Helemaal zen in de sauna bij Wellness resort Elysium

Geschreven op 14 april 2017
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
foto bij blog Elysium

We kennen het allemaal wel. Je voelt je opgejaagd, hebt altijd haast en nergens tijd voor. Nu was ik daar laats even helemaal klaar mee en vroeg een vriendin mee voor een ontspannen dagje naar de sauna.

Voor het eerst naar de sauna

Waar ik vooral aan denk bij een saunabezoek is ontspannen en even helemaal bijkomen. Voor mijn vriendin lag dat anders. Zij was namelijk nooit eerder naar de sauna geweest. Zij wilde dus graag op vrouwendag. Dus we trokken onze agenda’s en gingen richting Bleiswijk. Een dag vol ontspanning in Elysium.

Vrouwendag is razend populair bij Elysium en helaas stond de parkeerplaats al overvol en stond er een flinke rij bij de ingang. Maar door de ervaring en professionaliteit van het receptiepersoneel, slinken de rijen vlot in en waren we nog best snel aan de beurt. We krijgen een korte uitleg over het gebruik van de polsbandjes en hoe laat we waar worden verwacht voor de lunch en onze geboekte massage. De medewerkster achter de receptie is uiterst  vriendelijk en stelt mijn vriendin die heeft aangegeven dat het haar eerste saunabezoek is op haar gemak. So there we go!

Ook op drukke dagen wordt je overstelpt met rust en ontspanning

Hoewel er bijna geen parkeerplek te vinden was en de rij in de hal ellenlang,  heerst er in de sauna een oase van rust.

Er zijn heerlijke zwembaden, verschillende sauna’s, rust ruimtes en warme douches waar je lekker kan scrubben. Kortom, alle ingrediënten voor een heerlijke dag.

Tussendoor genieten van een heerlijk lunchbuffet

Het is lunchtijd en hoewel het pas half 1 is, hebben we allebei het idee dat we al dagen weg zijn. Drie uur echt ontspannen voelt aan als drie dagen. Heerlijk! Mijn colaatje, welke ik normaal gesproken zou bestellen durf ik niet te nemen (puur vergif hoor ik de ober denken). Ik zie de verse sapjes staan  waar de vitamines uit barsten. Die neem ik. We genieten van een heerlijk lunchbuffet waar echt alles op en aan zit. Griekse yoghurt met walnoten, broodjes, diverse salades, vers fruit. Echt super.

Met overvolle buiken lopen we richting de rust ruimtes. Hier kunnen we heerlijk rustig slapen zonder gestoord te worden, het enige wat je hier hoort is het geknor van de andere dames. Elysium heeft de ruimtes erg mooi en rustgevend gemaakt, nog voordat je ligt, val je al in slaap.

Massage, sauna’s, zwembaden en dompelbaden

Na het dutje staat er nog één ding op het programma: De Massage …. We moeten wachten in de daarvoor bestemde ruimtes waar we worden opgehaald. We gaan ieder een kamertje in.

Alleen al door de geur van de massageolie ontspannen mijn spieren zich snel en kan ik al mijn gedachten volledig loslaten. Ik heb het gevoel dat het half uur omvliegt zo ontspannen was de massage.

Na nog wat sauna’s en wat baantjes gezwommen te hebben, drinken we als afsluiting nog een wijntje in het restaurant. Een aanrader voor elke vrouw. Mijn vriendin is ook dolenthousiast over haar eerste sauna ervaring en zegt terug in de auto: “Nou, nu ik dit heb meegemaakt kan ik ook best een keer op een gemengde dag.”

Bijgevoegde foto’s; bron www.elysium.nl