Op stap in Alphen aan den Rijn met Daisy

Geschreven op 22 oktober 2019
Leestijd 3 minuten
Geschreven door gast blogger
gastblogster OpstapmetLisa
wijnbar Fijn

Daisy woont al haar hele leven in Alphen aan den Rijn. Ze is luchtverkeersleider op Schiphol Toren en eigenaresse van wijn & foodbar FIJN. Lekker druk dus, maar ze heeft altijd tijd om haar gezelligste plekjes van Alphen te bezoeken. Ze beschrijft voor ons, hoe haar favoriete dag in Alpen er uit ziet.

Marna Hairclub“Mijn ideale dag begint bij Marna Hairclub, waar ik mij even heerlijk in de watten laat leggen door Marlene. Een lekker koffietje, een gezellig gek gesprek, een hoofdmassage èn een goed kapsel…

Een trendy haarsalon in Ibizastyle, een supergezellig team, echt een feel good moment!

Daarna ga ik even snuffelen bij Gusto Fashion; dit is een nieuw fashion label in het centrum van Alphen aan den Rijn. Hip, stoer en toch chique. Gusto heeft een unieke en betaalbare collectie van schoenen tot winterjas, van armbandje tot kandelaar. Je gaat hier nooit met lege handen naar huis! En ontzettend lieve eigenaren, altijd in voor een goed gesprek of advies!

Gusto

Voor een heerlijke lunch ga ik vervolgens naar Sapori di Stefano, een Italiaanse trattoria net buiten het centrum van Alphen. Je kan hier authentieke pizza’s, focaccia’s en broden vanuit de houtoven ophalen.

Maar een hapje bij ze eten is ook mogelijk. Mijn favoriet is de focaccia Crudo & Bufala. Die bestel ik dan ook mjammie, mét een cappuccino. Wanneer ik hier eet kijk ik ondertussen naar de olijfolies, pasta’s en wijnen die ze in de winkel hebben staan. Ik zou alles wel mee naar huis willen nemen. Natuurlijk ook ontzettend leuk om cadeau te geven!

Op de weg terug naar het centrum glip ik nog even naar binnen bij Gaaf (Gifts, Accessories and Fashion). Een hippe stijlvolle winkel met een unieke beleving waar fashion en lifestyle samen komen.

Merken als Yaya, Juul & Belle, Zusss, G-Maxx, Garcia….. Ik kan er uren rond neuzen. De enthousiaste meiden van het Gaaf team maken er altijd weer een feestje van en de winkel ziet er uit om door een ringetje te halen.

Na het winkelen haal ik harige Joe op; Alphen heeft namelijk een mooi recreatiegebied, Park Zegersloot, waar ik graag wandel met mijn hond. Ik kom langs mooie weggetjes met prachtig begroeide sloten en Galloway-runderen, die leven daar vrij.

Rond het recreatiegebied vind je de kinderboerderij, Bij Hen Bistrobar en pannenkoekenboerderij De Schaapskooi. Een heerlijk plekje is de T-steiger en de dagcamping waar ’s zomers vele festiviteiten worden georganiseerd. Iets verderop bij Beachhouse Wet ’n Wild heb je ook nog eens de mogelijkheid om te waterskiën of te wakeboarden aan de kabelbaan.

lunch Fijn wijnbar

Ik eindig mijn dag natuurlijk bij FIJN – Wijn & Foodbar, omdat onze gasten ook de mensen zijn die ik leuk vind en ben er dus graag. Ik zit graag met mijn vriendinnen op het terras met een goed glas wijn en een rijkelijk gevulde borrelplank.

Daarna verras ik mijn vriendinnen graag met een shared diner of de specialiteiten van de chef, want hij kookt toch echt het allerbest!

 Tot in Alphen aan den Rijn!

Groetjes Daisy