Shoppen in de 5hoek in Haarlem

Geschreven op 15 maart 2016
Leestijd 2 minuten
Geschreven door gast blogger
gastblogster OpstapmetLisa
5hoek winkeltje

Eerder schreef ik over de ‘9 straatjes’ in Amsterdam. Naast Amsterdam en Den Haag heb ik nog een favoriete stad en dat is Haarlem. Een gezellige en warme stad. Ook in Haarlem kun je alle kanten op een dagje shoppen of naar het strand. Wat mij het meeste is bijgebleven aan mijn bezoek aan Haarlem is de 5hoek. Een wijk in de zuidwest hoek van het centrum, ook wel de Jordaan van Haarlem genoemd.

Nauwe straatjes en steegjes.

Net als in Amsterdam, is ook de gehele binnenstad van Haarlem fantastisch en kom je er ogen te kort. Maar na de tiende keer binnenstad wil je weleens wat anders zien. Zo ontdekte ik zelf ook de 5hoek. Een mooie mix tussen inwoners, bedrijfjes, winkels en horeca. Juist door het dorpse karakter een geliefde wijk om in te wonen en werken. Waardoor je hier de mensen uit Haarlem zelf tegenkomt en minder de toeristen.

5hoek soepwinkelHoreca, winkelen, kunst en cultuur

Thuis vind ik het altijd zo’n gedoe, maar als ik weer eens zin heb in kaasfondue, dan ga ik naar in ’t Goede uur, één van de oudste restaurants van Haarlem. Dit restaurant staat bekend om de Franse kazen en wijn. De sfeer is super. Het lijkt wel of je 100 jaar terug bent in de tijd. Wel even reserveren want het is altijd vol. En hoe kan het ook anders, dit restaurant zit natuurlijk ook in de gezellige 5hoek. Verder vind je hier de kleine ambachtelijke winkels en cafés en kleine boetiekjes die zeker de moeite waard zijn om lekker in rond te snuffelen.

Wil je kunstenaars en dichters zien? Ieder jaar vindt er een 5hoek-kunstroute plaats. Dit jaar voor de 11e keer van 6 tot en met 8 mei. Drie dagen volop kunst en genieten. Ervaar zelf hoe leuk en gezellig de 5hoek is door een wandeling te doen. Dan zie je de leuke en originele winkels en de mooie pittoreske straatjes en hofjes.

Tot snel!

Tessa