Permanente make-up, eng of niet

Geschreven op 12 november 2019
Leestijd 7 minuten
Geschreven door Ester
Ester
uitgelicht permanente make-up

Hoe lekker zou het zijn als je ’s-morgens wakker wordt, je kan douchen,  je aan kan kleden en kan hop de deur uit. De meesten van ons zijn helaas nog wat extra tijd kwijt om er voor hun gevoel fris en fruitig uit te zien. Een lijntje om de ogen, mascara’tje op en een kleurtje op de lippen.

De oplossing hiervoor is permanente make-up. Je laat deze permanente make-up zetten door een specialiste, waarna je een prachtig sprekend en fris gezicht hebt. Ideaal! Maar doet dit dan geen pijn? En als ik het nou niet mooi vind, loop dan ik de komende jaren met mislukte make-up rond? Gelukkig niet.

In dit blog laten wij zowel PMU specialiste Janneke Nijman aan het woord die uitleg geeft over de intake, het intekenen van de make-up en de uiteindelijke behandeling.

Ook laten wij een aantal ervaringsdeskundigen aan het woord die al een of meerdere permanente make-up behandelingen hebben gehad. Zo ook onze eigen blogster Ester die afgelopen voorjaar haar wenkbrauwen heeft laten voorzien van permanente make-up.

PMU specialiste Janneke

Janneke aan het werk PMU SalonVeel mensen vinden het best spannend om permanente make-up te laten zetten. Ze zijn niet alleen bang voor de pijn, maar ook voor het resultaat. Gelukkig kan ik de meeste van hen al snel gerust stellen. Voordat we de permanente make-up plaatsen, beginnen we met het voortekenen van de wenkbrauwen. Pas als we samen 100% tevreden zijn met de tekening begint de pigmentatie.

Doet het veel pijn? Dit is een vraag die ik regelmatig krijg. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat het helemaal geen pijn doet, maar door het gebruik van de verdovende Emla crème is de behandeling heel goed te doen en is het level van de ‘pijn’ te vergelijken met die van epileren.

Een andere vraag die ik regelmatig krijg is: ‘hoelang blijft het zitten?’. Permanente make-up is semi permanent, dit houdt in dat het pigment langzaam vervaagt. Het grote voordeel hiervan is dat we de regie in handen houden en dus de kleur en vorm naar onze wens, leeftijd en de mode kunnen aanpassen. Mijn advies is om één keer per jaar de pigmentatie op te frissen in een touch up behandeling. En zo heb je op een veilige manier het hele jaar mooie wenkbrauwen.

Cheline – wenkbrauwen

Ik wilde al een tijd mijn wenkbrauwen laten doen door een PMU specialist. Ik heb namelijk blonde wenkbrauwen, waardoor ik ze moet bijkleuren en vind het zelf heel moeilijk om een mooie vorm te creëren. Over of ik dan ook echt de stap naar permanente make-up wilde zetten heb ik lang getwijfeld. Vaak vond ik de voorbeelden die ik zag toch niet mooi genoeg. Maar toen ik het werk van Janneke zag was ik om. Alleen op dat moment was ik net zwanger en moest ik wachten tot de hormonen weer weg uit mijn lichaam waren tot ik eindelijk mijn behandeling kon laten doen!

Ik ben met Janneke meegegaan als model bij een cursus die ze deed om bij te scholen. Best even spannend omdat het wel om je gezicht gaat. Janneke en de cursist stelden me gelukkig snel gerust en de pijn wordt goed bestrijd met een verdovende crème. Toen ik tussendoor even moest plassen mocht ik niet in de spiegel kijken en dat heb ik toen ook niet gedurfd, haha! Na afloop was ik direct verliefd op mijn nieuwe wenkbrauwen! Na de behandeling volgt het herstelproces (korstjes komen er op en laten los) maar na een week waren mijn wenkbrauwen prachtig. Wat ik heel erg fijn vind is dat mijn wenkbrauwen nu een duidelijke basisvorm hebben, waardoor ik nu heel goed weet welke haartjes ik zelf wel, of niet weg kan halen en het bijkleuren heel makkelijk wordt. Elk jaar laat ik mijn wenkbrauwen bijwerken door Janneke. Als ik nog vragen heb, is Janneke heel behulpzaam en snel bereikbaar.

