Op stap in Almere met Debbie

Geschreven op 31 augustus 2018
Leestijd 3 minuten
Geschreven door gast blogger
gastblogster OpstapmetLisa
Almere opstapmetDebbie

Ik ben Debbie, een geboren en getogen Haagse van 39 jaar, gelukkig getrouwd en nu bijna twee jaar woonachtig in Almere. Almere, een mooie, bruisende stad (de beste middelgrote binnenstad 2017-2019). Een stad in opkomst dus, die ik graag met jullie wil delen. Om te beginnen, de horeca in Almere. Ik heb met mijn liefde al een aantal leuke eetplekken bezocht. Hieronder mijn hotspots.

Almere Haven

’t Pannekoekschip ligt in de gezellige havenkom. Hier kunnen klein en groot een lekkere zoete of hartige pannenkoek nuttigen. Sasalounge, ook in de gezellige havenkom te vinden. Dit restaurant kenmerkt zich door de mediterrane en Japanse keuken en dan met name de diversiteit aan gerechtjes. Leuk met een gezelschap, maar ook zeker met zijn tweeën. Van te voren reserveren is wel raadzaam, is een druk bezocht restaurant. Parkeren in Almere Haven is gratis! Het is dé perfecte plek om lekker te chillen!

Almere overzicht

Almere stad

Heerlijk vertoeven bij Hotel Van der Valk Almere. Je hebt meteen een heel fijn en gastvrij gevoel bij dit hotel. Daarnaast beschikt het hotel over een goed(lopend) restaurant. Voor ontbijt, lunch, à la carte en op verschillende zaterdagen is er een Live Cooking Buffet. Voor elk wat wils dus! Van der Valk is goed te bereiken, het is zeer gunstig gelegen langs de A6. En een fijn gegeven, er is voldoende gratis parkeergelegenheid!

Sushi & more..

Mori Kitchen is een Asian Fusion all you can eat restaurant met meer dan 100 gerechten op de menukaart en niet te vergeten, het dessertbuffet. Het is echt een feestje om hier te zijn, altijd een hartelijk welkom en erg smakelijke Japanse en Chinese gerechten! Het is ook mogelijk, gerechten af te halen of te laten bezorgen. Wel zo prettig want zo kan je ook thuis genieten van deze keuken. Het restaurant ligt net buiten het centrum van Almere, maar is goed bereikbaar met de auto, trein, openbaar vervoer en met de fiets. Treinstation en bushaltes zijn op loopafstand. En parkeren is gratis (met de blauwe kaart).

Almere

“Uniek” in Almere Centrum

Tante Truus Lunches & Geschenkenis ook echt een aanrader om te bezoeken. Hier kan je heerlijk en sfeervol lunchen of genieten van een lekkere high tea. Maar Tante Truus is meer dan een eetgelegenheid. Er werken mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking met veel plezier en toewijding! Naast de lunchroom, is er een snoepwinkel met Oudhollandsch snoepgoed in het pand gevestigd. En is er een speelhoek voor kleine gasten. Parkeren is mogelijk in diverse garages in het centrum voor maximaal €10,- per dag. Tevens is Almere Centrum goed bereikbaar met de trein, openbaar vervoer en/of de fiets.

Nog meer tips

Naast deze leuke gelegenheden, is er natuurlijk nog meer te beleven in Almere. Ga bijvoorbeeld een dagje shoppen, naar het theater, de bioscoop, een museum en/of naar de sauna & welness. Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Van kinderboerderijen tot speelparadijzen. En wat ik natuurlijk niet mag vergeten, is de ”hotspot“ van Almere: het Weerwater! Dit is de meest populaire recreatieplas van deze stad. Het Weerwater is gelegen aan de rand van Almere Stad. Vanaf Het Weerwater heb je een prachtig uitzicht over de Skyline van Almere. Om en op Het Weerwater zijn er een tal van recreatiemogelijkheden. Zo is er is een kabelskibaan, een watersportcentrum, een duikschool, een uitkijktoren, een jachthaven, een camping en 4 strandjes. Leuk voor het hele gezin dus!

Dit was mijn eerste blog maar er komen er meer! Hou Opstapmetlisa dus goed in de gaten!

Groetjes, Debbie