Tips voor Sinterklaas: de leukste boeken voor kinderen

Geschreven op 15 november 2019
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Sinterklaas kinderboeken

Sinterklaas komt 16 november aan in Apeldoorn. Er moet dus weer nagedacht worden over cadeautjes in de zak. Het is soms moeilijk om leuke en nuttige cadeaus te bedenken. We zijn ons ervan bewust dat Sinterklaas het soms moeilijk heeft. Daarom helpen wij een handje. Er zijn namelijk hele leuke boeken te krijgen voor elke leeftijd! Wedden dat deze in de smaak vallen? En om het je nog gemakkelijker te maken, kan je je favorieten direct bestellen bij Paagman.

Leuke boeken voor peuters en kleuters

Peuter met boekjeOnderzoek wijst uit dat voorlezen een positieve invloed heeft op de woordenschat van een kind. Het is daarom heel belangrijk om elke dag even voor te lezen. Het is niet alleen goed, maar ook nog eens heel leuk om samen te doen!

Er zijn ook enorm veel leuke prentenboeken waar kleine kinderen heel blij van worden. Ze passen daarom heel goed in de zak van Sinterklaas!

Hé, wie zit er op de wc?

Beer moet heel nodig, maar de deur van de wc zit op slot! Wie zit er op de pot? Raad je mee? Echt een hilarisch prentenboek voor peuters en kleuters geschreven door Harmen van Straaten. Hé, wie zit er op de wc? is echt een topper!

Ssst! De tijger slaapt

Tijger ligt heerlijk te slapen en niemand wil haar wakker maken. Maar er is een probleem; ze ligt namelijk vreselijk in de weg!

Ssst! De tijger slaapt is een verrassend en interactief prentenboek waarbij kinderen graag een handje helpen met het oplossen van het dilemma.

De leeuw in de muis

Dit prentenboek gaat over een kleine muis die zo moedig wil zijn als een stoere leeuw. Maar gaat hem dat lukken? De muis besluit in de leer te gaan bij de grote leeuw, hoewel hij dit doodeng vindt!

Wanneer hij eenmaal voor de leeuw staat, blijkt dat er in de leeuw ook een heel bang muisje schuilt. De leeuw in de muis is een super leuk prentenboek van Rachel Bright.

Aftellen tot Sinterklaas

Woezel en Pip kijken enorm uit naar Sinterklaas. Ze hebben verlanglijstjes gemaakt, hun schoen gezet én natuurlijk liedjes gezongen. Maar dan is er storm en de mijter van Sinterklaas vliegt door de tovertuin! Gaat Sinterklaas het redden om de hondjes te bezoeken? Aftellen tot Sinterklaas is een heerlijk boek voor de allerkleinsten van Dromenjager.

Boeken voor wat oudere kinderen

Het lijkt wel of oudere kinderen (vanaf een jaar of 7) vergroeid zijn aan de tablet, telefoon of game console. Hoe krijg je ze daar nou van af? Juist! Met een grappig boek! Het leukst zijn graphic novels; boeken waarin getekend is. Daar zijn er tegenwoordig heel veel van!

Het leven van een allerbeste vriend

Dit boek, van Jeff Kinney, de schrijver van de Het leven van een Loser boeken, staat hoog op het Sinterklaas verlanglijstje van mijn zoon. Hij ligt altijd in een deuk om de avonturen van Bram Botermans en zijn vrienden. Theo Thorbecke, zijn allerbeste vriend (althans, dat vindt hij zelf) heeft nu ook een eigen boek!

In Het leven van een allerbeste Vriend – Logboek van Theo Thorbecke, lees je de hilarische avonturen van Theo.

Andere leuke graphic kindernovels

Waar jongens in een deuk liggen om Het leven van een Loser, komen meiden niet meer bij van Het dagboek van een Muts. Hierin schrijft Nikki al haar hilarische belevenissen op in haar dagboek. Dat mag natuurlijk nooit in verkeerde handen vallen!

Dogman is echt een boek in stripboekvorm. In Dogman ontstaat er een heel nieuw diersoort wanneer een politieagent en zijn politiehond levensgevaarlijk gewond raken en op een bijzondere manier aan elkaar worden geopereerd.

Hilariteit ten top natuurlijk! Ook de boeken van Tom Groot zijn geweldig grappig. De schrijfster maakt tevens haar eigen illustraties. Tom maakt van alles mee, vooral met zijn band “De Dogzombies”. Ook leuk voor volwassenen, want Tom noemt zijn opa en oma bijvoorbeeld “De Fosieltjes”.

Tenslotte nog De Waanzinnige Boomhut. Inmiddels zijn er al heel wat delen verschenen van deze serie. De boeken lijken heel dik, maar ze zijn ook rijkelijk geïllustreerd en ze lezen als een trein.

Avontuurlijke muis

Geronimo Stilton is waarschijnlijk de enige muis die zoveel avonturen beleeft. Er zijn verschillende series van Geronimo; voor meiden is er bijvoorbeeld de serie van Thea Stilton. De meest bekende Stilton boeken zijn die van de Fantasia serie.

Niet heel goedkoop, maar boordevol verborgen schatten zoals geurplaatjes. Pas geleden verscheen Fantasia XIV. In dit boek gaat Geronimo terug in de tijd. Echt een leuke Sinterklaas tip!

Wil je op de hoogte blijven van de laatste blogs en winacties? Meld je dan vandaag nog aan voor onze nieuwsbrief