Op stap in Voorschoten met Lianne

Geschreven op 3 september 2019
Leestijd 3 minuten
Geschreven door gast blogger
gastblogster OpstapmetLisa
Voorschoten

Regelmatig lichten wij een van de mooie plaatsen die Nederland rijk is uit om te vertellen wat er allemaal te zien en te doen is. Vaak gaan wij zelf op stap, maar ook vragen wij regelmatig aan een (ervarings-) deskundige om ons wat leuke insider tips te geven. Deze keer hebben wij Lianne Buijs van Restaurant Hudson Voorschoten gevraagd of zij ons van tips kan voorzien over ‘haar’ Voorschoten.

Lianne van Hudson

Het centrum van Voorschoten

Voorschoten heeft een gezellig centrum. Wanneer je de Schoolstraat door loopt kom je allerlei verschillende winkels tegen. Van de standaard winkelketens, tot aan leuke boetieks zoals Belle Boutique, Label by Label en cadeauwinkel Pepijn. Maar vooral de horeca van Voorschoten heeft veel meer te bieden dan je zou denken.

Natuurlijk is Hudson Voorschoten een restaurant die je niet kan missen. Niet alleen omdat het restaurant pontificaal gevestigd is op een prachtige locatie op het voorplein van de Schoolstraat, maar ook omdat het een heel sfeervol restaurant is met heerlijke gerechten en bites. En doordat er aan twee kanten van het ovale restaurant een gezellig terras te vinden is, zit je hier met de eerste zonnestralen al lekker buiten te genieten. Maar ook binnen is het erg sfeervol en gezellig en geniet je hier van een lekkere lunch, gezellig borrel of uitgebreid diner.

Hudson in de zon op het terras

Maar er is meer lekkers te vinden in Voorschoten. Zo is restaurant Nayolie op het Kerkplein een echte aanrader. Het eten is er goed en ze maken hier heel bijzondere gerechten. Op de Voorstraat vind je ook veel verschillende gezellige restaurants, brasserieën en lunchrooms. En op vrijdag kan je hier de lokale sfeer proeven op de wekelijkse markt.

Ook als je liever thuis geniet van lekker eten heb ik een leuke tip voor je. In de Schoolstraat vind je slagerij Arbouw Scharrelvlees. Een hele goede biologische slager met heerlijk vlees van een uitstekende kwaliteit én een leuke delicatessen winkel er bij. Hier slaag je dus altijd voor iets lekkers voor thuis.

Markt Voorschoten

Er op uit

Wil je wat meer zien van Voorschoten dan alleen het centrum? Ga er dan lekker op uit.

Voorschoten heeft haar eigen kasteel: Kasteel en landgoed Duivenvoorde. Dit kasteel komt uit de 13e eeuw en nog steeds bewoond. Je kan het kasteel bezoeken, een parkwandeling maken, maar ook een van de concerten bezoeken die hier regelmatig worden georganiseerd.

Kasteel Duivenvoorde

Maar je kan je ook vermaken op recreatiegebied Vlietland (in de volksmond de Vlietlanden) dat direct naast Voorschoten ligt. Hier kan je spelen in het waterpretpark, klauteren in het klimpark, kanovaren, zeilen of surfen op het water of lekker wandelen, mountainbiken of paardrijden.

Leuke evenementen

Ook worden er regelmatig leuke evenementen georganiseerd in Voorschoten die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken! Zo kan je in juli altijd genieten van de gezellige Voorschotense Paardendagen en is het Weekend van Voorschoten wat in september wordt gehouden ook heel leuk! Kortom, Voorschoten is echt een bruisende stad!

Groetjes,

Lianne