Romantische tips voor Valentijnsdag

Geschreven op 22 januari 2024
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Valentijnsdag

De meest romantische dag van het jaar staat voor de deur: Valentijnsdag. 14 februari is dé perfecte dag om de liefde te vieren en quality time door te brengen met jouw liefste. Wij zijn weer voor je op zoek gegaan naar romantische ideeën om van deze Valentijnsdag een betoverende ervaring te maken.

Verras je lief door de brievenbus

Is je liefde nog pril maar wil je je lief toch eens flink verwennen? Dan is een kaartje sturen met Valentijnsdag natuurlijk altijd leuk. Maar je kan ook wat meer uitpakken! Met een leuk cadeautje dat door de brievenbus past bijvoorbeeld. Dat is nog eens een leuke verrassing! Wij hebben eerder al tips gegeven over de leukste cadeautjes door de brievenbus. Is je lief meer een zoetekauw? Dan hebben we daar ook leuke tips voor. Want ook lekkere verrassingen passen gewoon door de brievenbus!

Organiseer een liefdesbrief speurtocht

Breng wat mysterie in de liefde met een liefdesbrief speurtocht. Verstop liefdevolle notities op verschillende plekken die belangrijk zijn voor jullie relatie. Laat je partner de aanwijzingen volgen en eindig de tocht met een hartverwarmende verrassing.

Picknicken onder de sterren

Wat dacht je van een romantische avond onder de sterren plannen? Bereid een heerlijke picknickmand met lekkernijen en zoek een rustig plekje in het park. Leg een deken neer (en neem een extra deken mee om knus om jullie schouders te slaan), steek wat kaarsen aan en geniet van elkaars gezelschap onder een fonkelende sterrenhemel.

picknicken met Valentijn

Actieve en romantische cadeautjes

Natuurlijk kan je je lief ook verrassen met een uitje. Herinneringen blijven meestal het beste hangen. Je kan heel eenvoudig een leuk uitje kiezen bij SurpriseFactory. Ga samen brunchen in de Euromast, boek een high chocolate, high wine of high tea of ga er op uit in een andere stad. Ook bij Belevenissen kan je heel veel bijzondere cadeaus vinden. Denk bijvoorbeeld aan een romantische rondvaart voor twee! Op Pluimen vind je ook allemaal leuke en bijzondere (en romantische) uitjes!

Romantisch uit eten

Omdat veel mensen uit eten willen op Valentijnsdag is het belangrijk op tijd te reserveren. Tapasrestaurant Destino in Rotterdam heeft de heerlijkste Spaanse tapas om samen van te genieten en maakt op Valentijnsdag een speciaal menu voor je klaar met een speciaal Valentijns chocoladedessert met rood fruit. Hoe romantisch is het om te dineren in een Frans restaurant?  Dan Bistrot Neuf in Amsterdam zeker een aanrader en in Maastricht is Le Fernand een must go to op Valentijnsdag! En in Den Bosch is alleen de naam van restaurant Zoetelief al aanleiding om op Valentijnsdag te gaan eten. Ze serveren dan een romantisch keuzemenu voor je om je helemaal in de stemming te brengen. Of wat dacht je van eten in een kasteel? Kasteel Engelenburg is een 19e-eeuws kasteel en door Gault & Millau gewaardeerd met 15,5 punten. Dus een romantisch kasteel en heerlijk eten, wat wil je nog meer?

Uit eten Valentijnsdag

Romantisch weekendje weg

Een weekendje weg met je lief is altijd leuk, zeker met Valentijn! Wat dacht je bijvoorbeeld van een overnachting op de SS Rotterdam? Klinkt romantisch toch?! Of slapen in een stapel Zaanse huisjes? Dat kan bij Inntel Hotels Amsterdam Zaandam. Echte Hollandse romantiek. Altijd al gedroomd van slapen onder de blote sterrenhemel? Dan zijn de Sterrenkubussen in het Overijsselse Lattrop-Breklenkamp echt een aanrader! Je valt hier letterlijk in slaap onder de sterren. Nog meer tips om bijzonder te overnachten in Nederland vind je in dit blog.

Valentijnsdag

Valentijnsdag draait niet om grootschalige gebaren en cadeaus, maar om het tonen van liefde en waardering op een oprechte manier. Hoe groot of klein dan ook. Wij hopen dat je met deze romantische tips een Valentijnsdag beleeft die nog lang in jullie herinneringen zal blijven hangen. Geniet van elkaars gezelschap op deze liefdevolle dag!

Wij wensen je een romantische Valentijnsdag toe!


Credits foto’s: www.canva.com

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox