Op stap in Rotterdam – van het Wilhelminaplein tot aan Katendrecht

Geschreven op 3 februari 2016
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Katendrecht brug

Het centrum van Rotterdam heel heel veel te bieden. Winkels, restaurants, mooie gebouwen en leuke uitgaansplekken. Maar ook aan de andere kan van de Maas valt er veel te beleven. Ester maakte juist in dit gedeelte van Rotterdam een stadswandeling en vertelt wat ze allemaal is tegengekomen.

Wanneer je start op het Wilhelminaplein die je de Erasmusbrug al voor je liggen met aan de overkant het Nieuwe Luxor. Je wordt hier omringd door hoge gebouwen zoals de Toren op Zuid met de verlichte bolletjes op de gevel en de Rechtbank van Rotterdam. Aan de andere kant zie je de Maastoren die met haar 161 meter het hoogste kantoorgebouw van Nederland is.

Theater, Restaurants, Museum en Business. Alles kan op de Wilhelminakade

Als je langs het nieuwe Luxor loopt, passeer je aan je rechterhand de Cruise Terminal en het World Port Centre en aan je linkerhand Herman den Blijker zijn Las Palmas en het Nederlands Fotomuseum. In de Cruise Terminal zit ook Café Rotterdam waar je met een overweldigend uitzicht over de Maas kunt genieten van een heerlijke lunch, kop koffie of high tea. Las Palmas is een restaurant waar niet heel veel over gezegd hoeft te worden, een toprestaurant met heerlijke gerechten met zowel vis als vlees.

hotel-new-york-RotterdamOp de kop van de Wilhelminakade vind je Hotel New York. Dit is het oude hoofdkantoor van de Holland-Amerikalijn en is in 1990 omgebouwd tot hotel-restaurant. Alleen de gevel van het pand laat haar grandeur en historie al zien. In het restaurant vind je dit ook zeker terug in de inrichting en de hoge plafonds. Het eten in het restaurant is zeer toegankelijk en van goede kwaliteit. Je komt hier overigens ook regelmatig verschillende acteurs tegen die voorstellingen geven in het Nieuwe Luxor en van tevoren nog even met z’n allen een hapje komen eten.

Aan de rechterkant van Hotel New York vind je Gaugos, een Argentijns restaurant dat bekend staat om haar steaks. Vanuit dit restaurant heb je ook weer een machtig uitzicht op de Maas, de Erasmusburg en aan de overkant de knusse Veerhaven. Wanneer je over de kade om Hotel New York heen loopt, passeer je de unieke watertaxi, waarmee je je eenvoudig voor nog geen € 3,- van en naar de verschillende stadshavens van Rotterdam kunt laten brengen.

Opkomend en hip Katendrecht

Net achter de Watertaxi vind je de Rijnhavenbrug. Als je deze oversteekt, kom je in de opkomende wijk Katendrecht met haar hippe restaurants en fenixloodsen. De afgelopen jaren groeide Katendrecht uit van een probleemwijk naar een hippe plek en gewilde woonwijk.

Rotterdammers hebben de wijk weer ontdekt door de komst van Theater Walhalla, de SS Rotterdam, populaire restaurants zoals C.E.O. Baas van het vlees, De Matroos en Het Meisje en Bistrot du Bac.

Matroos en het Meisje op KatendrechtVeel plezier in Rotterdam!