het werk was, hoefde ik er maar een beetje bij te liggen. Ze bracht de inkt in een aantal lagen aan, dus kon ik tussendoor af en toe van kant wisselen met mijn hoofd. Janneke vertelde ook tijdens de behandeling regelmatig wat ze aan het doen was en informeerde bij mij hoe het aanvoelde. En dat viel mij gelukkig alles mee. Zoals Janneke van te voren al aangaf, lijkt het een beetje op het epileren van wenkbrauwen, al vind ik dat eigenlijk nog een stuk venijniger aanvoelen. Nadat ze voor de derde keer over dezelfde plek heen ging, begon het wel een beetje gevoeliger te worden, maar vervelender dan epileren werd het echt niet.

Het resultaat

Wel had ik ondertussen het gevoel dat mijn wenkbrauwen intussen pikzwart waren gezien het aantal lagen die voor mijn gevoel werden aangebracht. Maar toen het klaar was en ik het resultaat mocht bekijken was ik er echt heel erg blij en tevreden over. Wat is het mooi gedaan zeg! Ik kreeg alle tijd om mijzelf te bewonderen en kreeg van Janneke te horen dat er hier en daar een plekje niet helemaal gepakt had door een klein pukkeltje, maar dat ze dit tijdens de nabehandeling wegwerkt.

voor en na permanente wenkbrauwen

Nazorg

Ook nam Janneke uitgebreid de tijd om mij te adviseren hoe ik de komende week voor mijn wenkbrauwen moest zorgen voor het beste herstel. En ik kreeg tips voor de verdere bescherming en verzorging om de permanente make-up zo lang mogelijk mooi te houden.

Intakegesprek

Zou jij ook graag mooie wenkbrauwen willen hebben met behulp van permanente make-up? Veel mensen vinden het toch een beetje spannend. Bij PMU Salon kan je vrijblijvend langskomen voor een intakegesprek en wordt er heel duidelijk en zorgvuldig uitgelegd wat de behandeling inhoudt en wat je kan verwachten als eindresultaat. Ook kan er ter plekke worden ingetekend zodat je gelijk al kan zien wat het resultaat zal zijn.

Een afspraak is zo gemaakt via pmusalon.nl/contact 

Wil je op de hoogte blijven van de leuke, bijzondere en fijne plekjes die wij ontdekken op het gebied van eten, fashion, wellness, festivals en activiteiten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Je maakt dan ook nog eens kans op leuke prijzen van onze locaties.