Lunchen of Dineren tussen de dino’s in WAAG Leiden

Geschreven op 7 februari 2017
Leestijd 2 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Restaurant Waag Leiden

Heel Leiden is in de ban van Trix, de tyrannosaurus rex die sinds dit jaar te zien is in Naturalis. Als je door de Leidse binnenstad wandelt, kom je haar dan ook op de gekste plekken tegen. Zo ook in restaurant Waag Leiden. En daar ben ik dus precies op ontdekkingstocht geweest tijdens de lunch!

Waag Leiden is De Huiskamer van Leiden

Na op jacht te zijn geweest naar een nieuw pak voor vriendlief zijn we behoorlijk hongerig geworden. Ook mijn zoon van 6 is mee. Gelukkig zit Waag Leiden vlakbij. Het restaurant noemt zich lieftallig “de huiskamer van Leiden” en je kunt het vinden op de Aalmarkt nummer 21. Het bijzondere aan Waag Leiden is dat het een monumentaal pand is dat rond 1657 is gebouwd.

De Waag Leiden

Even een stukje geschiedenis

Een waag is een gebouw waar goederen werden gewogen. Als een stad een waag had, was dat één van de stadsrechten. Alle handelaren werden verplicht producten zoals kaas en boter in de stadswaag te laten wegen. Tegenwoordig doet alleen de buitenkant nog denken aan vroeger tijden. Van binnen is het namelijk erg modern en comfortabel. Waag Leiden is namelijk in 2015 volledig verbouwd. En ook hier staat op een muur een levensgrote T-rex geschilderd. Dus ook Trix eet een hapje mee.

Wat is er verder zo speciaal aan Waag Leiden?

Ze hebben om te beginnen lekker veel koffiespecialiteiten. Mijn vriend kiest veilig voor een cappuccino, maar ik ga voor de Bounty-latte met slagroom. Een echte aanrader! Er is een uitgebreide lunchkaart en je kunt er borrelen en dineren.

Mijn vriend bestelt een club sandwich, ik een fisherman’s sandwich (met tonijn en rucola). Erg smakelijk, ook al wordt het op mijn bord al snel een slagveld. Dit kun je eigenlijk niet normaal eten, haha. Voor mijn zoon bestellen we een kindermenu met een frikandel. Iedereen blij dus!

De Waag Leiden

Gezellig druk

Toen wij een bezoek brachten aan Waag Leiden was het middenin de Kerstvakantie. Het was dan ook helemaal vol en ja, ook erg rumoerig. Op een normale dag zal dat stukken minder zijn, verwacht ik. Maar als je doorloopt naar achteren, heb je nog een gedeelte dat ook bij Waag Leiden hoort. Het ziet er daar uit alsof je buiten zit met al dat groen! Daar was het ook erg prettig! Kortom, een fijne plek om bij te komen tijdens het winkelen in deze leuke stad!