Op stap in Lansingerland met Sonja

Geschreven op 21 juni 2019
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Lansingerland uitgelicht

De Zuid-Hollandse gemeente Lansingerland is een relatief jonge gemeente die in 2007 is ontstaan door een samenvoeging van de B-driehoek: Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk en Bergschenhoek. En aangezien deze gemeente bij ons om de hoek ligt, besloten we om ook hier eens op onderzoek uit te gaan.

Veel water

Wat mij opvalt als ik rondloop in deze B-driehoek is de grote hoeveelheid aan water. Bergschenhoek en Bleiswijk liggen bijvoorbeeld aan de rivier De Rotte, maar ook in Berkel en Rodenrijs liggen veel woningen langs het water en zijn er overal bruggetjes. Dit ziet er heel gezellig en dorps uit.

Lansingerland spelen in het winkelcentrum

De verschillende dorpen

Bleiswijk is een heel groen dorp waar je lekker tot rust kan komen of juist lekker actief kan zijn. Ook kan je er heerlijk bijkomen in Wellnessresort Elysium. Bergschenhoek is een plaats waar vooral veel nieuwbouwwoningen te vinden zijn, maar je kan er ook heerlijk vertoeven in het groen. En in Berkel en Rodenrijs kan je lekker een dagje shoppen en genieten op een gezellig terras.

Lansingerland veel water

Recreatiemogelijkheden

De B-driehoek ligt vlakbij Rotterdam maar heeft wel het dorpse, groene karakter van het platteland. Hierdoor is het een prima plek om te genieten van een fijne wandeling, een lange fietstocht of je te vermaken aan  het water.

De Rottemeren

De Rottemeren is een groot recreatiegebied dat valt onder Lansingerland, Rotterdam en Zuidplas. Het gebied omvat onder andere het Hoge- en Lagebergse Bos, de Bleiswijkse  Zoom, Het Nessebos, De Zevenhuizerplas en de Eendrachtspolder. Er is hier echt van alles te doen voor alle leeftijden. Je kan er kanovaren, er is een zeilschool, je kan er golfen, paardrijden, waterskiën en klimmen.

Lansingerland varen op de Rottemeren

Outdoor Valley

Woon je in de buurt en heb je een actief kind dat wel tegen een stootje kan en het niet erg vindt om vies te worden? Dat is Adventure Club Outdoor Valley echt een aanrader. Daar kunnen kinderen onder leiding van een vaste instructeur allerlei hindernissen nemen. Bij Outdoor Valley is het overigens ook mogelijk om te skiën, snowboarden en te tuben. En voor kinderen die geen hoogtevrees hebben is de Klimclub Monte Cervino ook erg  leuk! Ook volwassenen kunnen hier een uitgebreide klimcursus volgen met het doel zelfstandig te kunnen klimmen.

Lansingerland Klimmen

De Tuin van Vloddertje

Voor kinderen is Lansingerland een waar ontdek-walhalla. Zo vind je tussen Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek het Annie MG Schmidtpark. Daarin vind je de Tuin van Floddertje waar kinderen (ook wat kleinere kinderen) heerlijk kunnen ontdekken, verkennen en ravotten. Na een bezoek aan de Tuin van Floddertje heb je geen kind meer aan ze! Er is een kabelbaan, er zijn stapstenen over het water, een trekvlot en een touwbrug. Hoewel de speeltuin uit drie delen bestaat is het wel goed te overzien. Er is geen horeca aanwezig, maar met een goed gevulde picknickmand kan je hier uren vertoeven. Schone toiletten zijn namelijk wel aanwezig.

Lansingerland voor kinderen

Hennipgaarde

Bij Zevenhuizen vind je de Eendrachtspolder. Hier vind je speel- en beweegpolder Hennipgaarde, dat bedacht is door kinderen. Hier kunnen kinderen lekker bewegen in het groen en veilig de natuur ontdekken. Er is een klimheuvel, diverse kruip-door-sluip-door routes, een doolhof, een waterpomp, een verfrissende poel met glijbanen, een blotevoeten pad en een trekpontje. Heerlijk dus voor actieve en ondernemende kinderen.

Lansingerland blote voeten

Genieten bij de boer

Boerderij Lansingerland heeft ook veel in huis voor een leuke middag weg. Zo is er een kinderboerderij, een maïsdoolhof (in het seizoen) en een boerderijwinkel met heel veel biologische producten. Nog meer dierenplezier vind je in Bleiswijk bij Dierenweide ’t Ezelsbruggetje. Hier kan je ezel- en ponyrijden, is er een grote kinderboerderij en een fijne speeltuin.

Lansingerland Kinderboerderij

Wellness

Even helemaal bijkomen kan je in Bleiswijk bij Wellnessresort Elysium. Je komt meteen in een heel andere sfeer terecht wanneer je hier naar binnen stapt. Zo zijn er heel veel sauna’s, kan je genieten van een fijne massage en kan je je huid laten verzorgen tijdens een schoonheidsbehandeling. En dat allemaal in een omgeving met tropische watervallen, Arabische sferen en lekker eten. Vergeet ook zeker een bezoek aan de Turkse Hamam niet want hier word je in de watten gelegd met een heerlijk en bijzonder badritueel. Je gaat weer als herboren naar huis.

Lansingerland Wellness

Je kan je in Bleiswijk en Berkel en Rodenrijs ook op een andere manier laten verwennen. Namelijk bij een van de twee salons van Quinto Kappers. Hier krijgt je haar een professionele behandeling en stap je met een frisse coupe weer naar buiten. Heerlijk zo met de zomer voor de deur!

Lansingerland bij de kapper

Festivals

Ook kan je genieten van leuke festivals in Lansingerland. Zo is het culinaire én muzikale Festival Opperdepop weer van de partij op 13 en 14 september. Het Annie MG Schmidtpark wordt dan extra leuk met optredens van Maan, Davina Michelle, Jan Smit, Nielson, Waylon en nog veel meer. Lekker culinair genieten kan je onder andere van Ciocco & Gelato, Muller & Co en Brasserie Edelweiss. Ook leuk is Lansingerland Live. In 2020 kan je dit festival meevieren op 12 en 13 juni, ook in het Annie MG. Schmidtpark.

Festival Opperdepop

Winkelen

Voor winkelen zit je goed in Berkel en Rodenrijs. Je hebt daar een oud en een nieuw gedeelte, maar beiden zijn gezellig. Je vindt hier de bekende winkelketens zoals de Hema, het Kruidvat en de Etos, maar er zijn ook gezellige boetieks, gezellige pleintjes en terrasjes. Het voordeel van de dorpskern van Berkel en Rodenrijs is dat alles heel dicht bij elkaar ligt. Daarom kan je alles op loopafstand doen. Vergeet ook zeker niet even lekker een terrasje te pakken bij Restaurant Annie of Brasserie Welkom. Kortom: Lansingerland is een heerlijke gemeente om te vertoeven!

Lansingerland terras met Annie

Wil je op de hoogte blijven van leuke blogs en winacties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets meer!