The Penthouse Sessions met Johnny de Mol

Geschreven op 15 februari 2019
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Johnny de Mol aan het woord

Op 10 februari was het zover. Ik mocht aanwezig zijn bij de tweede editie van The Penthouse Sessions met niemand minder dan Johnny de Mol!

The Penthouse Sessions

The Penthouse Sessions is een nieuw concept, dat Elwin Giel, eigenaar van Restaurant en Skybar The Penthouse heeft geïntroduceerd in samenwerking met Mercedes Den Haag. Tijdens deze sessions is er een bekend persoon als hoofdgast aanwezig, samen met een klein gezelschap overige gasten.

Restaurant en Skybar The PenthouseIn een intieme setting in een van de sky lounges op de 40e etage, hebben de gasten de mogelijkheid de hoofdgast vragen te stellen en zal de hoofdgast zelf een aantal beeldfragmenten laten zien die hij of zij graag met ons wil delen.

Na afloop van de sessie verplaatst het gezelschap zich naar het restaurant op de 42e etage om met elkaar te genieten van een heerlijk 4-gangenmenu en een waanzinnig uitzicht over Den Haag en omstreken. Zo ook deze keer met Johnny de Mol in de hoofdrol.

De start van de avond

Knusse setting

Even voor zessen lopen we de Skybar binnen op de 40e etage en worden om 18:00 uur precies verwelkomd met een glas bubbels en het verzoek plaats te nemen in de zaal. In het midden van de zaal is ruimte gemaakt voor twee gespreksstoelen en een tafeltje.

Johnny de Mol

Eigenaar Elwin Giel opent de avond samen met zijn sidekick Sabine van Meeteren. Samen stellen zij zich voor. Elwin geeft ons achtergrondinformatie en een aantal leuke anekdotes over de prachtige wolkenkrabber waarin wij ons bevinden. En dan mag Johnny naar voren komen. Hij neemt samen met Elwin plaats in de gespreksstoelen.

vragen uit het publiek

Het gesprek gaat van start. Van te voren hebben de gasten het verzoek gekregen om, als ze vragen hebben voor Johnny, deze per mail alvast in te sturen.

Veel gasten hebben hier gehoor aan gegeven en mochten zelf hun vraag stellen aan Johnny. Sabine laveert daarom lenig tussen de gasten om hun vraag te stellen.

De favoriete plek van Johnny de Mol in Amsterdam

Ik mag de eerste vraag stellen. En natuurlijk is dat een vraag waarin ik hem om een tip vraag voor onze lezeressen. Namelijk, waar moet je zijn in Amsterdam als je echt een keer de lokale sfeer wilt proeven.

Straat Amsterdam

Johnny vertelt daarop dat hij zelf een tijd tegenover de Westertoren heeft gewoond. En ondanks dat het ook hier veel meer toeristisch is dan vroeger, zijn de echte Jordanezen er nog steeds. Hier vind je pure lokale horeca zoals Café Nol en stamppot restaurant Bistro Bij Ons. De reden dat deze buurt hem dat echte lokale gevoel geeft? Hij vertelt dat vroeger, als zijn opa terug kwam van zijn vakantie in Frankrijk hij zodra hij in Amsterdam aankwam, altijd eerst een rondje reed om de Westertoren. En dan zei hij: Zo, nu ben ik thuis.

De mens achter de bekende Nederlander

In andere vragen die worden gesteld komt ook de band met zijn familie sterk naar voren. Met name de band met zijn moeder en de basis die hij heeft meegekregen van zijn stiefvader. En natuurlijk ook de vraag of hij het gevoel heeft of zijn achtergrond hem helpt of juist tegenwerkt. Johnny vertelt hier in het vraaggesprek heel openhartig over. Naast de vragen van de gasten gaat ook Elwin met hem in gesprek. Hij gaat daarmee dieper in op eerder gestelde vragen of hij maakt een mooie brug naar een volgende vraag of een fragment die Johnny heeft meegenomen.

Johnny de Mol programma Syndroom

Johnny laat ons beelden zien van zijn werk voor SynDROOM (met natuurlijk het fantastische fragment waarbij Twan zijn idool The Knightrider ontmoet). Verder vertelt hij over zijn werk voor Het Vergeten Kind en gaat hij dieper in op zijn werk voor Stichting Movement On The Ground waarmee hij hulp biedt aan vluchtelingen op Lesbos.

Tijdens deze sessie hebben we in een intieme en gemoedelijke setting een beeld kunnen krijgen van de mens Johnny de Mol en wat hem drijft en raakt. Na afloop gingen we met z’n allen richting het restaurant om daar lekker te gaan eten.

Tijdens het diner schoof Johnny regelmatig bij verschillende gasten aan tafel aan om even een praatje te maken of om door te praten over de vragen die eerder in de sessie naar voren zijn gekomen. Natuurlijk heb ik ook even mijn momentje gepakt en Johnny gevraagd of we samen op de foto konden.

Een heerlijk en bijzonder viergangenmenu

De chefkok van The Penthouse heeft zijn menu laten inspireren door de input van Johnny. Zo kregen wij een 4-gangenmenu die je niet zo snel op de dagelijkse menukaart in dit restaurant zou zien.

Allereerst kregen wij falafel met schuim van sumak, flatbread met za’atar en een salade van markeeltartaar, rode biet, citroen en ui. Als hoofdgerecht had Johnny gekozen voor een Haags broodje bal, als heeft de chef en nog een culinaire twist aan gegeven.

Vervolgens kregen we een prachtig bord met aubergine, artisjok, knoflook en chips om de avond af te sluiten met een Deens nagerecht. Een creameux van griesmeel, witte chocolade en rood fruit.

Naast de gesprekjes die Johnny zelf hier en daar aanknoopte met de gasten werden hem nog wat publieke vragen gesteld. Ook introduceerde Johnny de muzikant van de avond die op zijn verzoek de avond muzikaal begeleidde.

vier gangen diner bij The Penthouse

Unieke avond

Voor ons werd het na het dessert tijd om weer richting huis te gaan en de oppas af te lossen. Wij hebben een hele mooie avond gehad. Restaurant The Penthouse is voor ons een plek waar wij altijd al graag komen, maar deze avond was zeker uniek. In een klein gezelschap in de gelegenheid zijn om bij Johnny over zijn schouder mee te kunnen kijken in wat hij doet en wat hem drijft en daarna aan te mogen schuiven aan een heerlijk diner.