#SupportYourLocal Fine Dining

Geschreven op 23 april 2020
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Ester
Ester
SupportYourLocal

Inmiddels is bekend geworden dat er vanaf 28 april iets meer verruiming komt in de huidige Corona maatregelen. Helaas is dit enkel gericht op kinderen en blijven sportclubs, kappers en de horeca in ieder geval nog tot 12 mei gesloten. Een grote teleurstelling voor alle Nederlandse ondernemers die staan te trappelen om weer aan het werk te mogen.

Om nog een beetje het hoofd boven water te kunnen houden hebben veel ondernemers initiatieven opgezet om hun diensten op een andere manier aan te bieden. En heel veel mensen waarderen dit en steunen deze ondernemers waar ze kunnen. Dit is terug te zien op social media met de tag #SupportYourLocal.

Wij hebben ook al op meerdere manieren gebruik gemaakt van deze alternatieven, zoals de thuisbezorgservice van verschillende fine dining restaurants. Aangezien de sluiting van de horeca nog even zal aanhouden, vertellen wij je graag hoe deze manier van thuis uit eten gaan in zijn werk gaat en hoe wij ervan hebben genoten!

Heerlijke oesters en kreeft van Les Copains

Een van de eerste restaurants die omschakelde van restaurant naar thuis eten is Les Copains. En aangezien wij al fan waren van dit fantastische visrestaurant in Delft, konden wij het niet laten om hun heerlijke gerechten te bestellen. Wij namen oesters vooraf en als hoofdgerecht een heerlijke kreeft met Spaanse pepers. Aangezien dit niet alleen voor het restaurant nieuw was, maar ook voor ons, was ik erg benieuwd naar wat ik kon verwachten.

Zo rond het afgesproken tijdstip arriveerde gastvrouw Debbie bij ons op de oprit met een aantal flinke bakken vol lekkers. De oesters waren prachtig verpakt op ijs en de kreeft lag klaar op aluminium schalen die zo de oven in konden om te verwarmen. Bij de kreeft was ook voor ons allebei een ruime portie spaghetti geleverd die ook alleen maar hoefde te worden opgewarmd. Dus terwijl wij zaten te genieten van de oesters en een stokbroodje, stond de kreeft enkele minuten in de oven en konden wij daarna genieten van deze heerlijkheid.

Les Copains

Smullen van een prachtig menu van Restaurant Elea

Ook Restaurant Elea in Rijswijk is een fine dining restaurant waar wij altijd al graag kwamen. Dus toen Takis en Bibi lieten weten dat ook zij hun thuis service hadden opgezet, wilden wij ook dit wel graag uitproberen. Elea biedt wekelijks een nieuw menu aan, dus je kiest iedere week weer iets compleet anders.

Wij kozen deze week voor een heerlijke salade met zalm met bulgur vooraf, een kalfsstoof als hoofdgerecht en een kaasplankje na. Ook deze gerechten werden op het afgesproken tijdstip netjes afgeleverd. Alles was goed verpakt in verschillende bakken met een duidelijke uitleg hoe sommige gerechten nog verwarmd moeten worden en welke sauzen bij welke gerechten horen. Wij hebben ook hier weer heel erg van genoten.

Elea at Home

Een vier-gangen menu van Le Barquichon

We begonnen een beetje op stoom te komen en onder het excuus van #SupportYourLocal offerden wij ons graag op om te genieten van een heerlijk thuismenu op de zaterdagavond. Deze week kozen wij voor het vier-gangenmenu van Le Barquichon uit Voorburg.

Dit keer kozen wij voor verschillende gerechten, dus er stond een hoop op tafel. Een bisque, carpaccio wrap, zalm, sukade met hete bliksem en een kaasplankje toe. De bisque werd in een gesealde zak geleverd en alle andere gerechten in stevige take away bakken waar vanuit we alles makkelijk konden verwarmen en serveren. En alles smaakte stuk voor stuk ook deze avond weer geweldig.

Le Baquichon

Tot aan het servies toe geregeld diner van Savarin

Onze jongste fine dining voor thuis ervaring was van Restaurant Savarin uit Rijswijk. Ik kwam op Facebook een bericht van ze tegen dat ook zij heerlijke menu’s aan huis leverden en dat ook nog eens inclusief servies! En je hoeft het niet eens af te wassen, want ze komen het de volgende dag vies bij je ophalen. Nou, een avondje lekker eten en dan ook nog eens geen afwas, dat hoef je mij geen twee keer te vertellen.

Dit maal kozen wij voor ceviche vooraf, Dorade als hoofdgerecht, een parfait van sinaasappel in chocolade als dessert en ook nu weer een kaasplankje als afsluiter. Op het afgesproken tijdstip werden de gerechten bezorgd in een flink krat. De koude gerechten werden al helemaal opgemaakt op het servies geleverd en de Dorade zat in een aluminiumbak die zo de oven in kon om op te warmen. Ook hiervoor was het servies bijgeleverd dus konden we de gerechten prachtig opgemaakt serveren en eten. Het eten was ook nu weer heerlijk en ik moet zeggen dat het servies de uit eten beleving wel echt afmaakte. Uiteraard heb ik het servies wel even netjes afgespoeld voordat ik het terug in het krat deed, dat de volgende dag netjes weer werd opgehaald.

Savarin

Dus mis jij het om lekker uit eten te gaan? Kijk dan eens op de website of social media van jouw favoriete restaurants of zij ook een bezorgservice hebben. Jij geniet van een heerlijk diner en in de tussentijd support jij jouw local! #SupportYourLocal