Mooie wenkbrauwen met behulp van permanente make-up

Geschreven op 17 februari 2019
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
wenkbrauwen permanente make-up

In onze moderne tijd hoor je steeds vaker de discussie over natuurlijke en cosmetische schoonheid. Hoe ver ga je in het streven naar perfectie? Moeten wij allemaal echt voldoen aan het schoonheidsideaal dat we terug zien op televisie, in de bladen en social media? Iedereen moet dit natuurlijk voor zichzelf weten. De ene vrouw wil het liefst zo puur natuur mogelijk blijven en de andere vrouw vindt het heerlijk om zich op te tutten en op haar mooist voor de dag komen.

Ik vind het zelf ook erg fijn om een beetje opgeleukt de deur uit te gaan, maar zie mijzelf nooit grijpen naar plastische chirurgie. Maar de natuur een beetje helpen vind ik zelf niets mis mee. En dat kan al op een heel eenvoudige manier.

gezichtsexpressie wenkbrauwen

Benadruk je gezichtsexpressie

Heb jij al eens over permanente make-up nagedacht? Ik denk dat de meesten van ons er wel bekend mee zijn dat je wenkbrauwen kan laten tatoeëren. Dit is een middeltje dat vrouwen decennia geleden ook al toepasten. Maar tegenwoordig zijn de mogelijkheden hierin doorontwikkeld en uitgebreid. We hebben het dan ook niet meer over tatoeëren, maar over permanente make-up.

Specialiste op het gebied van permanente make-up

Janneke Nijman, specialiste op dit gebied, is eigenaresse van PMU Salon en vertelt je graag over het gebruik van permanente make-up om jouw wenkbrauwen weer hun jeugdige vorm en uitstraling terug te geven.

Janneke: “Wenkbrauwen zijn niet alleen functioneel. Ze bepalen ook de uitdrukking en uitstraling van een gezicht. Zijn jouw wenkbrauwen door de jaren heen dunner geworden? Dan kunnen we met permanente make-up hun vertrouwde `eigen` vorm weer terugkrijgen.

Geen uren meer voor de spiegel rommelen met sjablonen en potloodjes en niet langer bang zijn om te zwemmen of `kaal` wakker te worden. Permanente make-up bied u de perfecte en natuurlijke oplossing.”

Jouw wenkbrauwen mooi in model

Wanneer jij je wenkbrauwen van permanente make-up wilt voorzien, wordt er goed gekeken naar de wensen die je hebt. Nadat de vorm, kleur en gewenste techniek voor de behandeling is besproken, worden de wenkbrauwen ingetekend zodat je precies ziet wat het uiteindelijke resultaat zal worden. Met fijne naaldjes wordt vervolgens het pigment in de huid aangebracht. Misschien lopen bij het idee van naalden gelijk de rillingen over je rug, maar deze behandeling is nagenoeg pijnloos.

De eerste dagen na een behandeling zullen de wenkbrauwen er een stuk donkerder uitzien, maar dat trekt nog bij. Als na een dag of vijf de korstjes eraf vallen, zal de pigmentatie een stuk lichter zijn en zie je hoeveel pigment er in de huid is blijven zitten. Met een nabehandeling na 6 weken zullen de wenkbrauwen verder worden ingekleurd en heb jij de volle, sprekende uitstraling die je nu probeert na te streven met jouw wenkbrauw potlood of poeder.

Permanente make-up vervaagt langzaam. Bij wenkbrauwen heb je na ca. 1 jaar een touch-up nodig, En wanneer je in de toekomst een wat aangepaste vorm, kleur of dikte wil hebben, is dit zonder problemen aan te passen.

Heb jij interesse in permanente make-up voor je wenkbrauwen? Informeer dat gerust eens verder bij Janneke.