Skiles in Alphen aan den Rijn!

Geschreven op 22 december 2019
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Marian van Dijk
Marian van Dijk

Sinds 1 september kan iedereen ook in Alphen aan den Rijn leren skiën! Of zich verder ontwikkelen als je het al onder de knie hebt. Wij hebben deze hal tijdens de zomervakantie ontdekt. Dan organiseert Stichting Huttenbouw Alphen aan den Rijn namelijk de Huttenbouw week. Dit is voor mijn twee zoontjes altijd dé happening van de zomervakantie.

Ski & Snowboard Xperience (S2X)

Naast het huttenbouwterrein werd in augustus nog volop gewerkt om de nieuwe skibaan op tijd te kunnen openen. En in september was het zover! Ski & Snowboard Xperience (S2X) Alphen aan den Rijn is ready for business.

Eerste skiles

In de herfstvakantie heb ik voor mijn drie zoontjes (10, 8 en 5 jaar oud) een skiles geboekt en ze vonden het heel erg gaaf! De instructrice gaf de oudste twee op hun niveau les terwijl ze ook continu de jongste zijn skietjes vasthield en hem uitleg gaf, hij wilde net zo hoog als z’n broers uiteraard, maar dan moet je eerst oefenen!

Het was een uur les waarbij om de tien minuten werd afgewisseld met twee anderen die dan les kregen van dezelfde instructrice. In een uur tijd daarom drie keer tien minuten les. Dan konden ze tussendoor even tien minuutjes uitpuffen en wat water drinken, wat ook wel nodig was. Behoorlijk intensief zo’n borstelbaan. Je bent continu aan het skiën, een lift is er niet bij borstelbanen. Ideaal want daardoor ‘verdoe’ je geen tijd om weer boven te komen!

Goede voorbereiding op de skivakantie

Ik verbaasde me erover hoe snel Floris en Hugo het weer onder de knie hadden en hoe zelfstandig ze al waren op de rolband. Een echte aanrader! Voor de pret is het leuk, maar ook als voorbereiding op een skivakantie. De boys wilden heel graag nog veel meer lessen!

De oudste twee hadden al vaker geskied. We zijn een keer met z’n vijven naar Snowworld Landgraaf geweest en bleven daar een nachtje in het hotel. Floris en Hugo waren destijds 7 en 5. We hadden privé skiles voor ze geboekt, ik keek toe met Olivier en mijn man ging heerlijk vrij skiën.

Skiën in Oostenrijk

Komende krokusvakantie gaan we met het hele gezin skiën in Oostenrijk. Jaren geleden, Floris en Hugo waren 4 en 2 jaar oud, zijn we al eens met ze naar Oostenrijk geweest. In St. Johann. Wij namen samen privéles –qualitytime!- en Floris en Hugo kregen met hun eigen juf, juf Floor, met z’n tweeën les. Ideaal, zij hadden in het Nederlands skiles, wij in het Engels. Floris was nog niet leerplichtig dus gingen we in een rustig seizoen. De berg voor ons alleen. Dat zal komende vakantie wat anders zijn vermoeden we… We zijn heel benieuwd.

Tot die tijd gaan we lekker oefenen en pret hebben op de baan in Alphen aan den Rijn! We wanen onszelf daar alvast in Oostenrijk, het is helemaal in stijl ingericht, prachtig!

Wil je meer blogs lezen van Marian? Hier vind je haar andere verhalen!