Fiona – wenkbrauwen, eyeliner en lippen

Al jaren wilde ik mijn eyeliner laten tatoeëren, maar ik durfde het nooit. Ik heb tien jaar lang in een zwembad gewerkt en zwemles geven en make- up gaan nu eenmaal niet samen…. Ja of je moet er heel de dag uit willen zien als een verdronken panda. Ik heb het nooit gedaan omdat ik bang was dat de tatoeëerder een niesbui zou krijgen en zou uitschieten. Ik heb het toen maar naast me neergelegd.

Sinds 2012 werk ik niet meer in een zwembad en kon ik mijzelf dus ook gewoon op werkdagen weer opmaken. Wat ik wel vervelend bleef vinden, is dat ik op vakantie mij overdag niet opmaak, maar als we in de avond een hapje gingen eten zonder al te veel poespas, onopgemaakt aan het diner zat. En ook met sporten is het heel vervelend dat je met mooie strakke wenkbrauwen de sportclub inloopt, maar er met halve wenkbrauwen weer uitkomt. Ik begon mezelf weer af te vragen of het niet enorm lekker zou zijn om gewoon altijd opgemaakt te zijn.

Ik ben op internet naar informatie gaan zoeken en kwam erachter dat PMU nu helemaal ‘’hot’’ is. Ben ik blij dat ik nooit naar een tattooshop ben gegaan! Door een collega werd ik doorverwezen naar PMU Salon. Ik heb Janneke een berichtje gestuurd en het voelde direct vertrouwd. Twee weken later had ik mijn eerste afspraak.

De behandeling viel me reuze mee. Ik heb niet zoveel met de pijn, het is meer dat je jezelf moet overgeven en haar moet vertrouwen. Ik was zo bang dat ik op Bassie (de clown) zou lijken. Gelukkig heb ik me kunnen overgeven en het vertrouwen gehad dat zij weet wat ze doet. Het was even eng, toen mijn wenkbrauwen na een paar dagen bijna zwart waren en de korstjes begonnen te vormen. Ik ben er nu achteraf superblij mee! Sinds de behandeling in augustus heb ik alleen nog maar mascara gedragen en soms een beetje blush. Ik had dit echt jaren eerder moeten doen!

Suzanne – wenkbrauwen, eyeliner en lippen

Voordat ik bij PMU Salon kwam, had ik al ervaring met permanente make-up. Negen jaar eerder had ik dit namelijk al eens laten doen. Ik heb mijn eigen kap- en schoonheidssalon en daarvoor was ik op zoek naar een specialiste in permanente make-up. Via Facebook kwam ik met Janneke in gesprek.

Naast onze gesprekken over een samenwerking vertelde ik haar dat ik mijn wenkbrauwen natuurlijker wilde hebben. Janneke adviseerde mij om de oude make-up weg te laten laseren voor het mooiste resultaat. Dat heb ik laten doen en een paar maanden later heeft Janneke mijn wenkbrauwen gedaan, mijn eyeliner en kort geleden heeft ze zelfs mijn lippen met een hele mooie lichte kleur ingekleurd. Ik ben echt super blij met het resultaat!

Ester – wenkbrauwen

Afgelopen voorjaar heb ik mijn wenkbrauwen laten voorzien van permanente make-up. Al een tijd lang ergerde ik mij aan het opmaken van mijn wenkbrauwen. In het begin met een wenkbrauwpotlood en later met poeder en een malletje. Het potlood maakte mijn wenkbrauwen steeds veel te donker en te hard en het malletje eindigde toch iedere keer net scheef op mijn gezicht waardoor mijn wenkbrauwen ook regelmatig op de verkeerde plek zaten.

Spannend vond ik het wel, vooral of het pijnlijk zou worden. Gelukkig heeft PMU specialiste Janneke mij zorgvuldig voorgelicht en heeft ze uitgebreid de tijd genomen om mijn nieuwe wenkbrauwen in te tekenen met potlood. Hierdoor had ik van de voren al een aardig idee van de uiteindelijke vorm die ik zou krijgen. En ook de pijn van het aanbrengen van de inkt bleek heel erg mee te vallen. Als ik bij de schoonheidsspecialiste mijn wenkbrauwen laat epileren heb ik meer pijn. Na het eerste herstel en de daarop volgende nabehandeling ben ik super blij met het resultaat. Als ik nu ’s ochtends wakker word, heb ik direct een sprekend gezicht zonder dat het er uit ziet alsof ik mijn wenkbrauwen op mijn gezicht geplakt heb.

Wil jij meer informatie over permanente make-up? Maak dan een afspraak bij Janneke. Je kan haar bellen op 06-21593949 of mailen op info@pmusalon.nl.