Ontdek jouw favoriete januari of februari voorstelling bij Korzo

Geschreven op 11 januari 2019
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa

In januari en februari is er weer van alles te zien en te doen bij Korzo Theater in Den Haag. Kies je voor een wervelende voorstelling? Of steek je liever zelf de handen uit de mouwen tijdens een workshop? Het kan allemaal bij Korzo.

CaDance Festival

Van 25 januari t/m 9 februari presenteert CaDance de actuele ontwikkelingen in het rijke Nederlandse danslandschap. Van een dansroute door de stad, tot een voorstelling die overgaat in een heuse rave party. En van een rijk urban programma tot hedendaagse dans. Voor elke smaak en mood zijn nieuwe dansverhalen te vinden.

In deze voorstelling staat de ongekende vrijheid, waarmee choreografen nu verschillende kunstdisciplines en dansstijlen gebruiken, centraal. Zo kunnen zij hun éigen verhalen vertellen. Je hoeft voor CaDance zeker geen doorgewinterde danskijker te zijn, iedereen is welkom op dit festival in Korzo Theater en Theater aan het Spui. Kom het zelf ontdekken en geniet twee weken lang van de nieuwste creaties!

Klein theater Korzo

W – Samir Calixto

De Braziliaanse Samir Calixto maakte in de afgelopen jaren indruk met zijn compromisloze kruising van pure muzikaliteit en intense lichamelijkheid. Calixto zet keer op keer een voorstelling met een tijdloze kwaliteit neer.

W is het tweede deel van een tweeluik waarvoor Calixto zich laat inspireren door de filosofie van Nietzsche. Na het introverte en lyrische, door mannen gedanste M, maken we in W kennis met vijf imponerende danseressen. Zij maken in hun voorstelling, rondom de mythe van de vrouw, de kracht, woede en wellust bijna tastbaar.

Van 25 tot en met 27 januari kan jij genieten van deze première in Theater aan het Spui! Zij brengen onze obsessieve zoektocht naar de waarheid aan het licht. Dit doen zij op een klankdecor waarin echo’s van Wagners Wesendonck liederen en Tristan en Isolde verwerkt zijn. Ze pellen de lagen af tot alleen hun kwetsbaarheid en barbaarsheid nog te zien zijn. Vanaf 16 februari tot en met 25 april gaat deze voorstelling op tournee in Nederland.

4 x 4: My Story

Den Haag vormt de sfeervolle entourage voor het locatieproject 4×4, dat inmiddels is uitgegroeid tot een waardevolle traditie in CaDance. Van 25 januari tot en met 9 februari strijken vier jonge makers neer in de Archipelbuurt en het Willemspark. Dit zijn de plekken waar de Haagse verhalenverteller Louis Couperus zijn inspiratie vond. De statige, 19e-eeuwse wijk vormt een sterk contrast met deze choreografen die midden in de samenleving van nu staan.

Zij brengen hun eigen persoonlijke verhaal in korte choreografieën met een diversiteit aan dansstijlen. Van modern en urban naar Indiase dans. Je kan de dansers bijna aanraken in deze sfeervolle miniaturen die je een nieuw perspectief op Den Haag en op de dans bieden.

Voorstelling Theater Korzo Den Haag

NIEUWE WORKSHOP: Wednesday Repertory Class

Naast de succesvolle Monday Movement Classes, die voor alle dansniveaus open staan, organiseert Korzo nu ook de Wednesday Repertory ClassesDeze workshops zijn bedoeld voor mensen die hun danstechniek verder willen aanscherpen. Op basis van het repertoire van de choreografen die in de Korzo studio’s aan het werk zijn, vormen de classes een uitdagende nieuwe activiteit binnen het Korzo theater.

De Wednesday Repertory Class kan je volgen op woensdag 16, 23 en 30 januari en op woensdag 6 en 13 februari van 20:00 uur tot 21:30 uur.

Meer workshops tijdens CaDance

Tijdens het CaDance Festival zijn er nog veel meer andere leuke workshops om te volgen. Een overzicht van die workshops vind je hier.

Bambie Nul

Bambie Nul gaat ongeveer zo: twee mannetjes zijn op zoek naar de ´Betekenis der Dingen´. Zij trekken zich terug in hun absurdistisch universum en doen doelgericht onderzoek naar het leven. Onderzoek naar Moeder Natuur, het wonder der techniek, de liefde en Het Hogere. Ze staan zichzelf hierin wel in de weg. Hun denkramen zijn te klein en misschien maken ze alles wat onderzocht wordt wel per ongeluk kapot.

Bambie Nul is filosofische en fysieke slapstick op 20 en 21 februari over de treurnis èn de schoonheid van de mislukking. Met Flauberts roman ‘Bouvard & Pécuchet’, het onverwoestbare ‘Ne me quitte pas’ en het zwarte schilderij van Malevich (onder het motto ‘Dat kan mijn kleine zusje ook’) als inspiratiebronnen.