Naar het theater in coronatijd, zo doet Korzo dat!

Geschreven op 5 juni 2020
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Korzo

Sinds 1 juni mogen de theaters ook weer voorzichtig open voor 30 bezoekers. Dat is geweldig, maar ook weer even omschakelen. Hasan van Korzo Theater in Den Haag vertelt je graag hoe zij dat gaan aanpakken de komende tijd, zodat jij weer met een gerust gevoel naar het theater kan!

We mogen weer open!

Korzo opent op 12 juni haar deuren weer voor het publiek. En wel met een speciaal samengesteld programma door de eigen makers! Ook op 13 juni is dit programma te zien. De voorstelling gaat Back to Move You heten en laat het publiek zien dat je als dansers een hele mooie show kan geven zonder fysiek contact te hebben. Wubkje Kuidersma, Rutkay Özpinar en Spencer Dickhaus bijten het spits af in het anderhalve meter-proof Korzo theater. Daarnaast zal Korzo ook nog een online programma aanhouden de komende tijd, dus zelfs als je nog niet echt durft kan je toch blijven genieten van de voorstellingen en dansworkshops. Maar welke maatregelen heeft Korzo voor je genomen?

Ik wil kaarten bestellen, hoe werkt dat?

Korzo danse4res

De maatregelen beginnen eigenlijk al bij het reserveren van kaartjes. Een kaartje moet nu van tevoren gereserveerd worden, dat kan nu niet aan de deur. Kaarten reserveren was altijd al eenvoudig online, maar kan natuurlijk ook telefonisch. Telefonisch reserveren kan van maandag tot en met vrijdag tussen 12:00 uur en 16:00 uur. Bezoekers mogen nu maximaal 2 kaartjes bestellen per account met de voorwaarde dat ze tot hetzelfde huishouden behoren. In het winkelmandje verschijnt nu een pop-up met wat aanvullende vragen. Wanneer je je kaarten hebt besteld, ontvang je een dag voor de voorstelling een uitgebreide servicemail met instructies en aanvullende regels.

Ik ga naar de voorstelling, wat kan ik verwachten?

In de zaal zijn verschillende zitplaatsen gemarkeerd met een tasje. Het tasje mag na afloop worden meegenomen. Het is de bedoeling dat bezoekers alleen gebruik maken van de gereserveerde plekken. Je bent als bezoeker een kwartier voor aanvang welkom en je kan meteen doorlopen naar de zaal. Daar staat iemand je op te wachten om je verder te begeleiden. De zaal wordt gevuld van boven naar beneden en van het midden naar buiten. Voorafgaand aan de voorstelling worden de maatregelen nogmaals met de bezoekers doorgenomen. Na afloop staan er schalen met drankjes  in de Foyer. Daar is voldoende ruimte om nog even na te genieten!

Vooral genieten

Ondanks alle noodzakelijke maatregelen hoopt Korzo vooral dat haar bezoekers weer ontspannen en zorgeloos kunnen genieten van een mooie voorstelling. De medewerkers en artiesten staan in elk geval weer te trappelen om iedereen te vermaken met hun shows! De agenda van Korzo wordt in elk geval weer lekker gevuld! Wil je meer weten over de maatregelen die door Korzo getroffen zijn? Kijk dan hier.

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze blogs, tips en winacties? Meld je dan vandaag nog aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief!