Tips voor een coronaproof kerstvakantie

Geschreven op 8 december 2020
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
kerstvakantie

UPDATE: Helaas hebben we 14 december te horen gekregen dat we in een behoorlijk strenge lockdown terecht komen tot zeker 19 januari 2021. Dit betekent dat veel locaties gesloten zullen zijn, zo ook alle onderstaande locaties. Deze blog was al geschreven en geplaatst voor dit allemaal bekend werd. Gelukkig hebben we nog andere tips voor een gezellige kerstvakantie. Ga bijvoorbeeld knutselen met de kinderen, kijk een gezellige kerstfilm of speel een spannende (online) escape game. Fijne kerstvakantie, ondanks corona.

———

De kerstvakantie is in aantocht! Tijd om je te verheugen op een paar vrije dagen. Meestal is deze redelijk gevuld met alle feestdagen, maar er blijven ook dagen over waarop leuke dingen gepland kunnen worden. Dit jaar is er wel wat meer planning vereist dan normaal, want vanwege Corona moet bijna alles van te voren gereserveerd worden. Daarom hebben wij alvast tips voor je, zodat je je alvast kan voorbereiden. Je vindt deze tips ook in onze kalender.

Winter in ARTIS

Winter in Artis Canva

Naar de dierentuin gaan is altijd leuk, maar in deze tijd hebben ze er bij ARTIS in Amsterdam helemaal iets bijzonders van gemaakt. Vanaf 1 december 2020 tot en met 3 januari 2021 kan je er namelijk genieten van Winter in ARTIS! Bewonder alle dieren met gezellige lichtjes, leuke workshops en zelfs een echte ouderwetse draaimolen. Er is een speciale ARTIS-app ontwikkeld die je op je eigen telefoon kan meenemen terwijl je door het park wandelt. Op verschillende plekken worden verhalen verteld over dieren, planten en monumenten. Tijdens de kerstvakantie is het park geopend tot 19:00 uur, dus je kan ook in het donker genieten van het park! Kijk voor meer informatie op onze kalender.

Winter in het Openluchtmuseum

Henk Monster via wikipedia
Henk Monster via wikipedia

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem weet wel hoe ze de winter moeten vieren! Kom daarom tijdens de kerstvakantie een kijkje nemen hoe het er vroeger allemaal aan toe ging. Leuk voor jong en oud! Ontdek bijzondere winterverhalen op verschillende historische locaties, ga naar een ouderwets gezellige wintermarkt, laat de kinderen zich uitleven op het Kindererf en loop de gezellige lichtjesroute. Je kan zelfs de Elfstedentocht rijden! Echte durfals kunnen in het donker hun moed laten zien door het Witte Wieven pad te lopen. Ervaar zelf hoe de Nederlandse winters vroeger waren! Lees er meer over op onze kalender.

Winterdroom in de Orchideeënhoeve

Foto: De Orchideeënhoeve

De Orchideeënhoeve in Luttelgeest is normaal al een magische plek, maar van 8 tot en met 31 december helemaal! Maar liefst 16 avonden* verlichten duizenden lichtjes, kaarsjes en lampionnen de jungle van deze bijzondere plek. Bekijk de dieren eens in een ander licht, verwonder je over de sprookjesachtige versieringen en beleef jouw echt winterdroom. Op het nieuwe Winterplein kan je de leukste cadeautjes vinden, zoals de mooiste bloemcreaties, kleine cadeautjes en winterse lekkernijen. Een ideaal uitje voor de kerstvakantie. Je leest er meer over in onze kalender. *Hier vind je ook de data voor de 16 kaarsjesavonden.

Lekker schaatsen

Schaatsen kerstvakantie

Er kan weer geschaatst worden dit jaar! Op het Kurhausplein gaat vanaf 5 december het Cool Event weer van start. Dat betekent dat er overdekt geschaatst kan worden op 600 m2. Uiteraard alles volgens de regels van het RIVM. Ga voor meer informatie naar onze kalender. Ook in Rotterdam kan er naar hartenlust geschaatst worden. De 800 m2 funbaan is geweldig voor kinderen, maar de echte schaatsers gaan natuurlijk voor de 400-meter baan deze kerstvakantie. Ga voor meer informatie naar onze kalender.

Winterkasteel Muiderslot

Winterkasteel kerstvakantie

Laat je kinderen een echt sprookjesavontuur beleven in een echt kasteel! Zoals in het Muiderslot, waar je deze kerstvakantie van alles kan leren over het leven in een kasteel. In de winter! Dat klinkt heel romantisch maar het was zwaarder dan je dacht! Ook zijn er in de kerstvakantie leuke workshops waar je gratis aan kan deelnemen. Wie maakt het mooiste Vlekkenkunstwerk? In de kasteeltuin wordt op woensdag 23 en woensdag 30 december voorgelezen. Daarnaast kan je op verschillende dagen deelnemen aan een winterse wandeling. Meer informatie? Kijk op onze kalender.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste tips, blogs en winacties? Meld je dan vandaag nog aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief!