OpstapmetLisa bij het Haagse UIT Festival bij Korzo

Geschreven op 7 september 2021
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Korzo theater 1 klein

Op zaterdag 4 september was OpstapmetLisa bij het Haagse UIT Festival bij Korzo Theater op de Prinsestraat. Hier presenteerde het theater op bijzondere wijze het nieuwe theaterprogramma aan het publiek. Dat deden ze met dansfragmenten, filmfragmenten, ‘spoken word’ en drie tafelgasten die werden geïnterviewed door twee hosts, Shane Burmania & Joëlle Raus Prudence.

Korzo

Eindelijk weer open

Korzo Theater heeft, net als vele andere theaters, bijna helemaal stilgelegen toen de Corona toesloeg. Maar dat betekent niet dat ze stil hebben gezeten. Zo is een van de podia omgebouwd tot studio om de mensen vanuit hun eigen huis te laten genieten. Maar ook de theatermakers zijn achter de schermen hard bezig geweest. Zo vertelden de drie tafelgasten dat de periode van thuis zitten wel erg vervelend was, maar hen ook veel had gebracht. Ze hadden bijvoorbeeld meer tijd om rust te nemen, tijd met het gezin door te brengen en zonder deadline een nieuw programma te maken. Maar natuurlijk staan ze allemaal weer te popelen om aan de slag te gaan!

Korzo spoken word klein

Optreden voor echt publiek

De Coronacrisis heeft veel mensen getriggerd om creatief met de situatie om te gaan. Ook de theatermakers kunnen hierover meepraten. Film werd een belangrijk medium, maar tijdens een première alleen op de bank in je nette kleren zitten vonden ook zij best vreemd. Om eindelijk weer op te kunnen treden voor écht publiek voelt daarom extra speciaal.

Danseres Astrid Boons geeft aan dat ze haar werk nu niet meer vanzelfsprekend vindt en er dus extra van geniet. De andere twee tafelgasten, Stephanie Pan en Hidde Aans-Verkade waren het daarmee eens. Ook wij vonden het speciaal om weer in een zaal met allemaal mensen te zitten. Er was meer dan genoeg ruimte onderling en bij binnenkomst werd iedereen gevraagd zich te legitimeren en de CoronaCheckApp te laten zien. Dit gaf een veilig gevoel tijdens de voorstelling.

Korzo dans klein

Programma 2021

Het theaterprogramma van Korzo voor het nieuwe seizoen ziet er veelbelovend en gevarieerd uit. Zo begon het UIT Festival met een indrukwekkende ‘spoken word’ voorstelling van Babs Gons. Ook kregen we een dansfilm van tien minuten te zien van Rutkay Özpinar & Gerrit Schreurs genaamd Walk in Line en kregen we een indrukwekkend optreden te zien van Junadry Leocaria genaamd Sugar Coated. Ook erg vermakelijk en knap was de circusvoorstelling van House of Circus, want ook circus komt aan bod bij Korzo. Het beloofd een mooi seizoen te worden! Neem ook zelf eens een kijkje op hun agenda: korzo.nl/agenda. Nu maar hopen dat alles gewoon open kan blijven, want daar wordt iedereen blij van!

Korzo circus klein

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Korzo Theater in Den Haag. Volg ons voor nog meer leuke tips en blogs op Facebook en Instagram en vergeet je niet meteen aan te melden voor onze nieuwsbrief!