Eten en drinken op 136m hoogte: ‘The Penthouse’ restaurant Den Haag

Geschreven op 16 januari 2017
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
The Penthouse View

Een van mijn favoriete restaurants in Den Haag is The Penthouse in de Haagse Toren. Is jouw zoekactie op Google dus restaurant Den Haag, moet je zorgen dat je The Penthouse in je resultaten hebt staan. Alles lijkt hier te kloppen. Het eten is heerlijk, de wijn is goed, het personeel geeft je een warm welkom en het uitzicht is adembenemend. En je kan hier op alle momenten van de dag terecht en genieten. Voor een geweldig diner, heerlijke lunch of high tea of gewoon een lekker bakje koffie of glaasje wijn. en dat alles met op de achtergrond een weids uitzicht.

Meer dan alleen uit eten

Ik kom met regelmaat in The Penthouse. Gewoon lekker samen, met vrienden of zakelijke relaties. Niet alleen om te dineren of te lunchen, maar ook wel eens voor een evenement, zakelijk of privé.

Zo hebben ze naast het restaurant zelf ook de skybar en haar skylounges. Deze kunnen worden afgehuurd voor feesten en evenementen. Maar als je echt even ultiem wilt genieten van een avond uit, blijf je gewoon lekker slapen in een van de studio’s of appartementen.

Het restaurant en haar uitzicht

Om bij de bovenste etages te komen moet je met een lift die langs de buitenkant van het gebouw loopt én van glas is. Je reist daardoor letterlijk de lucht in, wat je de mogelijkheid geeft om direct al te genieten van het uitzicht over de stad.

Zodra je uit de lift stapt voel je al dat je op een bijzondere plek terecht bent gekomen. Het personeel komt je welkom heten en geeft je de mogelijkheid om gelijk naar je tafel gebracht te worden of om eerst rustig een drankje in de bar te nemen en eens goed om je heen te kijken. Ook mag je gerust even naar buiten lopen naar het balkon, dat bijna rondom loopt, om eens goed te kijken naar het uitzicht, de herkenningspunten van Den Haag, maar ook de zee, de Haagse stranden en zelfs de Rotterdamse havens.

The Penthouse in Den Haag

Eten, drinken en genieten

Eenmaal aan tafel blijf je aan alle kanten het uitzicht bewonderen door de immense raampartijen van het restaurant en kan je op een bijzondere manier van de zonsondergang genieten. Het menu is uiteraard iedere keer weer anders, maar altijd even lekker en gevarieerd. Je kan kiezen uit een menu, of gewoon á la carte.

Er is voor iedereen wel wat lekkers bij en de prijzen zijn zeker niet schokkend. Het personeel helpt je waar mogelijk. Of het nou gaat om het eten, de wijn of het zoeken van een specifiek punt in Den Haag. En wat ik ook niet onbelangrijk vind als ik uit eten ga, aan het einde van de avond ben ik iedere keer weer verzadigd en voldaan. Dus op de terugweg naar huis nog even langs de McD voor een burgertje is in dit restaurant helemaal niet aan de orde! Je krijgt hier waar voor je geld. Als ik denk aan: restaurant Den Haag, denk ik gelijk: The Penthouse!

IBERICO

Tot snel!

Ester