Shoppen in je eigen kledingkast voor de perfecte outfit

Geschreven op 29 juni 2018
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
perfecte outfit met garderobe check

Een tijdje geleden heb ik al vertelt over mijn altijd weer terugkomende garderobe uitdagingen. Om te beginnen heb ik een gebrek aan tijd om regelmatig lekker te gaan shoppen. Daarnaast weet ik nooit zo goed wat ik dan precies nodig heb. Ik weet namelijk nooit zo goed hoe ik van kledingstukken ook een echte outfit kan maken. Zoals ik al vertelde is voor mij modehuis Voorwinden daarom altijd een uitkomst. Hier is alles te vinden voor de leukste kleding en accessoires en helpen de personal shoppers je ook nog eens heel erg goed om jou outfit helemaal af te maken.

Eenzame kledingstukken waar je niets meer mee kan

Maar dan. De volgende uitdaging. Ik heb inmiddels meerdere outfits in mijn kast hangen waarvan een deel ontbreekt. Een verwassen truitje, versleten broek, oude schoenen. En dan zijn het weer eenzame kledingstukken waarvan ik niet zo goed weet wat ik er mee aan moet.

Tijdens mijn laatste bezoek aan Voorwinden raakte in aan de praat met de personal shopster die mij hielp, Karin. Zij vertelde dat ze naast haar werkzaamheden bij Voorwinden ook haar eigen styling bedrijf heeft. Een van de diensten die zij bied is een garderobe check. En laat dan nu precies hetgeen zijn waar ik zo’n behoefte aan heb!

kleding combinaties

Vind jouw perfecte outfit met de garderobecheck

Al snel heb ik een afspraak met Karin gepland en stond ze op zaterdagmorgen bij mij voor de deur met haar kledingrek. Met een dienblad vol koffie, water en koekjes zijn we met z’n tweetjes de slaapkamer in gedoken.

Allereerst heb ik een snelle screening gedaan van kledingstukken die echt niet meer konden. Oude zooi waarvan ik te lui was dit weg te gooien maar ook nooit meer draag. Vervolgens is Karin de de resterende kledingstukken gelopen en heeft stap voor stap verschillende combinaties op de grond uitgestald om te laten zien op welke wijze ik deze met elkaar kan combineren. En toen kwam ik er achter dat ik met één enkel truitje drie verschillende looks kan creëren door ze te combineren met verschillende soorten broeken, of af te kleden met een jasje.

De leukste combinaties vastgelegd op de gevoelige plaat

Van iedere combinatie hebben we foto’s gemaakt zodat ik altijd even terug kan kijken naar de mogelijke combinaties die er zijn. Wat de combinaties die we hebben gemaakt zijn er echt te veel om zo te onthouden.

Een lekker zomerse outfit, Ibiza style look voor op het terras, of hip zakelijk om ook op kantoor goed voor de dag te kunnen komen. En dat alles hebben we afgemaakt met de juiste schoenen, riempje of sjaaltje.

setjes combineren

Altijd de perfecte outfit

Aan het eind van de ochtend had ik voor iedere gelegenheid de juiste outfit, in verschillende kleuren en combinaties. Ook merkte ik dat mijn garderobe al redelijk compleet is op een enkel broekje en jasje na. Nu weet ik dus voor de volgende keer dat ik ga shoppen precies wat ik nodig heb en hoe ik dat kan combineren met al het moois dat er in mijn kast hangt.