Op stap in Utrecht met Ester

Geschreven op 16 juli 2019
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Utrecht uitgelicht nieuw

Hoewel ik zelf uit Zuid-Holland kom, is Utrecht wel een van mijn favoriete steden voor een dagje op stap. Nadat ik klaar was met mijn studie en aan het werk ging, kwam ik al regelmatig in Utrecht terecht. Want ja, ik werkte in de Sales en Utrecht was zeker in die tijd al dé beursstad van het land.

Zeker bij meerdaagse beurzen doken wij aan het eind van de dag vaak de Utrechtse binnenstad in. Zo konden we de dag gezellig af sluiten met een drankje en wat te eten.

Maar ook kom ik regelmatig in Utrecht voor een dagje shoppen of een bezoek aan een van de theaters en musea die Utrecht rijk is. De terrassen zijn ook geweldig, zeker in de zomer. Maar het meest gek ben ik op lekker struinen door winkelstraten. En dan vooral de smalle zijstraatje die net aan de rand van het centrum te vinden zijn. Utrecht bruist echt, dus een heerlijke stad om te vertoeven, vooral tijdens de zomervakantie!

Utrecht Centrum

Je kan natuurlijk met de trein naar Utrecht of je auto parkeren op de uitgebreide parkeergelegenheid rond het Jaarbeurs plein. Wij parkeren de auto meestal bij de Schouwburg in de buurt om van daaruit kriskras door het centrum te lopen, langs de grachten en door de knusse zijstraatjes.

Daens Utrecht

Shoppen, shoppen, shoppen

Ook mijn man vermaakt zich prima in Utrecht. Hij weet de winkels met zijn favoriete merken zó te vinden. Zoals Chasin op de Oude Gracht en Barsoi mode. Let op: deze winkel zat altijd op de Lange Vlietstraat maar gaat verhuizen naar de Zadelstraat 25.

Ter hoogte van de Oude Gracht en de Vismarkt kan je jezelf onderdompelen in de gezellige knusse horecasfeer die ook in de winter vol aanwezig is door alle terrassen die er ook dan in volle glorie bij staan!

Wil je shoppen en een hapje of drankje optimaal met elkaar combineren? Dan is Daen’s op de Minrebroederstraat, vlakbij het Stadhuis een echte aanrader. Deze conceptstore bestaat uit een drieluik van mode, accessoires en eetcafé.

Als je vanuit de Minrebroederstraat rechtaf de Schoutenstraat ingaat, vind je de allerleukste (en onze favoriete) delicatessenwinkel van de stad, Bigoli. Hier vind je de heerlijkste producten van rond de middellandse zee, maar kan je ook nog eens heerlijke vers belegde broodjes krijgen. Of mee te nemen, of om lekker op te eten aan een van de knusse tafeltjes van de zaak.

Bigoli Utrecht

Als je net wat verder loopt dan het geijkte stuk langs de Oude Gracht alleen, vind je een bijzonder stukje van het centrum. Want als je van de Vismarkt de Oudegracht- Tolsteegzijde afloopt, kom je na een stukje grachtenwoningen uit op de Twijnstraat.

Lekker uit eten

Aan de A2 (afslag 7) vind je shopping mall The Wall. Hier vind je onder andere FoodExplore, een all you can eat restaurant wat nèt even anders is dan anders. Binnen is het namelijk heel gezellig met allemaal aparte foodstands waar je de lekkerste gerechten kan vinden. Zo kan je kiezen voor sushi en andere Aziatische heerlijkheden, maar ook Mexicaans, Grill, showcooking en de lekkerste nagerechten. Ook voor de kinderen is van alles te vinden. Echt een aanrader! Wil je meer weten? Kijk dan snel op onze blog over FoodExplore!

Foodexplore verschillende marktkramen

De Twijnstraat – dorpje in de stad

De Twijnstraat ligt midden in het Museumkwartier in Utrecht en is de oudste winkelstraat van Utrecht. Omdat deze straat net wat buiten het centrale deel van het centrum ligt, is dit echt een stukje van de Utrechters.

Hier vind je dan ook mooie oude geveltjes en de keurslager, de visboer, de bloemist, de kaaswinkel en de groentewinkel zoals je ook in de gemiddelde dorpsstraat terugvindt. Verder zijn er ook gezellige koffietentjes, kleine eetcafeetjes, originele cadeauwinkeltjes en modezaakjes. De Twijnstraat staat niet voor niets bekend als ‘dorpje in de stad, waar iedereen elkaar kent’ en is zeker de moeite waard om doorheen te wandelen.

winkeltje Utrecht

Aan het einde van de Twijnstraat vind je het Centraal Museum, het Filmhuis Louis Hartloper en een tweetal gezellige terrassen. Wil je blijven slapen in Utrecht, dan ka ik Hotel Dom zeker aanraden. Een mooi Boutique Hotel in het centrum van de stad.

Tot snel!

Ester