Op stap in Den Haag met Susanne

Geschreven op 26 januari 2018
Leestijd 3 minuten
Geschreven door gast blogger
gastblogster OpstapmetLisa
Plein Den Haag

Ik ben Susanne, eigenaresse van BitterSweetz in de Oude Molstraat in Den Haag, waar je kan genieten van een heerlijke glutenvrije, lactosevrije, suikervrije lunch, taart of high tea. Als gastblogger voor OpstapmetLisa neem ik je graag mee naar mijn stad: Den Haag. Ik ken deze gezellige stad door en door en geef je tips om er een onvergetelijk dagje uit van te maken!

Een dagje uit, maar nèt even anders

Wie een dagje Den Haag op de planning heeft staan kan er nu alvast vanuit gaan dat één dag te kort is om alles te bekijken en te bezoeken. Er is zoveel te doen en te zien in onze Hofstad. Wil je toch alles in een dag doen? Dan kom je met deze tips een heel eind. Je kan bijvoorbeeld naar het Spui gaan en vandaar uit verder de grote winkelstraat met alle bekende grote winkelketens inlopen. Maar is het niet veel leuker om juist de wat minder bekende plekken van Den Haag te bezoeken?

Startpunt: Centraal Station

Het Centraal Station in Den Haag is een goede plek om je dagje Den Haag te beginnen. Er zijn veel nieuwe hoge gebouwen in Den Haag. Hierdoor ga je vanzelf meer omhoog kijken, maar kijk uit waar je loopt anders is je Haagse avontuur snel voorbij. Vanuit Centraal Station heb je een leuke wandelroute naar het Plein. Je kan vandaar uit een leuk rondje om de Hofvijver lopen, waar de bomen een prachtige laan vormen. Je waant je daardoor echt even in het buitenland.

Hofvijver Den Haag

Het Hofkwartier: een superleuke wijk!

Vanuit de Hofvijver kom je bij het Lange Voorhout en de gezellige Denneweg. Dit is een fijn straatje om lekker te wandelen met leuke, niet alledaagse winkeltjes. Vanuit het Lange Voorhout kom je in de leukste wijk van Den Haag: het Hofkwartier! In het Hofkwartier zijn zoveel leuke koffietentjes en ludieke winkeltjes. Zo heb je allerlei winkels met de heerlijkste delicatessen, winkels met vintage spullen, skateshops en nog veel meer. Een van mijn favoriete plekjes is Lapsang  in de Oude Molstraat. Om te genieten van een paar fijne kleine hapjes en lekkere wijn met een supersfeer is daar café De Oude Mol, ook gelegen in de Oude Molstraat. Net om de hoek zit kleding- en snuisterijwinkel Wwen, om hebberig van te worden!

Ongedwongen uit eten in Den Haag

Om lekker en gezellig uit eten te gaan is er in de Prinsestraat By J&M. Het voelt daar alsof je in een gezellige huiskamer terecht komt en het eten wordt daar vers bereid. Je kan er met verschillende allergieën prima terecht en ze toveren iets heerlijks op tafel. Dat is fijn, want ik heb er wel een paar. Een stukje verder om de hoek, in de Torenstraat,  ligt een leuk authentiek Mexicaans restaurant waar ze simpele maar erg smakelijke Mexicaanse gerechten bereiden. Restaurant Kua is een restaurant met een gezellige sfeer en vriendelijk personeel.

De Grote Markt Den Haag

Genoeg terrasjes!

Als het mooi weer is zijn er terrassen genoeg in Den Haag, maar de tuin bij Café Schlemmer is heerlijk vertoeven voor een lekker wijntje. Misschien loop je hier wel een politicus tegen het lijf, want dit is de onofficiële stamkroeg van de Tweede Kamer. Ook acteurs en kunstenaars hebben dit café helemaal ontdekt.

Nog niet uitgekeken

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben nog lang niet uitgekeken in Den Haag!