Uit eten bij Jasutin in ‘s-Gravenzande

Geschreven op 19 november 2019
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Asian food Jasutin

Onlangs had ik een eetafspraak met een van mijn vriendinnen, Ingeborg. Ingeborg komt uit het Westland en weet mij iedere keer weer te verrassen met leuke plekjes. Zo nam ze mij al eens mee voor de lunch naar De Bongaard in De Lier en schreef ze voor ons een gastblog Op stap in het Westland.

Jasustin 's-GravenzandeDit keer nam Ing mij mee uit sushi-eten in haar eigen ’s-Gravenzande bij Jasutin Asian Cuisine. Jasutin is het kleine zusje van buurman Justin. Chef Justin is eigenaar van beide restaurants, welke achter de keuken langs aan elkaar zijn verbonden. Bij binnenkomst blijkt Jasutin een klein, knus restaurant waar je niet alleen gezellig kan eten, maar ook de heerlijkste Aziatisch geïnspireerde gerechten kan afhalen.

Geen menukaart maar verrassingsgangen

Nadat wij plaats hadden genomen aan onze tafel en voorzien waren van een drankje, kwam de serveerster vragen of wij bekend waren met hun concept. Het blijkt namelijk dat ze hier niet werken met een menukaart, maar je verschillende gangen lang verrast wordt met verschillende kleine gerechtjes. Je hoeft niet van de voren te beslissen hoeveel je er wilt hebben, dus kan je na iedere gang doorgeven of je meer wilt eten of klaar bent.

Jasustin 's-GravenzandeDe eerste ronde

Ik hou er erg van om nieuwe gerechten te leren kennen, dus had er al helemaal zin in. De eerste gang was een schaaltje met verschillende sushi’s en een plankje met wat andere koude gerechtjes zoals krabsalade, een crackertje met zalm en carpaccio. Dit is echt genieten! Heerlijke hapjes die in de open keuken achter ons worden bereid door koks waarvan de passie voor lekker eten maken van ze af straalt.

De tweede ronde

Nadat we nog even nagenoten van de lekkere smaken waren we erg benieuwd naar de tweede serie hapjes. Dit waren ook weer verschillende sushi’s, maar dan weer totaal andere varianten dan tijdens de eerste gang, waaronder een rainbowrol, gerookte kip, gebakken zalm, en wat warme gerechtjes. Gamba’s, Paksoy en Nori in tempura en steak.

Een toetje als besluit

Ook nu zaten we te smullen, maar begonnen we wel al wat vol te raken. Ingeborg wist te vertellen dat de nagerechten gang ook altijd een aanrader is, maar nog wel eens aan de machtige kant kan zijn. Omdat we ons niet wilden overeten kozen we ervoor om geen laatste gang te nemen maar lekker voor het nagerecht te kiezen. Dit was een plankje met heerlijk zelfgemaakt ijs, spekkoek en een cakeje van brownie en iets wat op boterkoek leek. Om je vingers bij af te likken. Wat mij betreft is dit zeker een restaurant om vaker te bezoeken.

Naast dit knusse restaurant met heerlijke Aziatische gerechten is ’s-Gravenzande nog veel meer restaurants rijk waar je heerlijk kan eten. Wees dus niet verbaasd als er binnenkort een lijst voorbij komt met de beste restaurants in ’s-Gravenzande.

Wil jij tips van ons ontvangen over de leukste, lekkerste en beste restaurants? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Naast de beste restaurants tippen we je ook over verschillende andere leuke uitjes.